Έμφραγμα: Δύο συμπτώματα που αυξάνουν κατά 40% τον κίνδυνο

0
352

Δύο συμπτώματα που παρουσιάζονται στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και νωρίτερα, μαρτυρούν τον αυξημένο κίνδυνο για την καρδιαγγειακή τους υγεία

Η εφίδρωση και οι εξάψεις στη διάρκεια της νύχτας δεν είναι απλά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ισχυρίζεται νέα έρευνα, που διαπιστώνει πως τα αγγειοκινητικά συμπτώματα εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών.

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Queensland έδειξε πως μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με τα παραπάνω συμπτώματα έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες για έμφραγμα, στηθάγχη και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Νέα ευρήματα ωστόσο, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Obstetrics and Gynecology, απέδειξαν πως τα αγγειοκινητικά συμπτώματα (συμπτώματα εμμηνόπαυσης) μπορούν να εμφανιστούν σε γυναίκες κάθε ηλικίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο μη θανάσιμων καρδιαγγειακών παθήσεων.

Συγκεκριμένα, σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, τα προαναφερθέντα συμπτώματα μπορούν να αυξήσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο έως και 40%, σύμφωνα με τον Δρ. Dongshan Zhu από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Queensland.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως το ποσοστό κινδύνου επηρεάζεται περισσότερο από την ένταση των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων παρά από τη συχνότητά τους.

Ο Δρ. Zhu, οδηγήθηκε στο ενδιαφέρον πόρισμα μέσα από τη μελέτη στοιχείων 500.000 γυναικών παγκοσμίως που συγκεντρώθηκαν από 25 ξεχωριστές έρευνες.

Τη σπουδαιότητα των ευρημάτων επεσήμανε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Gita Mishra, καθώς προσφέρονται νέες δυνατότητες για τον εντοπισμό των γυναικών που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, και οι οποίες πιθανότατα χρειάζονται στενή ιατρική παρακολούθηση.

ygeiamou.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ