Μπορεί μια φέτα ψωμί να αποδειχτεί επικίνδυνη για την υγεία μας;

2
695

Μπορεί μια φέτα ψωμί να αποδειχτεί επικίνδυνη για την υγεία μας; Ναι, απαντούν οι επιστήμονες και μάλιστα με πολλούς τρόπους.

Κατ’ αρχήν, εξαρτάται από το είδος του ψωμιού: Όλες οι επιστημονικές και διατροφολογικές απόψεις συμφωνούν πλέον πως το λευκό ψωμί καλύτερα να… λείπει, αφού έχει πολλές θερμίδες και λίγη θρεπτική αξία. Αντ’ αυτού, επιλέγουμε ψωμί ολικής άλεσης, μαύρο ή πολύσπορο που θα μας δώσει «καλούς» υδατάνθρακες και περισσότερες φυτικές ίνες.

Καθοριστικό για την υγεία είναι και το τι θα βάλουμε πάνω στη φέτα του ψωμιού. Αυτό που θα βάλουμε έχει άμεση σχέση με την… περιφέρεια της μέσης μας! Είναι προφανές ότι αν επιλέξουμε πραλίνα, βούτυρο, αλλαντικά, κάθε άλλο παρά ένα ελαφρύ πιάτο θα έχουμε. Καλύτερα να συνοδέψουμε το ψωμί μας με τυρί cottage, μαρούλι, άπαχη γαλοπούλα, φιλέτο κοτόπουλο, συνδυασμοί που θα μας χορτάσουν χωρίς να βλάψουν την υγεία και τα κιλά μας.

Πολλή προσοχή χρειάζεται στο ψήσιμο του ψωμιού, ώστε αυτό να μη μαυρίσει. Με το υπερβολικό ψήσιμο απελευθερώνονται ουσίες που έχουν συσχετιστεί με βλάβες στην υγεία και πιθανό κίνδυνο καρκίνου.

Όσο για το μουχλιασμένο ψωμί, μην ακούς «κόλπα για να το καθαρίσεις» και άλλες παρόμοιες συμβουλές. Απλά, πέταξέ το!

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Πηγή: onmed.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι λέτε μωρέ το ψωμί επικίνδυνο;;; είστε με τα καλά σας?το ψωμί είναι πανάκεια, ειδικά εδώ στη Κω έχουμε το καλύτερο

  2. Ο παππούς μου έτρωγε κάθε μέρα ψωμί και τελικά πέθανε στα 35 του, απο τροχαίο, δεν προσεχε τη διάβαση γιατί έτρωγε ψωμί άρα ισχύει το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ