Θόδωρος Αγγελόπουλος: Πόσα εκατομμύρια πούλησε τη θαλαμηγό των 66 μέτρων;

0
220

Η μήκους 66 μέτρων εντυπωσιακή θαλαμηγός είναι το τρίτο yacht που πουλάει ο επιχειρηματίας την τελευταία δεκαετία, αφού είναι γνωστό το πάθος του να αλλάζει συχνά σκάφος, πουλώντας πάντα σε υψηλή τιμή


Ελάχιστοι αντιλήφθηκαν την είδηση που ανέβηκε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα μεγάλης εταιρίας πριν από λίγες εβδομάδες, η οποία ανακοίνωνε την αγορά του yacht «ΟΚΤΟ» για πελάτη της. Η ταυτότητα του τελευταίου παρέμεινε άγνωστη όπως και το τίμημα για την αγορά αυτού του εκπληκτικού σκάφους, το οποίο ήταν ευρέως γνωστό στην Ελλάδα. Ανήκε στον κύριο Θόδωρο Αγγελόπουλο, έναν άνθρωπο παθιασμένο με το yachting, ο οποίος το απέκτησε πριν από έξι χρόνια από τα διάσημα Ιταλικά ναυπηγεία ISA.

H είδηση της πώλησης αναπαράχθηκε αμέσως στα μεγάλα sites που ασχολούνται με το αντικείμενο, όπως το Boat International, στο άρθρο του οποίου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν κατονομάζεται. Αναφέρεται όμως ως ένας άνθρωπος με πολύ ιδιαίτερες γνώσεις σε ότι αφορά τα σκάφη και απόλυτα καταρτισμένος σε ενδελεχείς λεπτομέρειες γύρω από την κατασκευή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της αγοράς ανήλθε στα 40,000,000 ευρώ γι’ αυτό το custom made πλωτό διαμάντι, μήκους 66 μέτρων, το οποίο φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, κατά την διάρκεια των διακοπών του ζεύγους Αγγελόπουλου στο Ιόνιο. Όταν έδεσε στην Ιθάκη, έκλεψε μονομιάς τα βλέμματα όλων με τις εκπληκτικές αεροδυναμικές γραμμές του, ενώ το βράδυ φωτισμένο άφηνε κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Όπως αναφέρει το Boat International, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα υλικά, την σχεδίαση ανέλαβε η Valiicelli Yacht Design και την εσωτερική διακόσμηση ο εκλιπών πλέον μετρ του είδους, Almperto Pinto. To «ΟΚΤΟ είναι το τρίτο σκάφος που πουλάει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μέσα σε δέκα χρόνια, πάντα με κέρδος όπως επισημαίνουν ειδήμονες και γνώστες της συγκεκριμένης αγοράς. Το αυτό είχε πράξει με το εντυπωσιακό «Alfa Nero» μήκους 82 μέτρων το οποίο πουλήθηκε για περίπου 130,000,000 ευρώ το 2010 αλλά και με το «Sunrays» των 85 μέτρων που το διαδέχθηκε. Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας θεωρείται master σε αυτά τα deals όπως έλεγε νεαρός εφοπλιστής σε φίλους του, αφού πουλάει πάντα όταν το σκάφος έχει πιάσει την καλύτερη δυνατή τιμή. Το «ΟΚΤΟ» που μπορεί να φιλοξενήσει 11 επιβάτες, είχε βγει για πώληση από το 2017 από διάφορους οίκους αλλά τελικά το deal έκλεισε ο πλέον φημισμένος από αυτούς, οι Camper & Nicholsons Inernational.

Άννα Βούλγαρη: Η τελευταία κληρονόμος

Ποιός αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο για 1,86 εκατ. ευρώ;

Κατέληξε στην Althaus Luxury Yachting η οποία ενεργούσε για λογαριασμό του νέου τυχερού ιδιοκτήτη αυτής της εκπληκτικής θαλαμηγού, ο οποίος δεν επιθυμούσε να δημοσιοποιηθεί το όνομα του. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει παραγγείλει νέο σκάφος σε διάσημο ναυπηγείο, το οποίο θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Αν μάλιστα αληθεύουν οι φήμες για ένα νέο project το οποίο παραπέμπει σχεδιαστικά σε κάτι πολύ ιδιαίτερο, είναι σίγουρο ότι μόλις εμφανιστεί στις ελληνικές θάλασσες, θα αφήσει ξανά κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Πηγή: newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ