«Πάγωσε» ο Βόλος μέσα στο καλοκαίρι – Νεκρός γνωστός δικηγόρος εντελώς αναπάντεχα

0
7694

Θλίψη στη τοπική κοινωνία του Βόλου προκαλεί ο θάνατος του δικηγόρου Αναγνώστη Ιωάννου σε ηλικία 60 ετών. Ο εκλιπών αφήνει πίσω το γιο του, πρώην σύζυγο, αδερφό, ανίψια και λοιπούς συγγενείς.

Έφυγε από τη ζωή ένας νομικός του ήθους, της πνευματικότητας, του συναισθηματισμού

Εφυγε ένας υπέροχος δικηγόρος, ένας αγωνιστής της αλήθειας και της υπεράσπισης του πολίτη. Ο λόγος αφορά στον Αναγνώστη (Νώτη) Ιωάννου που απεβίωσε χθες το πρωί εντελώς αναπάντεχα. Ο γνωστός δικηγόρος έπαθε θερμοπληξία στις 15 Ιουλίου με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα διαρκείας και έκτοτε δεν μπόρεσε να επανέλθει.

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε, η υγεία του επιδεινωνόταν συνεχώς και παρά τη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών. Η οικογένειά του είναι απαρηγόρητη, ενώ ο χαμός του συγκλόνισε τους δικηγόρους.

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος κάνει λόγο για έναν άνθρωπο του ήθους, της πνευματικότητας, του συναισθηματισμού.

Το επεισόδιο με την υγεία του λόγω ζέστης συνέβη στις 15 Ιουλίου. Ο καύσωνας διαρκείας τον βρήκε αδύναμο, με αποτέλεσμα να πάθει θερμοπληξία, να χάσει τις αισθήσεις του και να σωριαστεί στον δρόμο. Πολίτες που τον αντιλήφθηκαν, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν. Τον μετέφεραν στο γραφείο του, όμως στη συνέχεια παρουσίασε υψηλό πυρετό.

Ο 61χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε καθώς ήταν υπέρβαρος, υπέστη πνευμονική εμβολή. Διασωληνώθηκε αλλά και στη συνέχεια υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια με τραγική κατάληξη.

Ο 61χρονος καταγόταν από την Τσαριτσάνη Λάρισας, εγκαταστάθηκε όμως στον Βόλο από πολύ μικρή ηλικία με την οικογένειά του και μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην πόλη.

Είχε σπουδάσει νομική και έδωσε μάχη για την υποστήριξη της αλήθειας και την υπεράσπιση του πολίτη. Διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην οδό Γαζή 88 και ήταν ένας αξιοπρεπής δικηγόρος, κυριολεκτικά μαχητής, σύμφωνα με συναδέλφους και οικείους του.

Παλεύοντας με τις δικές του δυνάμεις ξεπέρασε με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και απέκτησε κύρος, σεβασμό και αγάπη. Επρόκειτο ακέραιο άνθρωπο και ο γιος του που τον λάτρευε και ήταν υπερήφανος για εκείνον.

Ο γραπτός του λόγος ήταν πολύ δυνατός και πολλά κείμενά του είχαν δημοσιευτεί στο Τύπο όπως στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αλλά και σε εφημερίδες της Αθήνας.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα Στρατηγόπουλου

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος αναφέρει: «Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τον Νώτη Ιωάννου, που “έφυγε” σήμερα – πρόωρα από κοντά μας.

Το Νώτη του ήθους, της πνευματικότητας, του συναισθηματισμού, σταθερών οδηγών του στις σημαντικές βιοτικές αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Το Νώτη των ιδιαίτερων οπτικών γωνιών, του απροσποίητου και της ευθύτητας των απόψεων του.

Το Νώτη που επέλεξε να πορευθεί στα ξέφωτα της ζωής, χωρίς “εκπτώσεις” σε ζητήματα αρχών και αξιών, χωρίς να αναζητά καταφύγιο στην “ασφάλεια” κοινωνικών συμβάσεων που δεν του ταίριαζαν.

Το Νώτη, μια συνολικά ξεχωριστή προσωπικότητα της δικηγορικής κοινότητας του Βόλου.

Αυτές τις στιγμές της υπέρτατης οδύνης, η σκέψη μου είναι στους οικείους του, στους οποίους απευθύνω ολόψυχες ευχές παρηγοριάς».

Το μήνυμά του συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια.

Η εξόδιος ακολουθία

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του γιο, πρώην σύζυγο, αδερφό, ανίψια και λοιπούς συγγενείς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 11:15 από τον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ