Τι τρώνε οι δερματολόγοι για να διατηρούν καθαρή και λαμπερή την επιδερμίδα τους

0
241

Υπάρχει και η «φωτεινή» πλευρά του διαδικτύου: αυτή που μας δίνει ιδέες για να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, εσωτερικά και εξωτερικά.

Το διαδίκτυο βρίθει προτάσεων και συμβουλών (τεκμηριωμένων ή μη), από ειδικούς (ή όχι τόσο «ειδικούς») για ομορφιά: όμως, τελικά, αυτές που ξέρουμε ότι κρατάτε είναι αυτές που συνδέονται με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.

Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να σας υπενθυμίσει μια αλήθεια που, ίσως, να έχετε ακούσει πολλές φορές, κι άλλες τόσες να έχετε ξεχάσει λόγω των ρυθμών της καθημερινότητάς σας: ότι η ομορφιά -όσα προϊόντα κι αν χρησιμοποιείτε- ξεκινά από μέσα. Από τις τροφές που επιλέγετε ως «καύσιμα».

Τα θρεπτικά τους συστατικά αντανακλώνται στο πρόσωπό σας: κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι άνθρωποι που αφοσιώθηκαν στην επιστήμη που μελετά το δέρμα και τις ανάγκες του. Οι δερματολόγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να σας δώσουν μια σαφή κατεύθυνση στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρεστε στο δέρμα σας για να παραμένει καθαρό και ακτινοβόλο.

Έχετε αναρωτηθεί ποιες τροφές καταναλώνουν οι ίδιοι για να φροντίζουν την υγεία της επιδερμίδας τους; Σε άρθρο του Business Insider διαβάσαμε ποιες τροφές περιλαμβάνονται στο καθημερινό διατροφολόγιο έμπειρων δερματολόγων.

Αυτές οι ωφέλιμες τροφές δρουν αποτοξινωτικά στον οργανισμό και κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη, καθαρή και λαμπερή. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι δεν φτάνει μόνο η διατροφή για το μέγιστο αποτέλεσμα. Η ποιότητα των προιόντων της καθημερινής περιποίησης, γενετικοί και εξωτερικοί παράγοντες είναι σε άμεση συνάρτηση με την υγεία και την εικόνα της επιδερμίδας μας.

Πάμε να δούμε ποιες τροφές επιλέγουν καθημερινά δερματολόγοι:

Usplash/ Riss Design
Usplash/ Riss Design

1) Τροφές και συνδυασμοί τροφών με αντιοξειδωτικά: Ενα smoothie από φρέσκα φρούτα είναι ένα σούπερ θρεπτικό ξεκίνημα για την ημέρα σας. H δερματολόγος, Janet Vafaie, -από την Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας- αναφέρει ότι αγαπημένη της επιλογή για πρωινό είναι ένα smoothie με μούρα, μάνγκο και ανανά, σπόρους chia και ginger.

2) Tροφές με βιταμίνη B3 (μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος): όπως συκώτι, μανιτάρια, κοτόπουλο, ψάρια (τόνος, σολομός), όσπρια, αυγά, φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί.

3) Νερό, νερό, νερό: Ο οργανισμός θα πρέπει να παραμένει σωστά ενυδατωμένος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με άφθονο νερό. Επίσης, στην προσπάθεια ενυδάτωσης της επιδερμίδας, και το πράσινο τσάι έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Unsplash/Element5 Digital
Unsplash/Element5 Digital

4) Το «ουράνιο τόξο» στο πιάτο σας: Ας αφήσουμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου να «βάψουν» τον διατροφικό μας ορίζοντα. Η γιατρός, Jennifer Chwalek, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι Νο1 διατροφική της επιλογή είναι τα πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα που πάντα συμπεριλαμβάνονται στα γεύματά της μέσα στη μέρα. Φυλλώδη λαχανικά, γλυκοπατάτες, μάνγκο, πορτοκάλια, αβοκάντο, φράουλες, βατόμουρα είναι μερικά από αυτά.

5) Ψάρι: Πλούσια πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων που δρουν ευεργετικά για το δέρμα.

Pexels/Valeria Boltneva
Pexels/Valeria Boltneva

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ