Πλειστηριασμοί: Το ακίνητο Αγούδημου στην παραλιακή και ένα «διαμάντι» στην Κηφισιά

0
723

Πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες της συζύγου και της κόρης του αείμνηστου πλοιοκτήτη σε πολυκατοικία στο Καλαμάκι καθώς και ένα ξεχωριστό αρχοντικό βγαίνουν στο σφυρί στις 8 Ιουνίου και στις 27 Ιουλίου- Ποια ακίνητα και σκάφη άλλαξαν χέρια χθες

Μπορεί ο Γεράσιμος Αγούδημος να έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια, ωστόσο η οικογένεια του γνωστού πλοιοκτήτη εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την βασανιστική περιπέτεια των πλειστηριασμών.

Έτσι, μετά από αρκετά περιουσιακά στοιχεία που έχουν χαθεί λόγω χρεών του παρελθόντος, η χήρα και η κόρη του ακτοπλόου Ανθή-Μαρίνα και Αλκμήνη Αγούδημου θα δουν στις 8 Ιουνίου να βγαίνουν, -με επισπεύδουσα την Intrum-, στο σφυρί πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες τους σε ακίνητο επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτησίες αυτές, -τέσσερα διαμερίσματα και ένα κατάστημα-, βρίσκονται σε πολυκατοικία στο Καλαμάκι και βγαίνουν με συνολική τιμή εκκίνησης 1.277.173 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η πολυκατοικία έχει χτιστεί περί το 1980, ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από λιθοδομή και η ποιότητα κατασκευής εξωτερικά χαρακτηρίζεται «μέτρια έως κακή».

Το διατηρητέο στην Κηφισιά

Στις 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για ένα ξεχωριστό ακίνητο που βρίσκεται στην Κηφισιά και το οποίο ανήκει στην εταιρεία Melitia Com Limited που εδρεύει στην Κύπρο.

Πρόκειται για οικόπεδο 1.305,80 τ.μ. εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στη θέση «Βαλτάνι», κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κηφισιάς. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο ακίνητο που αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 176,82 τ.μ. και πρώτο όροφο, επιφάνειας 123,18 τ.μ. οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα. Επίσης, στο βάθος του οικοπέδου υπάρχει ισόγειο βοηθητικό κτίσμα, επιφανείας 50,88 τ.μ. Η συγκεκριμένη ενιαία οικοδομή επισκευάστηκε και μεταρρυθμίστηκε και το βοηθητικό κτίσμα κτίστηκε, στην θέση υπάρχοντος παλαιού κτίσματος, το 1986. Επίσης, δεδομένου ότι το ακίνητο βρίσκεται στο «παραδοσιακό» τμήμα του Δήμου Κηφισιάς, έχει χαρακτηριστεί από το 1992 ως διατηρητέο.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι στην πραγματικότητα το ισόγειο είναι ημιυπόγειο, ενώ ο πρώτος όροφος υπερυψωμένο ισόγειο. Επίσης υπάρχει κήπος με γκαζόν και καλλωπιστικά φυτά.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2004, ενώ κατασχέθηκε το Δεκέμβριο του 2021 για 460.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης). Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.842.554 ευρώ.

Τι έγινε στους χθεσινούς πλειστηριασμούς

Κατά τους πλειστηριασμούς που έγιναν χθες, Τετάρτη 4 Μαΐου, άλλαξαν χέρια ορισμένα ακίνητα που είχαν βγει αρκετές φορές στο σφυρί χωρίς αποτέλεσμα.

Μεταξύ αυτών είναι οι 79 οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας «Μαριάμ Ελλάς Κτηματική, Τεχνική, Τουριστική, Ξενοδοχειακή», συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη στη Σύρο.

Οι οριζόντιες αυτές ιδιοκτησίες ανήκουν σε τριώροφο συγκρότημα που αποτελείται από δύο υπόγεια γκαράζ, ισόγεια καταστήματα και δύο ορόφους γραφείων, το οποίο έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.780 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην Ερμούπολη, στη θέση «Πλατεία Ηρώων» και επί των οδών Νικηφόρου Μανδηλαρά, Ασημομύτη, και Αδελφών Μπαρμπέτα.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούσαν από τις 5.286,40 ευρώ (για θέσεις στάθμευσης) και έφταναν μέχρι τις 328.760 ευρώ για τα μεγάλα καταστήματα και γραφεία, με τη συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 4,86 εκατ. ευρώ. Χθες κατακυρώθηκαν σε ποσά 1 ευρώ παραπάνω από τις τιμές εκκίνησης.

Το ίδιο συνέβη και με μία ακόμη ιδιοκτησία της οικογένειας Πατρώνη στη Σύρο. Ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της εταιρείας «Μυκονιάτικες Κατοικίες Α.Ε.» και αφορούσε διώροφη κατοικία με βοηθητικούς χώρους και πισίνα σε οικόπεδο 6.401 τ.μ. στη θέση «Λωτός Κινίου» του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αποτελείται από ισόγειο 178.82 τ.μ. και α΄ όροφο 67,80 τ.μ. με χρήση κατοικίας, γκαράζ 48 τ.μ. και αποθήκη 79,50 τ.μ., ενώ από το σχέδιο προβλέπεται πισίνα 95,20 τ.μ. αλλά τελικά κατασκευάστηκε μικρότερη.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 525.000 ευρώ και τελικά κατακυρώθηκε στις 525.001 ευρώ.

Στα ακίνητα που «έφυγαν» χθες περιλαμβάνεται και αυτό της εταιρείας «Ακίνητα Μυκόνου Α.Ε.», επί της λεωφόρου Αμαλίας έναντι του Εθνικού Κήπου. Η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στις 837.870 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 837.871 ευρώ.

Επίσης, άλλαξε χέρια και το νεοκλασικό επί της οδού Γερμανικού στο Μεταξουργείο, το οποίο είχε πλήρως ανασκευάσει ο αείμνηστος Γιάννης Τσεκλένης. Το σπάνιο αυτό ακίνητο, -την υπόθεση του οποίου είχε αποκαλύψει το newmoney στις 15 Φεβρουαρίου-, βγήκε με τιμή εκκίνησης που κατόπιν προσφυγής το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε αυξήσει στις 500.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στο ποσό των 505.000 ευρώ.

Ακόμη, θα αρχίσει να πλέει κανονικά, όπως όλα δείχνουν, το καταμαράν Deep Blue το οποίο βγήκε χθες σε επαναληπτικό πλειστηριασμό με επισπεύδουσα τη Βερνίκος Κότερα Α.Ε., και με τιμή εκκίνησης 600.000 ευρώ. Το σκάφος αναψυχής κατακυρώθηκε στις 600.001 ευρώ, ενώ ο πλειστηριασμός για το έτερο καταμαράν White Pearl ανεστάλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ