Τι κάνει η Αλόη στο σώμα σας -Γιατί ονομάστηκε το «φυτό της αθανασίας»

0
2069

Στην Αίγυπτο το ήξεραν σαν το φυτό της Αθανασίας και οι Αμερικανοί του Νότου το ονόμαζαν το ραβδί του ουρανού Η Αλόη Βέρα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, μερικές από αυτές ίσως ήδη τις γνωρίζετε. Το ξέρατε όμως ότι εκτός για την εξωτερική χρήση της σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, κτλ. είναι πολύ ευεργετική όταν καταναλώνεται;

Η Αλόη περιέχει πάνω από 200 βιολογικά ενεργά στοιχεία όπως πολυσακχαρίτες, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα, και μέταλλα και προάγει την απορρόφηση των τροφών.

Σύμφωνα με την The Journal of Environmental Science and Health, η Αλόη έχει ιδιότητες κατά των βακτηριδίων, των ιών, και των μυκήτων, ιδιότητες που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες και την επίθεση παθογόνων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που προσφέρει ο χυμός της.

Άλατα

Η Αλόη περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, χρώμιο,σελήνιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο και μαγγάνιο. Αυτά όλα μαζί ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Ένζυμα

Η Αλόη Βέρα περιέχει ένζυμα όπως Αμυλάση και Λιπάση που βοηθούν στην πέψη διασπώντας τα λίπη και τα σάκχαρα.

Βιταμίνες

Μελέτες έδειξαν ότι η Αλόη περιέχει Β12 που απαιτείται για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτό είναι ωραία νέα για τους χορτοφάγους ιδιαίτερα που συχνά δεν παίρνουν αρκετή Β12 με την τροφή τους.

Έχετε υπ’ όψιν όμως ότι δεν θα πρέπει να βασίζεστε μόνο στην Αλόη για την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Β12. Άλλες μελέτες έδειξαν ότι παίρνοντας Αλόη σας βοηθά στην βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης Β12 που σημαίνει ότι το σώμα μπορεί πιο εύκολα να την απορροφήσει και να την χρησιμοποιήσει, πράγμα που εμποδίζει την έλλειψη της. Η Αλόη επίσης είναι πηγή βιταμίνης Α,C,E, φολικού οξέως, χολίνης,B1, B2, B3 (νιασίνη) και B6.

Αμινοξέα

Η Αλόη περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα που απαιτούνται για το ανθρώπινο σώμα. Περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ που μάχεται τις λοιμώξεις και τα βακτήρια.

Άλλες χρήσεις της Αλόης

Εκτός από ένα εξαίρετο καθαριστικό του σώματος αφού απομακρύνει τις τοξίνες από το στομάχι,τα νεφρά,την σπλήνα,το συκώτι και τα έντερα, η Αλόη προσφέρει και άμεση ανακούφιση από δυσπεψία,έλκος και λοιμώξεις του εντέρου.Επίσης, δυναμώνει την πεπτική οδό και βοηθά στους πόνους των αρθρώσεων, πράγμα που την καθιστά μια καλή επιλογή για αυτούς που υποφέρουν από αρθρίτιδα.

Μελέτη έδειξε ότι ο χυμός της Αλόης όταν χρησιμοποιείται για ξέπλυμα του στόματος απομακρύνει την πλάκα αποτελεσματικά. Θεραπεύει επίσης έλκη στο στόμα.

Πώς να την λαμβάνετε

Η Αλόη μπορεί να καταναλωθεί κατ’ ευθείαν από το φυτό, αλλά ο ευκολότερος και πιο εύγευστος τρόπος είναι ίσως ο χυμός της που θα τον βρείτε σε πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Μπορείτε επίσης να πάρετε φύλλα ή να κόψετε τα δικά σας φύλλα και να τα κάνετε χυμό.

Μπορείτε να αγοράσετε τον χυμό και να τον ανακατέψετε στους δικούς σας χυμούς ή smoothies ή απλά πιείτε τον σκέτο. Σιγουρευτείτε ότι αγοράζετε πραγματικό χυμό Αλόη που είναι από το ολόκληρο φύλλο ή το εσωτερικό της. Έχει μια κάπως πικρή γεύση και έτσι ίσως θέλετε να τον ανακατεύετε με άλλα πράγματα. Επάνω στο μπουκάλι υπάρχουν οδηγίες και συγκεκριμένες δόσεις για να πάρετε, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό στην φυσική διατροφή ή να κάνετε μόνοι σας έρευνα για την σωστή δοσολογία

Αλόη: Τα μοναδικά της οφέλη για την επιδερμίδα και όχι μόνο…

Αλόη: Τα μοναδικά της οφέλη για την επιδερμίδα και όχι μόνο...

Ο χυμός της αλόης χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ένα σωρό σκοπούς που αφορούν την υγεία του ανθρώπινου σώματος, από εγκαύματα μέχρι και ξηροδερμία, ώστε, όχι άδικα, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν ονομάσει το συγκεκριμένο φυτό ως «το φυτό της αθανασίας».

Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών. Αναπτύσσεται σε ξηρά κλίματα όπως αυτά που βρίσκονται σε περιοχές της Αφρικής και της Ινδίας. Το σκληρό φύλο της αλόης εκκρίνει μια παχύρρευστη ουσία όταν σπάσει. Αυτή η ουσία μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να επουλώσει πληγές και να απαλύνει το δέρμα.

Δείτε μερικά ευεργετικά οφέλη της αλόης για την επιδερμίδα σας και όχι μόνο:

1. Αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμα

Η Aloe Vera βοηθά στα ηλιακά εγκαύματα μέσω της ισχυρής θεραπευτικής δραστικότητας που έχει στο επιθηλιακό επίπεδο του δέρματος, δηλαδή στο στρώμα των κυττάρων που καλύπτει το σώμα. Δρα ως προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα και συμβάλλει στην αναπλήρωση της υγρασίας του.

2. Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα.

Η αλόη ενυδατώνει την επιδερμίδα, χωρίς να δίνει μια αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα και αυτό την κάνει ιδανική για όσους έχουν ήδη λιπαρή επιδερμίδα. Για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ, η αλόη βέρα δρα ως ενυδατικό και κάνει ιδιαίτερα καλό στο πρόσωπο αν την εφαρμόζετε προτού βάλετε το μεϊκ-απ σας. Για τους άνδρες το τζελ της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μετά το ξύρισμα αφού μπορεί να θεραπεύσει τα μικρά κοψίματα που προκαλούνται από αυτό.

3. Αντιμετωπίζει την ακμή.

Το τζελ της αλόης περιέχει δύο ορμόνες: αυξίνη και γιβερελίνη (auxin, gibberellin). Αυτές οι δύο ορμόνες συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος. Η γιβερελίνη ενεργεί ως αυξητική ορμόνη και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιτρέπει στο δέρμα να επουλωθεί γρήγορα και φυσικά με ελάχιστες ουλές. Η αλόη είναι κατευναστική ουσία και μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές, τα σπυράκια και τη φαγούρα.

4. Καταπολεμά τη γήρανση.

Καθώς μεγαλώνουν, όλοι οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και την απώλεια της ελαστικότητας στο δέρμα τους. Τα φύλλα αλόης περιέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων της β-καροτίνης και της βιταμίνης C και Ε, που συμβάλλουν στο να βελτιωθεί η φυσική σφριγηλότητα του δέρματος.

5. Μειώνει τις ραγάδες.

Όταν το δέρμα τεντώνει πολύ και πολύ γρήγορα (πχ λόγω εγκυμοσύνης, ή από την απότομη αλλαγή στο σωματικό βάρος) η ελαστικότητά του μπορεί να καταστραφεί. Αυτό είναι που δημιουργεί αυτές τις αντιαισθητικές ραγάδες. Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται λόγω πληγών στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος. Το τζελ της αλόης μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε αυτές τις ραγάδες και θα συμβάλλει στην επούλωση αυτών των πληγών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ