Ανατροπή με το ψάρεμα: ΤΟ ΦΕΚ διαψεύδει Χαρδαλιά – Πότε επιτρέπεται (έγγραφο)

1
2579
Ανατροπή με το ψάρεμα: ΤΟ ΦΕΚ διαψεύδει Χαρδαλιά – Πότε επιτρέπεται (έγγραφο)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα νέα μέτρα, που ισχύουν έως τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτά προστίθεται στην παρ. θ του άρθρου 3, όπου προβλέπονται οι εξαιρέσεις μετακίνησης:

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/ συμβιούντων και τέκνων), συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων και της μετακίνησης προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

Διαψεύδει τον Χαρδαλιά

Δηλαδή, με άλλα λόγια, παρά τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για ψάρεμα ΜΟΝΟ, όμως, για κατοίκους παραθαλάσσιων δήμων αλλά και για ψάρεμα από την παραλία, κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Κι αυτό γιατί, όπως και για τις επισκέψεις σε πάρκα ή αρχαιολογικούς χώρους, δεν υπάρχει χιλιομετρική ή απαγόρευση κίνησης εκτός δήμου για ψάρεμα.

Δηλαδή, για παράδειγμα, ένας πολίτης από το κέντρο της Αθήνας μπορεί να μετακινηθεί σε παραλιακό δήμο για να ψαρέψει αλλά ΜΟΝΟ με πλωτό μέσο. 

 Δεύτερη φορά

Είναι η δεύτερη φορά που το ΦΕΚ διαψεύδει τα λεγόμενα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προκαλώντας ερωτήματα για τις συνεννοήσεις που γίνονται με το Μέγαρο Μαξίμου και τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Λειτουργία κομμωτηρίων

Στην απόφαση περιλαμβάνεται επίσης και λειτουργία από τη Δευτέρα (προαιρετικό ωράριο 7:00 – 20:30) των κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, κέντρων περιποίησης άκρων, για τα οποία (όπως και για τα συνεργεία και τα ΚΤΕΟ) δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις μετακίνησης εντός των ορίων του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι θεμα αντιληψης.Τι ακριβως δεν καταλαβαινετε;Εννοειτε οτι ειναι μονο για παραθαλασιους δημους απο την στιγμη που δεν μπορεις να πας σε αλλο δημο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ