Like με δόσεις: Η Facebook δίνει δάνεια σε ΜμΕ

0
36

Για τις επιχειρήσεις που ανήκουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε γυναίκες, θα υπάρχει μείωση στο επιτόκιο κατά 0,2%

Έκπληξη προκαλεί η νέα κίνηση της Facebook, η οποία σε μια άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δίνει δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ξεκινώντας από την Ινδία και τις εταιρείες που διαφημίζονται στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δάνεια θα ξεκινούν από περίπου 6.700 δολάρια και θα φτάνουν ακόμη και τις 67.000 δολάρια με ετήσια επιτόκια.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Hindustan Times, για τις επιχειρήσεις που ανήκουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε γυναίκες, θα υπάρχει μείωση στο επιτόκιο κατά 0,2%.

Όπως είπε στην ινδική εφημερίδα ο Ajit Mohan, επικεφαλής της Facebook Ινδίας, η πλειοψηφία από τις περίπου 200 εκατ. επιχειρήσεις ανά τον κόσμο που χρησιμοποιούν το Facebook, το WhatApp και το Instagram, βρίσκονται στην Ινδία.

Πρόσθεσε δε ότι περίπου 15 εκατ. επιχειρήσεις στην Ινδία χρησιμοποιούν την καινούργια πλατφόρμα WhatsApp Business. Υπενθυμίζεται ότι WhatsApp και Instagram ανήκουν στη Facebook, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Προκειμένου να παρέχει τα δάνεια, η Facebook συνεργάζεται με την ινδική start-up Indifi, η οποία θα αξιολογεί τις επιχειρήσεις με βάση την αξιοπιστία τους κτλ. Η Indifi ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια και δραστηριοποιείται στην παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

πηγή: newmoney.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ