Υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα μυρωδάτα λεμόνια; Το φρούτο που αλλάζει στη στιγμή τη γεύση στο φαγητό σου και την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. Οι μπριζόλες στα κάρβουνα, τα ψαράκια ή το μπριάμ στον φούρνο. Οι σαλάτες αλλά και αυτή η τάρτα λεμόνι που τόσο λαχταράς.
Δεν με πείραζε ποτέ αν έλειπε αλάτι από το φαγητό. Το λεμόνι όμως έχει πρωταγωνιστική θέση, στο ψυγείο και στην καρδιά μου. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι ποτέ σίγουρη για το αν πρέπει να μείνουν σε σακούλα στον πάγκο της κουζίνας ή αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο. Κι αν τα βάλω, πόσο καιρό θα διατηρηθούν φρέσκα;
Ο σωστός τρόπος να διατηρήσεις τα λεμόνια
Εφόσον ξέρεις ότι μάλλον δεν θα αντέξουν για πολύ στον πάγκο (εξαρτάται όμως και από τη θερμοκρασία), θα τα βάλεις στο ψυγείο. Τα ρίχνεις όπως είναι και θα αντέξουν έως και 3 εβδομάδες. Μήπως όμως κάνεις λάθος;
Ένα πείραμα έδειξε ότι δεν είναι αυτός ο ιδανικός τρόπος. Δοκιμάστηκαν 3 μέθοδοι. Ο πάγκος της κουζίνας, το συρτάρι ψυγείου και σε σακούλα για να μπει στο ψυγείο. Μετά, μέτρησαν ποια μέθοδος αφυδατώνει πιο γρήγορα τα λεμόνια. Το αποτέλεσμα; Τα λεμόνια που αφήνεις χύμα στο ψυγείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από ένα μήνα, αλλά δεν θα έχουν φρέσκο χυμό.
Αν όμως τα τοποθετήσεις σε αεροστεγή σακούλα πριν τα βάλεις στο ψυγείο, ο χυμός τους θα είναι πιο ζωηρός και φρέσκος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να τα έχεις στο ψυγείο έως και ένα μήνα χωρίς να χάσουν καθόλου τη φρεσκάδα τους.
Τι γίνεται με τα κομμένα λεμόνια;
Πόσες φορές δεν έχεις αφήσει έξω (ή και μέσα στο ψυγείο) ένα κομμένο λεμόνι που τελικά πετάχτηκε; Για να μην σου ξανασυμβεί, κόψε σε φέτες και βάλε τις σε αεροστεγή σακούλα. Θα αντέξουν τουλάχιστον 4 μέρες.
Μπαίνουν στην κατάψυξη;
Κι όμως, μπαίνουν. Και πάλι, μπαίνουν σε ειδικές αεροστεγείς σακούλες, από τις οποίες αφαιρείς τον αέρα. Όταν βγάλεις τα λεμόνια από την κατάψυξη, ρίξε τα σε κρύο νερό για 10 λεπτά, κόψε στη μέση και καλό στύψιμο.
Πηγή: ladylike.gr