Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Frida Harju-Westman, τα μανταρίνια μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση των λευκών μαλλιών, χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.
«Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, ενώ η βιταμίνη Α βοηθά την τρίχα να μένει ενυδατωμένη», λέει. Η βιταμίνη Β12 που περιέχουν μπορεί επίσης να βοηθήσει στον αγώνα κατά των λευκών, σύμφωνα με τη διατροφολόγο.
Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, σύμφωνα με την Harju-Westman, είναι πως το B12 στα μανταρίνια, μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία που ασπρίζουν τα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το σώμα δεν έχει αυτό το θρεπτικό συστατικό, παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, που ασπρίζει τα μαλλιά.
Αυτές δεν είναι όμως οι μόνες ευεργετικές του ιδιότητες. Σύμφωνα με το Natural Food Series, τα μανταρίνια μπορούν να βελτιώσουν την πέψη, να ρυθμίσουν την αρτηριακή πίεση, να προστατεύσουν την καρδιά, να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, διαβήτη και οστεοπόρωσης.