«Ωμό νερό»: Σάλος με τη νέα παρανοϊκή και άκρως επικίνδυνη «μόδα»

0
334

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα επικίνδυνη μόδα που βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το «ωμό νερό», δηλαδή το νερό που προέρχεται είτε από τη βροχή, είτε από την υγρασία στην ατμόσφαιρα που περιβάλλει μία συγκεκριμένη περιοχή, είτε απευθείας από κάποια φυσική πηγή.

Η «Live Water» είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Λος Άντζελες και φαίνεται να έχει πολύ μεγάλος κέρδος από την πώληση του «ωμού νερού», καθώς το μπουκάλι ενός λίτρου κοστίζει 27 δολάρια. 

«Το ωμό νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κανείς για να προστατέψει τον οργανισμό του. Πίνετε ακόμα νερό βρύσης; Στην πραγματικότητα πίνετε νερό από το καζανάκι της τουαλέτας ανακατεμένο με άλλα χημικά», δήλωσε ο Mukhande Singh, ιδρυτής της εταιρείας στους New York Times.

«Μπορεί να με θεωρήσετε συνωμοσιολόγο αλλά το νερό περιέχει πολλά χημικά όπως χλώριο και φθόριο, που χρησιμοποιείται και για την στοματική μας υγιεινή και δεν έχει κανένα όφελος στην οδοντιατρική μας υγεία», πρόσθεσε ο Singh.

Ωστόσο, οι καταναλωτές οφείλουν να γνωρίζουν ότι όταν μιλάμε για «ωμό νερό» αναφερόμαστε στο νερό που δεν έχει δεχθεί καμία απολύτως επεξεργασία και δεν έχει αποστειρωθεί, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τοξικότητας του στο μέγιστο.

Οι ειδικοί, μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσιμο νερό που δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

«Χωρίς επεξεργασία νερού, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία», δήλωσε στους New York Times ο Donald Hensrud, διευθυντής του Health Living Programme στην κλινική Mayo στο Rochester της Μινεσότα.

Ο Hensrud εξήγησε ότι η κατανάλωση ακατέργαστου νερού απειλεί την υγεία.

Ασθένειες που συνδέονται με δημόσια συστήματα ύδρευσης περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, σαλμονέλα, Ε. Coli, giardia και νοροϊό.

Οι ασθένειες αυτές συνδέονται, επίσης, με το νερό από ιδιωτικά πηγάδια, τα οποία δεν διέρχονται από τα δημοτικά εργοστάσια επεξεργασίας υδάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ