Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι του Jean Pierre, όπως παραδέχεται ο ίδιος ανοίγοντας τα χαρτιά του στο protothema.gr – Στη χώρα μας ταξιδεύει από παιδί – Εκεί θέλει να υλοποιήσει το όραμά του «ECOrfos»
Είναι οραματιστής, φιλέλληνας που φιλοδοξεί να μετατρέψει την ανεκμετάλλευτη αμμώδη παραλία Κόρφο της Μυκόνου σε έναν τουριστικό προορισμό με σεβασμό στην μυκονιάτικη παράδοση: O Jean Pierre HEIM θέλει να δημιουργήσει μια πολυτελή οικολογική μαρίνα, την ECOrfos .
Το όνομά της καταδεικνύει ότι σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της Μυκόνου: του κυκλαδίτικου αυτού νησιού που αποτελεί το δικό του ορμητήριο, τη δική του «Ιθάκη».
Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι του Jean Pierre, όπως παραδέχεται ο ίδιος ανοίγοντας τα χαρτιά του στο protothema.gr.
Ο Γάλλος αρχιτέκτονας είναι ο πρώτος οραματιστής και επενδυτής της μελέτης του έργου. Και, εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid- 19, το έργο αυτό είναι πράγματι μία πρόκληση.
Του αρέσει να δημιουργεί και να σχεδιάζει τον κόσμο του «αύριο».
Και, εφόσον, η πανδημία του κορωνοϊού είναι παρούσα, το αρχιτεκτονικό του σχέδιο, εάν υλοποιηθεί, θα δώσει μια ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.
Στη χώρα μας ταξιδεύει από παιδί…
Εκεί θέλει να υλοποιήσει το όραμά του «ECOrfos».
«Αυτή η οικολογική μαρίνα είναι ένα μοντέλο αρχιτεκτονικό που μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε άλλα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα αφού ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι παγκόσμιος και η Μύκονος δεν αποτελεί τον μοναδικό προορισμό», όπως ο ίδιος επισημαίνει στο «protothema.gr».
Η μαρίνα αυτή θα πρέπει να προσαρμοστεί και σε άλλους τοποθεσίες με πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε αυτό το είδος του τουρισμού.
Ο Jean Pierre βρίσκεται σε επαφή με συνεργάτες των ελληνικών Υπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση της Μυκόνου για να τους παρουσιάσει το φιλόδοξο έργο που θα αναδείξει την ελληνική ομορφιά και φιλοξενία.
Η νέα μαρίνα «Smart Eco», όπως έχει προγραμματιστεί, θα έχει χωρητικότητα 100 σκαφών.
Ένα λιμάνι για τοπικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια μήκους 7,5 έως 15 μέτρων, 25 σκαφών, μήκους 15 έως 20 μέτρων, 25 γιοτ άνω των 30 μέτρων.
Τα ιστιοφόρα, τα οποία έχουν υβριδική ή ηλεκτρική προώθηση θα έχουν προτεραιότητα εισόδου στη μαρίνα.
Η έννοια της οικολογικής/βιολογικής μαρίνας θα είναι κυρίαρχο δεδομένο.
«Η μαρίνα θα είναι βιώσιμη με ηλιακούς συλλέκτες που τροφοδοτούνται από αυτούς που κάνουν σκίαση στην οροφή του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου στον Ορνό.
Οι ηλιακοί συλλέκτες θα βοηθούν στην τροφοδοσία ολόκληρης της οικολογικής μαρίνας «ECOrfos», η οποία αποτελεί μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για την προστασία του περιβάλλοντος», επισημαίνει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας.
Μία μοντέρνα μονάδα αφαλάτωσης κι ένας χώρος προσαρμοσμένος στην ανακύκλωση απορριμμάτων θα αποτελούν μέρος αυτού του σχεδίου ώστε να του δώσουν μία παγκόσμια και οικολογική διάσταση.
Μία αναδιοργάνωση της κυκλοφορίας είναι απαραίτητη όπως και οι πολλές ζώνες παρκαρίσματος θα είναι εφοδιασμένες με μέσα μεταφοράς που διαθέτουν ηλεκτροκίνηση .
Το «ECOrfos» περιλαμβάνει επίσης το «Yacht Club» και το «Harbour Master’s Office», χωρητικότητας 250 θέσεων.
Στο κέντρο εκδηλώσεων θα υπάρχουν μπαρ και beach club με μία πισίνα, μήκους 30 μέτρων.
«Αυτό το νέο International Social Yacht Club θα είναι μοναδικό και θα συνδέεται με όλα τα International Yacht Clubs. Κατά μήκος της αποβάθρας θα υπάρχουν καταστήματα και καταστήματα λιανικής.
Επιπλέον, θα υπάρχει ένας εμπορικός δρόμος με βιολογικά προϊόντα και μια ψαραγορά . Συνολικά 20 καφετέριες και εστιατόρια με βεράντες στις αποβάθρες θα αναμένουν τους πελάτες τους», λέει στο «protothema.gr».
Και όλα αυτά, θα είναι προστατευμένα από τα μελτέμια που φυσούν το καλοκαίρι.
Οι αποβάθρες θα έχουν βλάστηση και η πράσινη πλευρά θα εναρμονίζεται με το τοπίο.
Σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις, στο «ECOrfos» οι θαλασσόλυκοι θα έχουν την τιμητική τους: θα δημιουργηθούν μια σχολή καταδύσεων, μία σχολή ιστιοπλοίας και kite surf όπου οι ενδιαφερόμενοι θα νιώθουν τη δύναμη του ανέμου.
Όλα αυτά θα βρίσκονται στην παραλία δίπλα στο εστιατόριο και το beach club της πισίνας που θα έχει θαλασσινό νερό.
Θα υπάρχει επίσης ένα ιατρικό κέντρο με αθλητικά προγράμματα, ένα κέντρο ευεξίας και ένα βιολογικό spa .
Τα έργα του Jean Pierre προσανατολίζονται πάντα προς την ευεξία και την τεχνολογία.
«Επίσης είμαι υπέρμαχος της ιστορίας και του πολιτισμού. Σε κάθε πλαίσιο, υπερασπίζομαι τρεις αρχές: τη γεωγραφία, το κλίμα και τον πολιτισμό, ακολουθώ επίσης σε όλα τα έργα μου τις βασικές αρχές του συμβολισμού και φυσικά τις εννοιολογικές αρχές που εφαρμόζω», όπως διατείνεται .
Η καλύτερη συνεργάτιδά του είναι η κόρη του, Carolyn HEIM, η οποία είναι επίσης αρχιτέκτονας .
Για τον Jean Pierre, «στον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, τον εσωτερικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό επίπλων, κυριαρχεί η οπτική ταυτότητα των έργων μας».
«Ενισχύουμε το φυσικό περιβάλλον διασφαλίζοντας την αγαστή συνεργασία του πολιτισμού και του συμβολισμού και του οργανικού », όπως επισημαίνει.
Για τον κορυφαίο αρχιτέκτονα, το να ταξιδεύεις είναι τέχνη…
Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, έχει εκπονήσει εκατοντάδες αρχιτεκτονικά σχέδια και μελέτες όπως επίσης έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα για διεθνείς οργανισμούς, όπως την ΟΥΝΕΣΚΟ, το Μουσείο του Ανθρώπου στο Παρίσι και το Πολιτιστικό Κέντρο Μπομπούρ της Γαλλίας.
Επιπλέον, έχει καταθέσει πρόταση σχεδιασμού για το Αρχαιολογικό Μουσείου της Δήλου.
Στις 7 Οκτωβρίου, στο διάσημο Yacht Club του Μονακό θα διεξαχθεί συνέδριο με επίσημο καλεσμένο τον Jean Pierre HEIM, ο οποίος θα παρουσιάσει δύο project:τα «Yacht Clubs» στην Κίνα και την ECO-marina », την οικολογική μαρίνα του μέλλοντος.