Κορονοϊός: Εμβόλια στο 90% άνω των 50 ετών στο Ισραήλ αλλά τα κρούσματα αγγίζουν τις 4.000 | Κάτι δεν πάει καλά…

2
2493
Στο «κυνήγι» των αρνητών του κορονοϊού το Ισραήλ – Βραχιολάκι αντί για καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα

Στο Ισραήλ είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας καθώς είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών παγκοσμίως και όλοι περιμένουν την στιγμή που θα μηδενιστούν τα κρούσματα και οι νεκροί. Πότε επιτέλους θα έρθει αυτή η στιγμή; Γιατί παρά τ αυξημένο ποσοστό εμβολιασμού η χώρα καταγράφει ακόμα 4.000 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά μέσο όρο ημερησίως και 30 νεκρούς;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επιβεβαίωσε και η πρεσβεία του Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση σε ποσοστό άνω του 90% οι πολίτες άνω των 50 ετών, ενώ άνω των 70 ετών το ποσοστό φτάνει το 97,5%. Συνολικά το Ισραήλ έχει εμβολιάσει σχεδόν 4,9 εκατομμύρια ανθρώπους (53,2% του πληθυσμού που έχει περίπου 8.800.000 πληθυσμό), με πάνω από 97,000 άτομα να κάνουν εμβόλιο την Πέμπτη 4/3. Από το συνολικό ποσοστό, περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια άτομα (39% του πληθυσμού) έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Το σίγουρο είναι πως η χώρα των 8,8 εκατ. κατοίκων έχει βάλει σε όλους τα γυαλιά για την οργάνωσή της και την ταχύτητα του εμβολιασμού του πληθυσμού της, ωστόσο η ανοσία της αγέλης δεν φαίνεται να είναι μία εύκολη περίπτωση που έχει «άσπρο και μαύρο» αλλά και πολλές αποχρώσεις του… γκρι.

screenshot_2021-03-05_coronavirus_covid-19_vaccinations_-_statistics_and_research.jpg
Πίνακας του ourworldindata.org

Απτόητα τα νέα κρούσματα και οι απώλειες

Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις το Ισραήλ στις 4/3 κατέγραψε 4.267 κρούσματα και 13 νεκρούς ημερησίως ενώ το προηγούμενο 24ωρο (2/3) είχε 5.260 νέα κρούσματα και 30 νεκρούς. 

01.jpg
Πίνακας του ourworldindata.org

Τριπλάσιους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού από την Ελλάδα

Επίσης, το Ισραήλ κατάφερε σε ορισμένες ημέρες να εμβολιάσει μέχρι και 104.000 πολίτες όταν στην Ελλάδα εμβολιάζονται 34.000 πολίτες καθημερινά. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση του Ισραήλ είναι πλέον οι τελευταίοι αρνητές του εμβολιασμού, οι οποίοι προέρχονται συνήθως από τους βαθιά θρησκευόμενους που δεν έχουν πεισθεί ακόμα για την αναγκαιότητα του εμβολίου. Οι επόμενες 25 ημέρες θα είναι κρίσιμες. Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για να γίνει η πρώτη covid free χώρα θα πρέπει να εντοπίσει και να πείσει για τον εμβολιασμό τους, τους τελευταίους αρνητές από τους οποίους προέρχεται και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων.

02.jpg
Πίνακας του ourworldindata.org

Καραντίνα με βραχιολάκι

Επίσης, οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν πλέον επιλογή να εξαιρεθούν από την καραντίνα σε ξενοδοχείο μέχρι να διαπιστωθεί πως δεν είναι φορείς. Η κυβέρνηση του Ισραήλ μοίρασε τα 100 πρώτα βραχιολάκια μέσω των οποίων ο επιβάτης από το εξωτερικό θα ελέγχεται εάν τηρεί την καραντίνα στο σπίτι του διαφορά υπάρχει τσουχτερό πρόστιμο.

ethnos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πατήστε κάτω τους παλιοαρνητές και μπολιάστε τους με το ζόρι!!!!
    Οι Εβραίοι πάντα δείχνουν το καλό παράδειγμα!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ