Τι αλλάζει μετά το γάμο; Πέντε καλά και πέντε κακά που συμβαίνουν!

0
693

 

Μόλις παντρευτήκατε και είστε ενθουσιασμένοι, καθώς νιώθετε ότι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή σας.

Βεβαίως, όπως και στα βιβλία, αυτό το κεφάλαιο κρύβει εκπλήξεις, χαρές και λύπες και, φυσικά, ανατροπές.

Τα καλά

  1. Γίνεσαι πιο σχολαστικός: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Τζόρτζια, οι σύζυγοι γίνονται αρκετά πιο σχολαστικοί μετά το γάμο, με την έννοια ότι λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους τις ανάγκες της συζύγου. Αυτά καλό είναι να γίνονται.
  2. Γίνεσαι λιγότερο σπάταλος: Μοιράζεσαι με έναν άλλο άνθρωπο τα έξοδά σου. Τώρα δεν μπορείς να αφήσεις το Ίντερνετ απλήρωτο, γιατί «έχεις το ίντερνετ της δουλειάς για να κατεβάσεις ταινίες» μόνο και μόνο για να πάρεις καινούριο κινητό. Τώρα σε κάποιον λογοδοτείς για τα έξοδά σου. Και κάποιες φορές θα κρυφτείς και θα ζητήσεις να σου παραδώσουν το καινούριο κινητό στη δουλειά.
  3. Είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες: Σκέψου το, είναι λογικό. Όσο μεγαλώνεις, θα βλέπεις όλο και περισσότερες πτυχές της προσωπικότητας του συντρόφου σου, αλλά κι εκείνος τις δικές σου, με αποτέλεσμα να νιώθετε και οι δύο λιγάκι προβλέψιμοι ή λιγάκι κοινότοποι. Και δεν είναι μόνο αυτό! Ο ρομαντικός τομέας της ζωής σου λίγο-πολύ θα μένει στάσιμος. Συνεπώς, ίσως και να νιώσεις ότι χρειάζεσαι νέες συγκινήσεις.
  4. Λιγότερη ποσότητα, περισσότερη ποιότητα: Τώρα που η σχέση έδεσε για τα καλά και οι δύο έχετε λιγότερες αμφιβολίες για το δεσμό σας. Επιγραμματικά: λιγότερο άγχος, καλύτερο σεξ. Υποθέτουμε ότι για να τεκμηριώσουμε ότι ο ρυθμός που θα κάνετε σεξ μέσα στο μήνα, θα μειωθεί αρκετά, δεν χρειάζονται αποδείξεις. Μην ξεχνάς όμως: Καλύτερο σεεεεξ!
  5. Μοναξιά σου όλα, μοναξιά σου τίποτα: Από εδώ και στο εξής, ο ελεύθερος χρόνος σου θα περιλαμβάνει το άλλο σου μισό. Νόμιζες ότι η έκφραση «το άλλο μου μισό» αναφέρεται μόνο στο μύθο/θεωρία του Πλάτωνα; Γελάστηκες. Σε γιορτές, σε λύπες, στο σινεμά και στον καναπέ, στην κουζίνα, ακόμη και στο μπάνιο θα είναι εκεί.  Βεβαίως, αν συγκατοικείς ήδη με το σύντροφό σου, αυτά θα τα έχεις βιώσει. Και το πιο πιθανό είναι να έχεις ήδη συζήσει, πριν πάρεις την απόφαση να παντρευτείς. Στον αντίποδα, επειδή ακριβώς μοιράζεσαι κάθε σοβαρή, αλλά και ανούσια λεπτομέρεια της ζωής σου, όταν έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη για προσωπικό χρόνο, τα πράγματα είναι πιο απενοχοποιημένα από παλιά. Γιατί να έχεις τύψεις αν μία στο τόσο θέλεις να απομονωθείς και να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να πας να δεις γονείς και φίλους μόνος;

Τα κακά

  1. Διαφωνείς περισσότερο: Στην ίδια έρευνα -αυτή που ανακάλυψε ότι οι άνδρες γίνονται πιο σχολαστικοί ντε- άνδρες και γυναίκες δήλωσαν ότι συμφωνούσαν λιγότερο συχνά τους πρώτους 18 μήνες της σχέσης. Γι’ αυτό, λένε ότι ο πρώτος χρόνος είναι δύσκολος.
  2. Ίσως και να πάθεις μία κρίση ταυτότητας: Συχνά σε ένα γάμο αναγκάζεσαι να παίξεις πολλούς διαφορετικούς ρόλους, ειδικά αν έχεις παιδιά. Τι να κάνουμε, η ζωή αλλάζει και ο γάμος σε αναγκάζει κάποιες φορές να παίξεις το ρόλο του φίλου, του γονιού και ενίοτε -στις εξόδους σας ας πούμε- να γίνεις το άτομο που ήσουν πριν το γάμο.
  3. Οι φίλοι σε βλέπουν αλλιώς: Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκες φυλακή! Παντρεύτηκες! Ωστόσο, οι φίλοι συμπεριφέρονται σα να μπήκες φυλακή, ξεχνούν να σε καλέσουν στις μαζώξεις. Δυστυχώς, κάποιες φιλίες αλλάζουν μετά το γάμο κι όχι πάντα προς το καλύτερο.  Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να θεωρούν ότι πρέπει να σου δώσουν λίγο χρόνο έως ότου προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα ή πως τώρα που παντρεύτηκες δεν ενδιαφέρεσαι για ολονύχτια κατανάλωση μπύρας. Απλώς αποδέξου το, θα καταλάβουν όταν παντρευτούν.
  4. Θρηνείς τη ζωή που έχασες: Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ελληνική απόδοση του Post-marriage depression. Ωστόσο, το σκεπτικό είναι απλό. Τον πρώτο καιρό ως νεόνυμφος, ο άνθρωπος νιώθει ότι έκλεισε ένα ολόκληρο κεφάλαιο της ζωής του και ότι ίσως και να μην έχει ξανά την επιλογή να επιστρέψει. Όπως όταν τελειώνεις το σχολείο.
  5. Οι γιορτές θα αλλάξουν: Το σκέφτηκες αυτό ποτέ; Τώρα που ανταλλάξατε στέφανα (ή απλώς υπογραφές στο δημαρχείο) θα περνάτε γιορτές μαζί. Μέχρι τώρα, μπορεί ο καθένας να πήγαινε να περάσει Χριστούγεννα και Πάσχα με το σόι του. Τώρα, θα πρέπει κάθε φορά να αποφασίζετε σε ποιου την οικογένεια θα πάτε.

 

Πηγή: in2life.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ