Θαλάσσια χελώνα βγήκε στην αμμουδιά για να γεννήσει κι οι ντόπιοι άρχισαν να την καβαλάνε και να την ποδοπατούν (pics & vid)

8
1255

Στο οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται δεκάδες ντόπιοι να καβαλούν την χελώνα πάνω στο καβούκι της και να την εμποδίζουν να επιστρέψει στο νερό, με κίνδυνο τόσο για την ίδια όσο και για τα εκατοντάδες αυγά που εναπόθεσε στην ακτή.

Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που απεικονίζει δεκάδες ντόπιους σε παραλία της Ινδονησίας να παρενοχλούν και να καβαλούν στην ράχη, μία θαλάσσια χελώνα, τη στιγμή μάλιστα που άφηνε στην αμμουδιά τα αυγά της.

Στο εξοργιστικό βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, εμφανίζονται αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να γελούν και να πειράξουν το θαλάσσιο πλάσμα, που αδυνατεί να αντιδράσει και να κουνηθεί, καθώς γεννάει τα αυγά του στην τρύπα που προηγουμένως είχε σκάψει με τα άκρα της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απομονωμένη ακτή της Ιάβας, στην οποία κάθε χρόνο καταφεύγουν εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες ώστε να αφήσουν στην άμμο τα αυγά τους, τα οποία εκκολάπτονται με τις νεογέννητες χελώνες να επιστρέφουν στην θάλασσα.

Οι αρχές της Ινδονησίας δήλωσαν πως ερευνούν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, ενώ οργισμένες είναι οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία των ζώων αλλά και χιλιάδων πολιτών από κάθε γωνιά του κόσμου, που καλούν τις αρχές να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες της κακοποίησης του ζώου αλλά και να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των βιότοπων που επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες για την αναπαραγωγή τους.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η φύση εκδικείται …έχει την σοφία Του Δημιουργού και Πλάστη όλων μας.

  2. Γιάννη παιδί μου βαζε και χώρα στο τίτλο, έτσι όπως είδα το τίτλο νομιζα οτι έγινε εδώ στην Κω, για σενα το λέω, μη με παρεξηγείς σε ξέρω απο τόσα δα μικρό παιδί που σε έπαιρνα στην αγκαλιά μου και μου κατουρουσες τα παντελόνια

  3. …αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι άνθρωποι (ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και Εθνικότητας) είναι τα χειρότερα όντα πάνω στη γη!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ