Εντοπισμός & διάσωση 53 μεταναστών στην Κω

1
637
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΦΩΚΑ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
Επίσης
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν,  μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω.
Άμεσα για την  περιοχή απέπλευσε πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παραπλέον Θ/Γ σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην “ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ” ν. Κω συνοδεία Π.Λ.Σ.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ελεος με τις διασωσεις…..Τι ειδος ανθρωποι είναι αυτοι που πετανε παιδια στη θαλασσα απλα να περασουν στην Ευρωπη που μισουν;Απο που φευγουν από μια δυνατη χωρα την πιο δυνατη στη περιοχη.Πρεπει να τους μαζεύουμε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ