Ροδίτης σημαιοφόρος του Λιμενικού έσωσε από βέβαιο πνιγμό 29χρονο (Μαζί με μία συνάδελφό του βούτηξαν στη θάλασσα)

0
1019

Από τη Ρόδο κατάγεται ο σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος προχθές το απόγευμα, έσωσε από βέβαιο πνιγμό έναν 29χρονο επιβάτη στην Τήνο, ο οποίος για άγνωστο λόγο έπεσε στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο πλησίαζε το λιμάνι!

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, πρόκειται για τον Φιλοκτήμων  Ίλτζιο του Κωνσταντίνου, δημότη πόλεως Ρόδου, ο οποίος μαζί με μία ακόμα επικελευστή συνάδελφό του λιμενικό (τα στοιχεία της δεν ανακοινώθηκαν)  κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα ασυνήθιστο περιστατικό στο νησί της  Τήνου, όπου υπηρετούν.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ένας άνδρας 29 ετων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το πλοίο «Super Runner Άνδρος» στη θάλασσα μαζί με τον σκύλο του!

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές του λιμενικού που βρισκόντουσαν στο λιμάνι. Αρχικά το πλοίο έκανε τις κατάλληλες μανούβρες για να μην χτυπήσει τον άνδρα και τον σκύλο του, ενώ ο  Φιλοκτήμων Ίλτζιος δίχως να το σκεφτεί έβγαλε τα παπούτσια του και βούτηξε αμέσως στη θάλασσα για να σώσει τον άνδρα.

Σύμφωνα με το matrix24.gr,  με αυταπάρνηση κολύμπησε μέχρι το σημείο που ήταν ο άνδρας και ο σκύλος, ενώ μία γυναίκα λιμενικός βούτηξε και αυτή μέσα για να φέρει σωσίβιο. Έτσι μαζί με ένα σχοινί και τη βοήθεια επιβατών που περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο, τράβηξαν τον άνδρα και τον σκύλο του μέχρι το λιμάνι. Τελικά βγήκαν στη στεριά σώοι, ενώ αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον άνδρα που έδειχνε να είναι καλά στην υγεία του.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πράξης του 29χρονου παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ ο διασωθείς μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας του νησιού όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάσωση κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επικίνδυνη, καθώς τόσο η θαλασσοταραχή όσο και η σωματική εξάντληση (το περιστατικό εξελίχθηκε σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την ακτή, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Οι δύο λιμενικοί, που εκ των πραγμάτων λειτούργησαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση, σώζοντας από βέβαιο πνιγμό τον 29χρονο και το σκυλάκι του, χρειάστηκε να κολυμπήσουν επί αρκετή ώρα παλεύοντας με τα κύματα, αλλά και τις δίνες που δημιουργούσαν οι τουρμπίνες του σκάφους που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση.

Στην όλη επιχείρηση, πήρε μέρος και ένα καΐκι του νησιού, που αντιλήφθηκε το πρόβλημα και την κούραση του σημαιοφόρου, βοηθώντας έτσι τον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους να μεταφερθούν στη στεριά.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ