Προφυλακιστέος ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που ανατράπηκε οδηγώντας στον θάνατο δύο νεαρούς Τούρκους

1
1449

Προσωρινά προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο 37χρονος Τούρκος διακινητής που συνελήφθη από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το Ψαλίδι της Κω, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση προσφύγων, έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο 37χρονος χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετέφερε τέσσερις Τούρκους πολίτες από τα απέναντι παράλια όταν εντοπίστηκε το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού ΒΑ του νησιού, θα οδηγηθεί στις δικαστικές φυλακές Κω.

Ο Τούρκος διακινητής στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την ανατροπή του ταχύπλοου σκάφους και τον τραγικό θάνατο δυο νέων: ενός άνδρα και μιας γυναίκας ηλικίας 35 ετών. Οι άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν από τη θάλασσα τους πέντε ναυαγούς που δεν φορούσαν σωσίβια, όμως για το νεαρό ζευγάρι ήταν ήδη αργά.

Οι σοροί των δυο νέων βρίσκονται στο Νοσοκομείο της Κω προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, συγγενικά τους πρόσωπα περιμένουν το πόρισμα της νεκροψίας για να παραλάβουν τις σορούς μέσω του τουρκικού προξενείου.
Οι άλλοι δύο, επίσης Τούρκοι πολίτες, αναχώρησαν για Αθήνα.

Πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ