Η αλήθεια είναι ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στο αδυνάτισμα μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους: Είτε σε προβλήματα με τον θυρεοειδή, είτε σε μειωμένη σωματική άσκηση. Αυτά όμως τα έχεις ξανακούσει. Αυτό που δεν έχεις σκεφτεί ποτέ είναι πως ίσως φταίει η σειρά με την οποία τοποθετείς τις τροφές των διάφορων διατροφικών ομάδων στο πιάτο σου.
Σύμφωνα με τη μέθοδο plating backwards ή αλλιώς φτιάχνοντας το πιάτο μας ανάποδα της διαιτολόγου και personal trainer, Maxine Yeung, είναι άκρως σημαντικό καθώς σερβίρουμε το φαγητό μας, να δίνουμε προτεραιότητα στο κομμάτι εκείνο του πιάτου μας, που πρέπει να μπουν τα λαχανικά, διότι αυτά αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και νερού. Μάλιστα προτείνει το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου μας να περιλαμβάνει λαχανικά σε ποσοστό 50%, ενώ η πρωτεΐνη και οι υδατάνθρακες να καταναλώνουν από 25% αυτού.
“Καλά όλα αυτά αλλά τι θα κάνω όταν παραγγέλνω σε κάποιο εστιατόριο”, θα σκέφτεσαι. Κι όμως η Maxine υποστηρίζει πως πολύ εύκολα η μέθοδός της μπορεί να εφαρμοστεί και σε αυτήν την περίσταση με μια απλή συνεννόηση με τον σερβιτόρο. Αλλάζοντας την ποσότητα της κάθε τροφής η διαιτολόγος διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι θα μπορέσουν να απαλλαγούν σιγά σιγά και με υγιή τρόπο από τα περιττά κιλά, το ενοχλητικό φούσκωμα και την κατακράτηση, αλλά και να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους και τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής του οργανισμού τους.