Περιβαλλοντική υποβάθμιση η απόρριψη των φυκιών στη θάλασσα αντί για ανακύκλωσή τους (ΒΙΝΤΕΟ)

7
1515
Σας στέλνουμε το link με το βίντεο από τις εργασίες καθαρισμού τις οποίες ολοκληρώσαμε εθελοντικά τον Νοέμβριο του 2021 στον υφιστάμενο σκουπιδότοπο Μαστιχαρίου.
Δυστυχώς ο χώρος επανήλθε στην κατάσταση που ήταν πριν τον καθαρισμό, η πόρτα εισόδου είναι μονίμως ανοιχτή, μπάζα, σκουπίδια και φυτικά υπολείμματα είναι πάλι εκεί ανακατεμένα.
Στόχος μας η ενημέρωση του κόσμου για την ορθή διαχείριση αποβλήτων, για τις υποχρεώσεις των διαχειριστών (ιδιωτών και δημοσίων υπηρεσιών) και η ευαισθητοποίηση τους.

.
Περισσότερα στοιχεία από το σχετικό ρεπορτάζ θα βρείτε εδώ:

Όπως βλέπουμε ο χώρος είναι αφύλακτος, με ανοικτές πόρτες και βεβαίως δεν ακολουθείται καμία διαδικασία ανακύκλωσης πράγμα που αντιτίθενται στις κείμενες διατάξεις περί του θέματος της ορθής διαχείρισης φυσικών απορριμάτων οι οποίες αναφέρουν τα εξής: “Απαγορεύεται ρητά η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμάτων των ακτών (καύση, ανεξέλεγκτη απόρριψη κλπ). Όλα τα απορρίμματα θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε καθορισμένα σημεία εκτός παραλιών και θα απομακρύνονται από εκεί με ευθύνη του Δήμου, προς τους χώρους απόρριψης – ανακύκλωσης κτλ”.

Εδώ μπορείτε να δείτε το υλικό που έχει κοινοποιηθεί από την δημοτική τηλεόραση Κω που πιστοποιεί την απόρριψη των φυτικών υπολειμμάτων από τις παραλίες στην θάλασσα αντί για την ορθή διαχείριση τους δηλαδή αντί για την μεταφορά τους με κατάλληλα αδειοδοτημένο μεταφορέα στους πλέον ενδεδειγμένους για την ανακύκλωση & επεξεργασία τους χώρους.

Σας ευχαριστώ.
ΑΦΟΙ Δ.ΝΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ & ΣΙΑ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κως είναι η μικρογραφία της Ελλάδας πετάει όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί ίσα ίσα να τα καλύπτει και βλέπουμε.Τριτοκοσμικες εικόνες από το ελλαδισταν και μετά θέλουμε κ τουρισμό επιπέδου…..

  2. Πιστεύω οτι οι ανανεώσιμες πηγες και η ανακύκλωση ειναι ενας τομέας που φέρνει αναβάθμιση και πρόοδο..σε βάθος χρόνου αυτό θα εχει αντίκρισμα και στην τοπικη κοινωνία αλλα και στην εικόνα του νησιού στους επισκεπτες…πρεπει ολοι να στηριζουν δράσεις τετοιες!

  3. Τα φυκια ειναι καλο λιπασμα. Να συγκεντρωνονται σε ενα σημειο, μακρυα απο την παραλια,και να τα παιρνουν οι αγροτες..

    • Για να γίνουν λίπασμα χρειάζονται πολύμηνες διεργασίες! Στους αγρότες της Κω θα διατείθεται το παραγόμενο λίπασμα. Έως τώρα μόνο αγοράζουμε από άλλες τοποθεσίες εκτός Κω, ή εισάγουμε επιβαρυνόμενοι με το κόστος μεταφορών. Αυτό το κόστος αποτυπώνεται στις τιμές των αντίστοιχων προιόντων και οι αγρότες έχουν γονατίσει.

    • Όλα τα απόβλητα είναι πολύτιμα εδώ και δεκαετίες, μέταλλο, πλαστικό κλπ. Το πιο πολύτιμο όμως είναι να μπορούμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να μπορούμε να τρώμε φαγητό απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες και να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση ώστε ο τόπος που θα αφήσουμε στα παιδιά μας να μην είναι ένας τεράστιος σκουπιδότοπος ώπου φιλοξενείται μόνο ρύπανση και σπατάλη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ