ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο «η Ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια» απόψε στην Πνευματική Εστία Κω

0
2050

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η πρόληψη και η ενημέρωση στην πρώτη γραμμή. Η Ογκολογία στην Ελληνική Περιφέρεια. Με ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πνευματική Εστία Κω η ενημέρωση για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του καρκίνου κόντρα στην παραπληροφόρηση για τις εναλλακτικές θεραπείες.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική και διεθνής εταιρεία μοριακά στοχευμένων εξατομικευμένων θεραπειών με την υποστήριξη του Δήμου, της Ιεράς Μητροπόλεως, του Ιατρικού συλλόγου, του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και του συλλόγου «Άντε γεια στον καρκίνο». Αύριο στις 15:15 θα πραγματοποιηθεί στο Ασκληπιείο η τελετή αποδόσεως του Ιπποκρατικού Όρκου από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών σχολών.

Η αποψινή ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων και ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι από ειδικούς επιστήμονες για την πρόληψη από την θεωρία στην πράξη, τη μαστογραφία, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τον καρκίνο παχέως εντέρου και τον καρκίνο προστάτη. Στην συνέχεια έγινε διάλεξη με θέμα «Διατροφή, παχυσαρκία και καρκίνος. Μύθοι και πραγματικότητα».

Αμέσως μετά έγινε δεύτερο στρογγυλό τραπέζι για τις εναλλακτικές θεραπείες στην ογκολογία. Ενημέρωση κόντρα στην παραπληροφόρηση. Για την ολόσωμη υπερθερμεία, τη βοτανοθεραπεία, τη χρήση κάνναβης στην ογκολογία. Ταμπού και επιστημονικά δεδομένα.

Τέλος  η ημερίδα έκλεισε με διάλεξη που είχε ως θέμα: «η διατήρηση της γονιμότητας στη γυναίκα με καρκίνο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ