Τι είναι ο στεγνός οργασμός και ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο;

0
331

Ο στεγνός οργασμός έχει πολλά κοινά συμπτώματα με την ανάδρομη εκσπέρματωση!

 

Με τον όρο στεγνό οργασμό οι επιστήμονες περιγράφουν την κατάσταση εκείνη κατά την οποία ένας άνδρας έχει σεξουαλική κορύφωση χωρίς, όμως, εκσπερμάτιση.

Πολλές φορές, για διάφορες αιτίες, αντί το σπέρμα να εκκριθεί, μεταφέρεται στην ουροδόχο κύστη και έτσι δεν απελευθερώνεται σπέρμα. Σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, ο στεγνός οργασμός συμβαίνει όταν ένας άνδρας δεν παράγει στην πραγματικότητα αρκετό σπέρμα για να εκσπερματώσει.

Γενικά, το πρόβλημα αυτό δεν κρίνεται επικίνδυνο για την υγεία των πασχόντων, αλλά φαίνεται πως επηρεάζει αρνητικά τη ψυχολογία των ανδρών. Ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες, που ένας άνδρας προσπαθεί με τη σύντροφό του να αποκτήσει παιδί.

Άλλες αιτίες

Μια ακόμη αιτία που έχει ενοχοποιηθεί από τους ειδικούς, είναι οι συχνές εκσπερματώσεις. Η σπερματοδόχος κύστη αποθηκεύει συγκεκριμένη ποσότητα σπέρματος κι έτσι μπορεί να «στερέψει» εάν ο άνδρας κάνει πολλές φορές σεξ μέσα στην ίδια ημέρα.

Νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, απέδειξαν ότι ο στεγνός οργασμός είναι πιο συχνός στους πάσχοντες από διαβήτη ή σε εκείνους που έχουν κάνει επέμβαση στον προστάτη. Επίσης μπορεί να αποτελεί ένδειξη νευρολογικής πάθησης, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Πάντως, σε υγιείς άνδρες, το πρόβλημα αυτό μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη της ουρήθρας.

 

Πηγή: healthreport.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ