Εικόνες & βίντεο ΣΟΚ από την τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί του νέου ναυαγίου φέρι μπόουτ

0
540
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τουλάχιστον 29 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο νέο ναυάγιο πορθμείου στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας, ενώ άλλοι 41 αγνοούνται, κατά νεότερο απολογισμό των ινδονησιακών αρχών.

Σχεδόν 70 επιβάτες διασώθηκαν, ενώ οι έρευνες για να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες συνεχίζονται.

Το φέρι, «KM Lestari», μήκους 48 μέτρων, εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Κελέβη (Σουλαουέζι) στη Σελάγιαρ όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπο με θαλασσοταραχή: χτυπήθηκε από σφοδρούς ανέμους και ψηλά κύματα.

Το πλοίο, που μετέφερε πολλά αυτοκίνητα, άρχισε να βάζει νερό και να βυθίζεται. Βρισκόταν κοντά στην ακτή και ο πλοίαρχος το οδήγησε σε ύφαλο στην πανικόβλητη προσπάθειά του να σώσει το σκάφος και τους επιβάτες.


Το ναυάγιο της Τρίτης ακολουθεί την τραγωδία που εκτυλίχθηκε όταν υπερφορτωμένο πλοίο βυθίστηκε στη λίμνη Τομπά πριν από λίγες εβδομάδες, με αποτέλεσμα έως και 200 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο ο θάνατος μόνο των τριών, ενώ μόλις 21 επιβίωσαν.

Σημειώνεται ότι οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης μεταξύ των 17.000 νησιών και νησίδων της Ινδονησίας, ενώ τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά, εξαιτίας του ότι οι κανονισμοί ασφαλείας παραβιάζονται κατά σύστημα και πλοία φορτώνουν περισσότερους επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα από ό,τι μπορούν να μεταφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ