Ποια 6 φαγητά δεν πρέπει να ζεστάνετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων

1
779

Ποια 6 φαγητά δεν πρέπει να ζεστάνετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων;

Καλός ο φούρνος μικροκυμάτων αλλά δεν κάνει για όλες τις δουλειές.

1. Βραστά αυγά

Είτε είναι καθαρισμένα είτε όχι, τα βραστά αυγά μεταμορφώνονται σε μικρές βόμβες όταν τα βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να σκάσουν! Όχι τίποτα άλλο, μετά θα έχεις και καθάρισμα!

2. Παιδικό γάλα

Όπως έχει παρατηρήσει ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ζεσταίνει σωστά το φαγητό που βάζεις μέσα, με αποτέλεσμα να έχεις σημεία πιο ζεστά- όταν λοιπόν ζεσταίνεις το παιδικό γάλα, είναι πολύ πιθανό να κάψεις το στόμα του μωρού. Επιπροσθέτως τα μικροκύματα δεν κάνουν καθόλου καλό στον οργανισμό του παιδιού για αυτό καλύτερα να το ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ακόμα και αν παίρνει περισσότερο χρόνο.

3. Επεξεργασμένο κρέας

Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν χημικά συστατικά και συντηρητικά, τα οποία παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Δυστυχώς όμως όταν ζεσταίνεις ξανά ένα κομμάτι επεξεργασμένου κρέατος συμβάλλεις στη δημιουργία προϊόντων οξείδωσης χοληστερόλης, που είναι επιζήμια για τις αρτηρίες σου και βοηθούν στην ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου.

4. Ρύζι

Το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να σου προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με το Food Standars Agency. Το ωμό ρύζι περιέχει κάποια βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν στα σπόρια του αν ζεσταθεί ξανά. Όταν βγάλεις το ρύζι από τον φούρνο και το αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και εμετό.

5. Κοτόπουλο

Δεν πρέπει ποτέ- ΠΟΤΕ να μαγειρεύεις κοτόπουλο (ή οποιοδήποτε άλλο πουλερικό) στον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί δεν γίνεται με σωστό τρόπο και μπορεί να κολλήσεις σαλμονέλα. Επίσης για να απελευθερωθεί σωστά η πρωτεΐνη που περιέχει και να την χωνέψεις σωστά χρειάζεται να γίνεται σωστή κατανομή της θερμοκρασίας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν το ζεσταίνεις στο μικροκυμάτων.

6. Πράσινα λαχανικά

Όσο και να θέλεις να φας αργότερα το βραστό/ ψητό σπανάκι που περίσσεψε από το μεσημέρι καλύτερα να το πετάξεις, παρά να το ζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών στα φύλλα των πράσινων λαχανικών μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες εξαιτίας της μεγαλης θερμοκρασίας, συστατικό που είναι καρκινογενές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να ένα επιστημονικό άρθρο με στοιχεία και αποδείξεις. Μόνη διαφωνία μου είναι ότι αν σου έχουν κάνει πρόσφατα ξεμάτιασμα, τότε μπορείς να ξαναζεστάνεις ρύζι στο μικροκυμάτων και να μην σε πάει τσιρλιπιπί. Όποιος την έχει πατήσει ας απαντήσει….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ