Τρόμος στο νερό: Το θρυλικό «κράκεν» ζει και αυτή είναι η απόδειξη! (pics + vid Καλαμάρι έως 13 μ. & 250 κιλά!)

0
812

Μπορεί με μια πρώτη ματιά να ένιωσαν τον απόλυτο τρόμο, ωστόσο αυτοί οι ψαράδες στην Αυστραλία σίγουρα μετά από λίγο θα έτριβαν τα χέρια τους με αυτό που αντίκρισαν στα δίχτυα τους.

Γιατί μπορεί η όψη του και μόνο να είναι ικανή να σου προφέρει καρδιακή προσβολή, ωστόσο νεκρό αξίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Ο λόγος για ένα καλαμάρι γιγαντιαίων διαστάσεων που θυμίζει περισσότερο το θρυλικό τέρας «κράκεν», το οποίο – σύμφωνα με τους μύθους – καταβρόχθιζε πλοία των Βίκινγκς και όχι μόνο.

Το καλαμάρι, που αλιεύτηκε στον Ειρηνικό ωκεανό ανοιχτά της Αυστραλίας, είχε μήκους 3 μέτρων και βάρους 100 κιλών, με αποτέλεσμα οι ψαράδες του σκάφους «Empress Pearl», να μην πιστεύουν αρχικά στα μάτια τους και στη συνέχεια να χρειαστούν πολλές ώρες προκειμένου να το ανεβάσουν στο σκάφος τους.

Το «απόκοσμο θαλάσσιο τέρας», αναμένεται πάντως πλέον να… μοσχοπουληθεί, αφού η αξία του υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια.

Μεταφέρθηκε, δε, στο λιμάνι του Χόμπαρτ στην Τασμανία, όπου εκτέθηκε σε δημόσια θέα. Πολλοί ντόπιοι δεν έχασαν έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά το υπερμέγεθες μαλάκιο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα γιγάντια καλαμάρια μόνο μύθος δεν είναι, αφού εικάζεται πως μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος μέχρι και τα 13 μέτρα! Πριν από μερικά χρόνια άλλωστε, ένα καλαμάρι βάρους 250 κιλών είχε αλιευθεί στην ίδια περιοχή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ