Κως: Διάσωση 13 αλλοδαπών από το Λιμενικό στη Λάμπη | Το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών

3
1113

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή »ΛΑΜΠΗ», πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

Έρευνες και εντοπισμός 57 αλλοδαπών σε Ι/Φ στην Αστυπάλαια και σύλληψη των δύο διακινητών τους

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κω, Αστυπάλαιας, και Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Αστυπάλαιας. Ανωτέρω Ι/Φ είχε εκκινήσει από Τουρκία με προορισμό τις Ιταλικές Ακτές.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) πλωτά σκάφη της δύναμης FRONTEX, καθώς και τα παραπλέοντα Φ/Γ »MALTESE FALCON» σημαίας Μάλτας και Α/Κ »ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ» ν. Καλύμνου 569.
Το Ι/Φ εντοπίστηκε από τα παραπλέοντα πλοία  και αρχικά ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο του Αγἰου Ιωάννη Σύρνας από το ανωτέρω Φ/Γ, όπου όλοι οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αυτό. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αγκυροβόλιο Κεφάλου ν. Κω και μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του FRONTEX, λόγω του αβαθούς των υδάτων. Ανωτέρω πενήντα επτά (57) αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον επιβατικό λιμένα Κεφάλου ν. Κω, ενώ εντοπίστηκαν μεταξύ αυτών και δύο αλλοδαποί, φερόμενοι ως χειριστές του σκάφους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Το σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νησιών

Μπροστά σε μια νέα μεταναστευτική/προσφυγική κρίση βρίσκεται η Ελλάδα, δεδομένου ότι τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά εκατοντάδες αιτούντες άσυλο από την Τουρκία, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες και οι αφίξεις από την πλευρά του Εβρου έχουν αυξηθεί.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αποσυμφόρηση των νησιών με τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, οι 10.000 εκ των οποίων μέχρι το τέλος του χρόνου, σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Οι υπόλοιπες σχεδιάζεται να δημιουργηθούν σε δεύτερο χρόνο, στις αρχές του νέου έτους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και στρατόπεδα τα οποία αναζητούνται ή έχουν ήδη εντοπιστεί, με την τοποθέτηση αρχικά μεγάλων σκηνών ώστε να στεγαστούν περίπου 10.000 άτομα. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα στη θέση του συντονιστή για τη μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας, ορίστηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος τον Μάιο του 2016 είχε πρωτοστατήσει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη και τη διάλυση του άτυπου καταυλισμού που είχε στηθεί τότε στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντε παλι.Το λιμενικο απο ποιον ακριβως σωζει τους λαθροεισβολεις;Τους κυνηγαει κανενας μεσα στη θαλασσα;

  2. Καλώς ήρθατε! Όσοι περισσότεροι τόσα τα εγκεφάλικα καλύτερα που παθαίνουν οι ρατσιστές οι δικοί μας!

  3. Την λέμβο με τα σωσίβια τ άφησαν μισά στο παρτέρι και τα μισά στον ποδηλατόδρομο,

    Κάτω από χαλασμένες κιόλας λάμπες ,μ αποτέλεσμα να πέσουν κάτω δύο που δεν τα είδαν και κτύπησαν πάνω στα απομεινάρια.Απίστευτο,τόσος κόσμος περνά από εκεί ,δρομείς ποδηλάτες,ξένοι,περιπατητές….καμιά υπευθυνότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ