Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το φυσικό προϊόν που χτυπάει τον κορωνοϊό περισσότερο απ’ τα φάρμακα

0
677

To Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο ανέπτυξε πρώτο στην Ευρώπη το υπό δοκιμή ακόμα εμβόλιο για τον Covid-19, συνεχίζει τις έρευνές του στα θέματα που αφορούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και δημοσιεύει μία έρευνα με σημαντικά δεδομένα και αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-based Medicine, οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις η χρήση του μελιού. Παράλληλα τη συνέκριναν με τη χρήση αντιβιοτικών για τις ίδιες παθήσεις.

Στις 14 κλινικές δοκιμές που έγιναν υπήρξαν 1.761 συμμετέχοντες, με τους ερευνητές να μελετούν και να συγκρίνουν τα παρασκευάσματα μελιού με αντιβιοτικά, αντιγριπικά, αντιϊσταμινικά και παυσίπονα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι αποκαλυπτικά με τις περισσότερες από τις μελέτες να δείχνουν ότι το μέλι είναι πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα στην καταπολέμηση, σε πρώτη φάση, του βήχα που προκαλούν οι λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού.

Οι ερευνητές προτείνουν ανεπιφύλακτα στους γιατρούς τη συνταγογράφηση μελιού αντί για αντιβίωση. Πέρα από την αποτελεσματικότητα του, η χρήση του ενδείκνυται γιατί δεν είναι βλαβερό και δεν συμβάλει στην ανοσία των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Μάλιστα δύο από τις μελέτες των ερευνητών της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση μελιού σε ασθενείς με συμπτώματα λοιμώξεων του αναπνευστικού μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων κατά μία ως δύο μέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ