Βιταμίνη D: Βελτίωση κατά 40% των σεξουαλικών επιδόσεων των ανδρών!

0
171

Η θεραπεία με βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει έως και 40% τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών που έχουν προβλήματα στύσης.

 

Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη που έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2018 από την καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Ελπίς».

Όπως αναφέρει ο επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής, καρδιολόγος Αλέξης Σαμέντζας, η εν λόγω βιταμίνη μπορεί να επιδρά θετικά και στην αρτηριακή υπέρταση, κάτι που ακόμα όμως δεν έχει αποδειχτεί στατιστικά.

Δύο στους τρεις άνδρες άνω των 40 με προβλήματα στύσης

Ως γνωστόν η βιταμίνη D είναι μία βιταμίνη που δημιουργεί ο οργανισμός μας. Όπως εξηγεί ο κ. Σαμέντζας, προϋπάρχει ως βιταμίνη D3 την οποία λαμβάνουμε από τα ψάρια, το κρέας, τα λαχανικά και μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας μετατρέπεται σε βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη και στα δύο φύλλα, γιατί βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση ασβεστίου.

«Όταν υπάρχει ανεπάρκεια βιταμίνης D, δηλαδή τα επίπεδά της είναι κάτω από 30 νανογραμμάρια ανά ml, (τα οποία μπορούμε να τα δούμε με μία απλή εξέταση αίματος), τότε έχει δειχτεί ότι υπάρχει αγγειακό πρόβλημα. Και το φαινόμενο της στύσης είναι αγγειακό, ως επί το πλείστον. Αυτό ακριβώς ήρθε να δείξει και να επιβεβαιώσει η εργασία μας».

Η μελέτη, όπως επισημαίνει ο καρδιολόγος, έγινε σε 300 άνδρες ασθενείς ηλικίας 40-75 ετών και έδειξε ότι και οι 300 είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και επίσης είχαν όλοι και θέματα στυτικής δυσλειτουργίας.

«Στους 150, στο μισό δείγμα δηλαδή, χορηγήθηκε θεραπεία επί εξαμήνου με βιταμίνη D, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε placebo. Μετά την παρέλευση των έξι μηνών, που επανεξετάστηκαν, φάνηκε ότι οι 150 που έλαβαν βιταμίνη D3 αφενός αποκατέστησαν τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα τους, αφετέρου είχαν μία πάρα πολύ σημαντική βελτίωση σχεδόν 40% όσον αφορά το θέμα της στύσης. Δηλαδή βελτίωσαν τις επιδόσεις τους (τη χρονική διάρκεια της στύσης) σχεδόν 40%».

Όπως αναφέρει ο κ. Σαμέντζας, δύο στους τρεις άνδρες διεθνώς εμφανίζουν προβλήματα στύσης σε ηλικίες άνω των 40, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο.

Σε ερώτηση για το πώς επιδρά η εν λόγω βιταμίνη στο καρδιολογικό κομμάτι, ο κ. Σαμέντζας απαντά ότι έχουν γίνει κάποιες προκαταρκτικές μελέτες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ήδη γίνονται και στην καρδιολογική του Ελπίς, και φαίνεται ότι μπορεί να επιδρά θετικά στο θέμα της αρτηριακής υπέρτασης, δηλαδή να αποκαθιστά την αρτηριακή πίεση, σε καλύτερα επίπεδα απ’ ότι βρίσκεται.

«Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εξεταστεί στατιστικά το δείγμα και δεν είναι τόσο επαρκές ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για το συμπέρασμα αυτό», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ