Μιχάλης Κουτούζης στο «Ράδιο Πρώτο»: Προετοιμαστείτε. Θα δούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί (Hχητικό)

12
1104

Για την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού μίλησε ο επεμβατικός καρδιολόγος του Ερυθρού Σταυρού Μιχάλης Κουτούζης στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και στη δημοσιγράφo Σάντυ Λαδικού. Ο συμπατριώτης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στους πολίτες οι οποίοι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών και στα νέα μέτρα που εφαρμόζονται.

« Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Θα δούμε και θα ζήσουμε πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί. Θα χάσουμε δικούς μας ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει κανένα φάρμακο για το Covid 19. Εάν αρρωστήσει κάποιος και έρθει στο νοσοκομείο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε τον ασθενή διότι δεν υπάρχει φάρμακο. Μόνο όσοι είναι τυχεροί θα ζήσουν. Θεωρήστε το δεδομένο ότι θα χάσουμε δικούς μας ανθρώπους. Ο ιός δεν χτυπάει μόνο τους ηλικιωμένους. Χτυπάει και νέους ανθρώπους υγιείς. Δεν έκλεισαν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις για να πάμε διακοπές. Καθόμαστε μέσα για το καλό όλων μας».

Ο κ. Κουτούζης για να αφυπνίσει την κοινή γνώμη παρέθεσε ένα προσωπικό παράδειγμα για το πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και ποια μέτρα προφύλαξης παίρνει αφού την Πέμπτη υποδέχτηκε στο σπίτι τη νεογέννητη κόρη του και την σύζυγό του και από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για μαμά και κόρη.

« Την Πέμπτη έφερα στο σπίτι τη νεογέννητη κόρη μου και την γυναίκα μου. Τις χαιρέτησα και έκτοτε δεν έχουμε συναντηθεί ξανά. Βρίσκονται απομονωμένες σε διαφορετικό δωμάτιο στο σπίτι μας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας σε άλλα δωμάτια. Δεν μπαίνει κανείς στο δωμάτιο τους ούτε βγαίνει κανείς από αυτό το δωμάτιο. Τις προμήθειες τις αφήνουμε καθημερινά στην είσοδο της πόρτας αυτού του δωματίου. Σας δίνω μία εικόνα της δικής μου καθημερινότητας για να με πιστέψετε. Εάν δεν τηρήσουμε όσα μας ζητούν θα βγει ο στρατός στους δρόμους τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ο διακεκριμένος επιστήμονας αναφέρθηκε και στις βόλτες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την ελληνική επικράτεια λέγοντας ότι είναι άσκοπες και επικίνδυνες.

« Καλό είναι να αποφεύγουμε τις βόλτες. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με αυτό το θέμα. Το να περπατήσετε λίγο σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι είναι κατά κάποιον τρόπο αποδεκτό. Αλλά το να πηγαίνετε περπάτημα και βόλτες όπου υπάρχει κόσμος είναι λάθος. Σε κάθε περίπτωση δεν ακουμπάμε πουθενά διότι μπορεί να έχει μολυνθεί με τον ιό. Έχουμε αντισηπτικά, προφυλάξεις και πλενόμαστε καλά με την επιστροφή. Σας συνιστώ και πάλι να αποφύγετε τις βόλτες.»

Αναφορικά με τα μέτρα που ελήφθησαν και εάν έπρεπε να είναι ακόμη πιο αυστηρά ο κ. Κουτούζης ήταν βέβαιος ότι έρχονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

« Ίσως έπρεπε και νωρίτερα να ληφθούν αυτά τα μέτρα αν και δεν ήταν εύκολο διότι μιλάμε για εκατομμύρια πολίτες. Σίγουρα θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα το επόμενο διάστημα. Εάν τηρήσουμε σήμερα όσα πρέπει να είστε σίγουροι ότι σε 3 εβδομάδες θα έχουμε αποτελέσματα. Σας επαναλαμβάνω. Θα δούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί. Προετοιμαστείτε. Δεν είμαι τρομολάγνος. Αντιθέτως είμαι πολύ αισιόδοξος ως άνθρωπος. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι να περάσουμε την μπόρα. Θα συνέλθουμε όταν περάσει η μπόρα. Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου».

Τέλος ο Κώος επεμβάτικος καρδιολόγος έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους γιατρούς , νοσηλευτές ,παραϊατρικό προσωπικό που βρίσκεται στις επάλξεις σε αυτή την πρωτόγνωρη στιγμή για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Ζήτησε από όλους να μείνουμε σπίτι και να μην επιβαρύνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά. « Μείνετε σπίτι. Αυτό είναι το μεγαλύτερό χειροκρότημα για όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να έχουμε όλοι την υγεία μας».

Σάντυ Λαδικού

Πηγή: radioproto.gr

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ.

  2. Λυπάμαι πολύ σαν Κωος και καλύμνιος κατά το ήμισυ που ένας λαμπρος όπως λένε επιστήμονας όπως ο κύριος Κουτούζης εν μέσω μιας τόσο μεγάλης δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό να τον προτρέπει να πάει να αγοράσει φέρετρα και να μιλάει για έναν ιό που ακόμα δεν τον γνωρίζουν οι επιστήμονες επιδημιολογοι λες και τον έφηυρε ο ίδιος.
    Αλλο είναι να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο και άλλο να τρομοκρατείς για να να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
    Ακόμη και αλήθεια να είναι όλα αυτά ένας επιστήμονας δεν μιλάει έτσι στον κόσμο.

    Λυπαμαι

    • Τι εννοείς ακόμα αλήθεια και αν είναι; Το τι συμβαίνει στην Ιταλία δεν σου φτάνει; Αν δεν προσέξουμε θα καταντήσουμε έτσι και εμείς.

  3. αραγε ποσο υπευθυνη ειναι η αναλυση σας. σπερνετε τον πανικο σε ολο τον κόσμο με αυτα που λετε. ο πανικος και τα ψυχολογικα καταλοιπα θα ειναι κανονυ μεγαλυτερη ζημια απο τον ιδιο τον ιο. καλο ειναι ο καθενας να ασχολείται με την δουλεια του. το ειναι καποιος καλος καρδιολογος δεν το κανει ειδικο σε ολα.

  4. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική που κάποιες επιχειρήσεις εξακολουθούν και δουλεύουν σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Όλο το κατασκευαστικό κομμάτι, αλουμινάδες, μαραγκοί, υδραυλικοί, μηχανουργεία, μηχανικοί, βαψίματα, χτισίματα. Το ίδιο και με το δημόσιο. Λειτουργεί κανονικά. Εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα μετάδοσης; Όταν πχ βλέπω 5 άτομα να κλαδεύουν τα δέντρα ή άλλους 4 να βάφουν, είναι κάτι που πρέπει να γίνει τώρα; Δεν μπορούσε να περιμένει τις επικίνδυνες 2-3 εβδομάδες. Έτσι κι’ αλλιώς για 2-3 μήνες δεν πρόκειται να έρθει τουρίστας στο νησί.

  5. Τι θα δουμε γιατρε;;;; Εφοσον γνωριζεις πες μας . Ειμαι μητερα και θελω να γνωριζω ακουσα που λετε οτι οι δικοι σας ανθρωποι ειναι ο καθενας στο δωματιο του και εσεις τους πατε τροφημα στην πορτα δηλ να καταντησουμε κωσταλεξη;;; Δεν καταλαβαινω πιο πολυ το τι ειδατε και δεν λετε!!βλεπω την φυση στολισμενη και εμεις μεσα !!! Γιατι τι ειναι ;;;; πειτε ανοιχτα !!!!!!

  6. Maik, καλά έκανες και έδωσες έμφαση στις συνέπειες το κολονωϊού να αφυπνισεις τους αφελείς και αδαείς και αστους να κριτικάρουν για υπερβολές ,και διάφορα σχόλια. Αν ω! μη γένοιτο έχουμε στην Κω κρούσματα το νοσοκομείο μας εδώ δεν έχει την απαραίτητη υποδομή σε Μον΄δες εντατικής θεραπείας παρά τις φιλότιμες προσπάθεις των γιατρών μας στο Ιπποκράτειο. Καλορίζικη η κόρη σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ