Μ. Μπουρινάκης: Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων – θα οδηγήσει σε μεγάλο πλήγμα για τον εισερχόμενο θαλάσσιο τουρισμό

0
1829

Σχετικά με την ανάρτηση που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα  https://www.aade.gr/polites/etepai  η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη  να  προχωρήσει  στην εφαρμογή του καινούργιου Νόμου 4504/2017, άρθρου 85 από 02/04/2019, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγάλο πλήγμα για τον εισερχόμενο θαλάσσιο τουρισμό, ειδικότερα στα Δωδεκάνησα και τα παράκτια νησιά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον προαναφερθέντα νόμο, το Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕ.Π.Α.Η.) επιβάλλεται σε όλα τα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, ανεξάρτητα από τη σημαία τους. Δηλαδή  ακόμη και σκάφη που δένουν στα νησιά για μικρό χρονικό διάστημα, θα αναγκάζονται να πληρώνουν τέλη, ανά μήνα κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενων των ήδη υπαρχόντων εξόδων τους. Έτσι ο κανονισμός αυτός τριπλασιάζει έως και τετραπλασιάζει τα συνολικά έξοδα των θαλαμηγών κατά την επίσκεψή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα Τέλη δεν εισπράττονται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Με εκτίμηση

Mourat Bourinakis  

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ