Κορωνοϊός – Ιταλία: «Κόκκινη Ζώνη» ολόκληρη η χώρα | Δείτε όλα τα στατιστικά για 112 χώρες – Πόσοι ασθένησαν, πόσοι ανάρρωσαν και πόσοι πέθαναν

0
261

Μέχρι τις 3 Απριλίου, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας – Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την Ιταλία – Σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής – Σε μια μόλις ημέρα αυξήθηκαν κατά 97 τα κρούσματα – 463 οι νεκροί

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πριν λίγο ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια για τον κορωνοϊό, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται «εγώ μένω σπίτι»», πρόσθεσε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α’ Εθνικής.

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.

Ο Ντι Μάιο

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν λίγο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Δραματική αύξηση των θανάτων, φτάνουν τους 463 

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία μετά τη ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό. Σε μια μόλις ημέρα αυξήθηκαν κατά 97 «σκαρφαλώνοντας» από τους 366 στους 463.

Νωρίτερα και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη. Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα (η οποία είναι σε απομόνωση) τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.

Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ.

Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης.

Σε προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία προχωρά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η σχετική αεροναυτική αγγελία (NOTAM) ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto).

Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Η ΥΠΑ, όπως αναφέρεται, δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και η σχετική απόφαση εναρμονίζεται με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19.

Κορωνοϊός: Δείτε όλα τα στατιστικά για 112 χώρες – Πόσοι ασθένησαν, πόσοι ανάρρωσαν και πόσοι πέθαναν

22398905

Στην 23η θέση παγκοσμίως ανέβηκε η Ελλάδα στη διεθνή λίστα καταμέτρησης κρουσμάτων του κορωνοϊού  – Οι νεκροί που καταγράφηκαν μέσα στη σημερινή ημέρα

Στα 113.754 έχουν ανέλθει τα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως από την αρχή της επιδημίας, τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα το απόγευμα. Ο ιός πλέον έχει ανιχνευθεί σε 112 χώρες. Η Ελλάδα έχει αναρριχηθεί στην 23η θέση της διεθνούς λίστας καταμέτρησης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα έχουν καταγραφεί έως σήμερα, Δευτέρα, νωρίς το απόγευμα, 3.990 θάνατοι (6%) και 62.722 (94%) άτομα έχουν αναρρώσει.

Με ενεργό νόσο είναι 45.325 ασθενείς, εκ των οποίων οι 39.352 (87%) με ήπια συμπτωματολογία και οι 5.983 (13%) νοσηλεύονται σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα έχουν καταγραφεί 97 νέοι θάνατοι στην Ιταλία, 23 στην Κίνα, 3 στη Νότια Κορέα, 43 στο Ιράν, 11 στην Ισπανία και από 2 σε Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία. Ένας θάνατος καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι 10 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, θανάτους και ασθενείς σε κρίσιμη/σοβαρή κατάσταση είναι:

– Κίνα: 80.739 κρούσματα, 3.120 θάνατοι και 5.111 σοβαρά πάσχοντες
– Νότια Κορέα: 7.478 κρούσματα, 53 θάνατοι και 36 σοβαρά πάσχοντες
– Ιταλία: 9.172 κρούσματα, 463 θάνατοι και 733 σοβαρά πάσχοντες
– Ιράν: 7.161 κρούσματα και 237 θάνατοι
Γαλλία: 1.269 κρούσματα, 21 θάνατοι και 45 άτομα που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

– Ισπανία: 1.073 κρούσματα, 28 θάνατοι και 11 σοβαρά πάσχοντες
– Γερμανία: 1.176 κρούσματα, 2 θάνατοι και 9 σοβαρά πασχόντες
– ΗΠΑ: 617 κρούσματα, 22 θάνατοι και 8 σοβαρά πασχόντες
– Ιαπωνία: 530 κρούσματα, 9 θάνατοι και 33 σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση
– Ελβετία: 374 κρούσματα και 2 θάνατοι.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 84 κρούσματα και 1 ασθενή να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Συγκεκριμένα, 4 άτομα νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ (Θεσσαλονίκη), 16 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, 6 στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», 2 στο «Αττικόν» και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται κατ’ οίκον λόγω της ηπιότητας της συμπτωματολογίας τους.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός – Ιταλία: Δραματική αύξηση των θανάτων, φτάνουν τους 463 – Σε μία ημέρα καταγράφηκαν επιπλέον 97

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Η απειλή πανδημίας είναι πολύ πραγματική

Κορωνοϊός: Νέο βίντεο του υπουργείου Υγείας – Πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ