Ρομάν Αμπράμοβιτς: Το σούπερ γιοτ «Solaris» αγκυροβόλησε σε ασφαλές καταφύγιο στο Μαυροβούνιο

1
1786

Ο Ρώσος ολιγάρχης μετέφερε άρον-άρον το γιοτ, για να γλιτώσει την κατάσχεση από τις δυτικές κυρώσεις – Κατέπλευσε από τη Βαρκελώνη την Τρίτη και εθεάθη στο λιμάνι Τιβάτ

Για να γλιτώσει την κατάσχεση από τις δυτικές κυρώσεις, ο Ρώσος δισεκατομυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς μετέφερε άρον – άρον το σούπερ γιοτ «Solaris» ένα «ασφαλές καταφύγιο» του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Τo πολυτελές σκάφος του Ρώσου Μίδα, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, κατέπλευσε από την Ισπανία δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι βρετανικές κυρώσεις.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, το «Solaris» που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα σκάφη στον κόσμο, αποχώρησε από το λιμάνι της Βαρκελώνης όπου είχε καταπλεύσει για εργασίες, με προορισμό του λιμάνι Τιβάτ. Το 140 μέτρων γιοτ του πάμπλουτου Ρώσου δεν είχε καταχωρήσει προορισμό στο σύστημα εντοπισμό του, κάτι που έκανε όμως σήμερα το πρωί.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ανάμεσα στους επτά Ρώσους ολιγάρχες για τους οποίους η Βρετανία αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω των δεσμών τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος, πάντως, έχει κατ΄ επανάληψη αρνηθεί ότι έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι το πολυτελές σκάφος του ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να απομακρυνθεί από τα ύδατα της δυτικής Ευρώπης και να ρίξει άγκυρα σήμερα το πρωί (λίγο πριν τις 8:00 π.μ, ώρα Βρετανίας) στο λιμάνι Τιβάτ του Μαυροβουνίου.

Γιατί ο Αμπράμοβιτς επέλεξε το Μαυροβούνιο

Η επιλογή της χώρας βεβαίως δεν ήταν τυχαία. Το Μαυροβούνιο δεν ανήκει στην ΕΕ – αν και αναμένεται να ενταχθεί το 2025- κατά συνέπεια είναι σαφώς ένα ασφαλέστερο καταφύγιο για τον Αμπράμοβιτς που προσπαθεί ταυτόχρονα να πουλήσει την ποδοσφαιρική του ομάδα Chelsea FC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και την περασμένη εβδομάδα το Μαυροβούνιο είχε συμφωνήσει με τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, στην πράξη μέχρι στιγμής το μόνο που έχει κάνει είναι να απαγορεύσει τις ρωσικές πτήσεις από τον εναέριο χώρο του.

Τι διαθέτει το Solaris

Το γιοτ «Solaris» διαθέτει οκτώ πατώματα κι ένα ελικοδρόμιο. Η ταχύτητά του πιάνει 18 κόμβους, ενώ οι επιβάτες του μπορούν να απολαύσουν μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων , ένα υπαίθριο beach club, τζακούζι και σπα.

Συνολικά έχει 48 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 36 επιβάτες και πλήρωμα 60 ατόμων.

Η ναυπήγηση του γιοτ έγινε στο Μπρέμερχαβεν της Γερμανίας, σε έναν χώρο μεγαλύτερο από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το «Solaris», με σημαία των Βερμούδων, παραδόθηκε στον Ρομάν Αμπράμοβιτς μόλις πέρυσι. Είναι ένα από τα δύο εντυπωσιακά σούπερ γιοτ που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, καθώς το αξίας 590 εκατ. δολαρίων «Eclipse» είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκάφη στον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ