Τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μετά τη γυμναστική

0
153

Αν γυμνάζεστε θα πρέπει να γνωρίζετε τι δεν πρέπει να τρώτε μετά την προπόνηση.

Το τι θα πρέπει να φάει κανείς πριν και μετά την προπόνηση χρειάζεται σκέψη και προγραμματισμό, αν θέλει να καταναλώσει τα σωστά τρόφιμα που θα τον βοηθήσουν στην ανάπλαση των μυών και την ξεκούραση του οργανισμού.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που, σύμφωνα με το allwomenstalk, δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται αμέσως μετά την προπόνηση για πολλούς λόγους.

Αποφύγετε, λοιπόν τις παρακάτω τροφές μετά την προπόνηση, έτσι ώστε να έχετε μία καλή αποκατάσταση του οργανισμού σας αμέσως μετά την προπόνηση.

Λευκό ψωμί
Περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουτένης και ζάχαρη γι΄αυτό προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης αν θέλετε να φάτε οπωσδήποτε ψωμί.

Μπάρα σοκολάτας
Αν δεν μπορείτε να στερηθείτε τη μαύρη σοκολάτα καταναλώστε τη λίγη ώρα πριν από τη γυμναστική. Επίσης μπορείτε να πιείτε ρόφημα κακάο μετά την προπόνηση που είναι εύκολο στη χώνεψη.

Πίτσα
Αποφύγετε να ενδώσετε σε ένα γευστικό κομμάτι πίτσας μετά τη γυμναστική. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μία μπάρα δημητριακών για να «ξεγελάσετε» την πείνα σας .

Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας είναι ένα από τα δυσκολότερα φαγητά στη χώνεψη, γεγονός που το βάζει δικαίως στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που δεν πρέπει να καταναλώνετε μετά την προπόνηση. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη φράζει τις αρτηρίες σας, οπότε προσπεράστε το και προτιμήστε κοτόπουλο.

Αβγά
Τα αβγά είναι μια υγιεινή επιλογή, αν όμως τα καταναλώνετε ολόκληρα τότε καλύτερα μείνετε στο ένα, το οποίο από μόνο του έχει 6 γραμμάρια λίπους. Ένα αβγό και δύο ασπράδια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών μετά από ένα γεύμα, χρησιμοποιώντας όμως περισσότερα από ένα ολόκληρο αβγό μετά την προπόνηση δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Πλήρες γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι καλή επιλογή αλλά θα πρέπει να είναι με 2% λιπαρά, ή ακόμα καλύτερα, άπαχο και χωρίς ζάχαρη.

Βούτυρο με παξιμάδι
Αμέσως μετά από μια προπόνηση το σώμα σας θα χρειαστεί πολύ περισσότερη δουλειά για να χωνέψει βαριά λίπη όπως το βούτυρο. Οπότε αποφύγετε να φάτε βούτυρο ή φυστικοβούτυρο.

newsbomb.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ