Κ. Λαμπριανίδης: Με υγιή διατροφή 90% ΠΡΟΛΗΨΗ παθήσεων – Με θετική ψυχολογία & σωματική άσκηση ΘΕΡΑΠΕΙΑ 90%

1
1098

Φυσική Καλλιέργεια (5)

Ανακεφαλαιώνοντας, διαπιστώνουμε ότι ο στόχος της ανέκαθεν «Παγκοσμιοποίησης » ή της «Νέας Τάξη Πραγμάτων», απέβλεπε και συνεχίζει να αποβλέπει στην τελική «σκλαβοποίηση» (υποδούλωση) των εναπομεινάντων φιλελευθέρων ανθρώπων, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Όποιοι λοιπόν από του εναπομείναντες φιλελεύθερα σκεπτόμενους συνανθρώπους μας, θέλουν να μεταβιβάσουν τα ιδανικά τους στους απογόνους μας, πρέπει επειγόντως να ασχοληθούν με τα δεδομένα της φυσική καλλιέργειας.

Η φυσική καλλιέργεια δεν ασχολείται μόνον με την διατροφική αυτάρκεια του ανθρώπου αλλά και με την διατήρηση και με την βελτίωση της υγείας του.

Συγκεκριμένα:

  • η υγιής διατροφή του ανθρώπου συμβάλει στη ΠΡΟΛΗΨΗ των 90% των σημερινών παθήσεων (Η τροφή σου το Φάρμακο σου/Ιπποκράτης),
  • η δε θετική ψυχολογία με την προσαρμοσμένη σωματική άσκηση και με την υγιή διατροφή συμβάλει στην ΘΕΡΑΠΕΙΑ των 90% των σημερινών παθήσεων!

Έπειτα:

1ον) δεν υπάρχει οποιαδήποτε κατοχύρωση οποιασδήποτε ελευθερίας του ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη δίχως  την αυτοδύναμη εξασφάλιση της διατροφικής του επάρκειας και

2ον) είναι πολύ δύσκολη, οποιαδήποτε παραμονή του ανθρώπου σε αυτό τον πλανήτη, δίχως την κατοχύρωση της υγεία του, μέσου του εδάφους που τον τρέφει.

Έτσι ο ένας και ίσως μοναδικός τρόπος αντίστασης του σημερινού φιλελεύθερου ανθρώπου, σε αντιπαράθεση των διεθνή συμφερόντων της «Παγκοσμιοποίησης/Νέας Τάξη Πραγμάτων», είναι η έγκαιρη ενασχόληση του με την φυσική καλλιέργεια!

Δηλαδή:

1ον) αναβάθμιση της εφορίας του εδάφους μέσω της φυσικής λίπανσης και της ποικιλόμορφης καλλιέργειας των φυτών (σε αντίθεση με την μονοκαλλιέργεια) και

2ον) όχι στα οργώματα με βαριά μηχανήματα, τα οποία συμβάλλουν στην διάβρωση και στην υποβάθμιση  του εδάφους.

Αυτό σημαίνει στην πράξη για έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος πχ δεν έχει παραπάνω από 50 τετραγωνικά μέτρα εδάφους στην διάθεσή του, μια ενεργή ενασχόληση για τα πρώτα 40 χρόνια:

1ον) ένα διήμερο για την δημιουργία πχ περίφραξης, «σαμαριών», δυνατότητα άρδευσης,

2ον) ένα απόγευμα ανά 3 μήνες για την δημιουργία των εποχιακών σβόλων και

3ον) μία βόλτα ανά εβδομάδα για την επίβλεψη και την συγκομιδή των προϊόντων,

με βάση τις βασικές αρχές της φυσικής καλλιέργειας.

Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης

(Διδάκτωρ Ιατρικής και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής/Τηλ: 6944533440)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απο οτι βλεπω τα ψυχολογικα προβληματα τα κανει πολυ χειροτερα. Ο θεος ας βοηθαει το κοσμακη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ