Είτε σε σάλτσα ζυμαρικών είτε σε ψητά, αλείμματα ή ορεκτικά, το σκόρδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά-καρυκεύματα στη μαγειρική ωστόσο, η έντονη μυρωδιά του στην αναπνοή μας μετά την κατανάλωσή του δεν είναι και τόσο ευχάριστη.
Εκτός από βούρτσισμα, καραμέλες και τσίχλες, υπάρχουν τρεις, επιστημονικά αποδεδειγμένοι, τρόποι για να καταναλώσετε σκόρδο χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τον περίγυρό σας.
Τρώτε ωμά μήλα
Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κόψουμε ένα μήλο και το αφήσουμε χωρίς να το ραντίσουμε με λίγο λεμόνι θα μαυρίσει. Αυτό προκαλείται από ένα ένζυμο το οποίο όχι μόνο κάνει το φρούτο λιγότερο ελκυστικό όταν δεν καταναλωθεί άμεσα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό ενάντια στην κακή αναπνοή που προκαλούν οι σουλφίδες που περιέχει το σκόρδο.
Πίνετε χυμό λεμονιού
Το κιτρικό οξύ του λεμονιού εξουδετερώνει την αλινάση, ένζυμο που απλευθερώνεται κατά το κόψιμο ή πολτοποίηση του σκόρδου, το οποίο ευθύνεται επίσης για την έντονη μυρωδιά.
Πίνετε πράσινο τσάι
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που, όπως και τα ένζυμα στα μήλα, καλύπτουν την οσμή που προκαλούν οι χημικές ενώσεις του σκόρδου.
Δείτε μία ακόμη τροφή για δροσερή αναπνοή ΕΔΩ.
Αγαπάς το σκόρδο; Πολύ καλά κάνεις! Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης, προστατεύει από καρδιακά και άλλα προβλήματα, ενώ βοηθάει και στον καλύτερο έλεγχο του στρες, μειώνοντας την ποσότητα οξέων του στομάχου που παράγονται όταν αυτό χτυπήσει κόκκινο. Το κακό είναι ότι χαρίζει πολύ κακή αναπνοή! Κι όμως υπάρχει μία τροφή, που μπορεί να καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα, όσο σκορδόψωμο και να έχεις φάει!
Ο λόγος για τον μαϊντανό, ο οποίος όπως και όλα τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, διασπούν τις ενώσεις θείου στο σκόρδο, καταπολεμώντας τη δυσάρεστη αναπνοή. Πρόσθεσε τον λοιπόν στα σκορδάτα πιάτα σου και ξέγνοιασε!
Εάν πάλι δεν σού αρέσει ο μαϊντανός, υπάρχουν και άλλες τροφές που μπορεί να σε βοηθήσουν. Μερικές από αυτές είναι ο βασιλικός, τα μήλα, αλλά και το σπανάκι.
Δημοφιλή στο Protothema.gr
Αγαπάς το σκόρδο; Πολύ καλά κάνεις! Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης, προστατεύει από καρδιακά και άλλα προβλήματα, ενώ βοηθάει και στον καλύτερο έλεγχο του στρες, μειώνοντας την ποσότητα οξέων του στομάχου που παράγονται όταν αυτό χτυπήσει κόκκινο. Το κακό είναι ότι χαρίζει πολύ κακή αναπνοή! Κι όμως υπάρχει μία τροφή, που μπορεί να καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα, όσο σκορδόψωμο και να έχεις φάει!
Ο λόγος για τον μαϊντανό, ο οποίος όπως και όλα τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, διασπούν τις ενώσεις θείου στο σκόρδο, καταπολεμώντας τη δυσάρεστη αναπνοή. Πρόσθεσε τον λοιπόν στα σκορδάτα πιάτα σου και ξέγνοιασε!
Εάν πάλι δεν σού αρέσει ο μαϊντανός, υπάρχουν και άλλες τροφές που μπορεί να σε βοηθήσουν. Μερικές από αυτές είναι ο βασιλικός, τα μήλα, αλλά και το σπανάκι.