Έτσι θα καταλάβεις αν όλα πηγαίνουν «ρολόι» με την υγεία σου!

1
205

Ένα check up συχνά πυκνά, κι όχι όταν νιώθουμε κάποια ενόχληση, είναι αυτό που μπορεί να πιστοποιήσει τι γίνεται με την υγεία μας και αν όλα λειτουργούν σωστά.

 

Πώς, όμως, μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι υγιής;

Ποτέ δεν πρέπει φυσικά να αναβάλλεις την επίσκεψη στο γιατρό, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις συχνά εξετάσεις. Διαφορετικά πώς θα καταλάβεις ότι είσαι υγιής;

Υπάρχουν μερικά μικρά τεστάκια που μπορείς να κάνεις μόνος σου για να δεις ότι όλα λειτουργούν σωστά και για να προλάβεις την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την επίσκεψη στο γιατρό, αλλά μπορείς να τα δοκιμάζεις ανά τακτά διαστήματα.

Προβλήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες

Κάνε το παρακάτω σχέδιο με τα χέρια σου, σχηματίζοντας το αγγλικό γράμμα J. Βλέπεις ένα μικρό «διαμάντι» που σχηματίζεται; Τέλεια, αυτό σημαίνει πως η καρδιά σου και τα αγγεία λειτουργούν σωστά. Αν, όμως, δεν υπάρχει κανένα κενό, τότε αυτό σημαίνει ότι τα δάχτυλά σου γίνονται πιο παχιά και το αίμα δεν έχει αρκετό οξυγόνο.

Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τα προβλήματα των πνευμόνων και τα γαστρεντερικά προβλήματα.

Εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια

Γι’ αυτό το τεστ χρειάζεσαι ένα χρονόμετρο. Σήκωσε το πόδι σου ψηλά, ώστε ο γοφός να είναι παράλληλος στο έδαφος και βάλε το χρονόμετρο. Αν μπορείς να σταθείς έτσι για 20 λεπτά ή περισσότερο, τότε σημαίνει πως έχεις λιγότερο κίνδυνο να πάθεις εγκεφαλικό επεισόδιο ή να εμφανίσεις άνοια και το αντίθετο.

Αν δεν μπορείς να κρατήσεις την ισορροπία σου, τότε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αγγεία στον εγκέφαλο.

Ορμονική ανισορροπία και έλλειψη μικροστοιχείων

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι φυσιολογική, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς χάνουμε 50 με 100 τρίχες κάθε μέρα και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε; Κάνε τα τεστ και τσέκαρε. Στην περίπτωση αυτή, τα μαλλιά σου πρέπει να είναι στεγνά και καθαρά. Πάρε μια μικρή τούφα από τα μαλλιά και τράβα την αλλά όχι πολύ δυνατά. Αν σου μείνουν στο χέρι 2 με 3 τρίχες, τότε είναι φυσιολογικό. Αν σου μείνουν περισσότερες, τότε πρέπει να επισκεφτείς έναν ειδικό.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο αυτό είναι ένα από τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα που εμφανίζονται στο χέρι και ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες. Αυτό το τεστ βοηθά σημαντικά όσους κάνουν δουλειά γραφείου, τους καλλιτέχνες αλλά και τους ποδηλάτες που υποφέρουν από αυτό το σύνδρομο.

Σήκωσε τα χέρια σου ώστε οι βραχίονες να είναι παράλληλοι με το πρόσωπό σου. Προσπάθησε να φτάσεις τη βάση της παλάμης με τα άκρα των δακτύλων σου. Αν μπορείς να το κάνεις για ένα με δύο λεπτά, τότε είσαι εντάξει. Αν νιώθεις τσούξιμο, μούδιασμα, πόνο στους καρπούς ή στα δάχτυλα τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Για την ακοή

Κάνε αυτό το τεστ σε ένα ήσυχο μέρος. Βάλε το χέρι σου κοντά στο αυτί και τρίψε τα δάχτυλά σου. Ακούς το θόρυβο; Στη συνέχεια, απομάκρυνε το χέρι σου όσο πιο πολύ μπορείς από το αυτί και κάνε την ίδια κίνηση. Ακούς το θόρυβο; Αν ναι, τότε έχεις καλή ακοή! Μην ξεχάσεις να κάνεις το ίδιο κι απ’ το άλλο αυτί!

Για διαβήτη

Για να κάνεις αυτό το τεστ θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός φίλου. Ζήτα από το φίλο σου να πάρει ένα μολύβι με μια γόμα στο πίσω μέρος. Ζήτα του να σε ακουμπήσει στο πόδι και στα δάχτυλα με το μολύβι και μετά με τη γόμα. Μπορείς να καταλάβεις πότε σε ακούμπησε με το μολύβι;

Αν δεν το νιώθεις, τότε σημαίνει ότι τα νεύρα στο πόδι σου δεν λειτουργούν σωστά. Και η χαμηλή ευαισθησία μπορεί να είναι δείγμα διαβήτη.

 

Πηγή: ipop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ