Εάν σας χτυπάει στα μάτια μια λάμπα 2 Volt, δεν κινδυνεύετε να χάσετε το φως σας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν όμως αυτή η λάμπα είναι 1.000 Volt, τότε ο κίνδυνος να τυφλωθείτε είναι μεγάλος.
Με αυτό το απλό παράδειγμα ο ομότιμος καθηγητής Ηλεκτρομαγνητικής Βιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Λουκάς Μαργαρίτης εξηγεί τους κινδύνους που διατρέχουν οι άνθρωποι αλλά και οι άλλοι έμβιοι οργανισμοί από την ένταση της ηλεκτρομαγνητικής μη ιονίζουσας ακτινοβολίας που θα εκπέμπουν μέσω των κεραιών τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, όταν εφαρμόσουν το πολυσυζητημένο νέο σύστημα 5GΗz.
Η εφημερίδα «δημοκρατία» ανοίγει φάκελο σχετικά με το 5G, τα κριτήρια, αλλά και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την εφαρμογή του νέου δικτύου, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το 5G είναι η 5η γενιά ακτινοβολίας, με πραγματικά υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων, για το οποίο όμως δεν έχει γίνει καμία επιστημονική μελέτη επικινδυνότητας.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι οι πραγματικά εντυπωσιακές ταχύτητες του 5G θα φέρουν επανάσταση όχι μόνο στην επικοινωνία, αλλά και στην τηλεϊατρική, στη ρομποτική χειρουργική, στα επικοινωνιακά συστήματα της πολεμικής αεροπορίας και γενικά σε τομείς που αφορούν θέματα εθνικής ασφάλειας.
Όμως τι γίνεται με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τη δημόσια υγεία; Και γιατί υπάρχουν φωνές που αντιδρούν; Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο καθηγητής κ. Μαργαρίτης, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια μελετών σε όλο τον κόσμο έχει αποδειχθεί ότι οι επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής μη ιονίζουσας ακτινοβολίας (2, 3, 4 GHz) σε πειραματικά μοντέλα (ποντίκια κ.λπ.) αλλά και στον άνθρωπο περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλοιώσεις στα γονίδια (DNA) και στις πρωτεΐνες του ανθρώπινου και άλλων οργανισμών, κυτταρικό στρες, γενετικές βλάβες, νευρολογικές διαταραχές, προβλήματα στη μάθηση, στη μνήμη, στον ύπνο, ολιγοσπερμία κ.ά. Το θέμα επανέρχεται δυναμικά στην επικαιρότητα μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου τον περασμένο Οκτώβριο και συγκεκριμένα των 25 άρθρων που αφορούν «την αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευής κεραιών στην ξηρά».
Τα συγκεκριμένα άρθρα αφορούν τις τηλεπικοινωνίες και την ακτινοβολία που προέρχεται από τις μονάδες κοινής ωφελείας, όπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το κοινόχρηστο δίκτυο Wi-Fi και το νέο σύστημα 5G, (GHz) για το οποίο όμως δεν έχει γίνει καμία επιστημονική μελέτη επικινδυνότητας.
Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η τοποθέτηση κεραιών 5G (που θα αντικαταστήσουν τις 4G) έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο από 190 διεθνούς φήμης επιστήμονες ερευνητές στο αντικείμενο της ηλεκτρομαγνητικής βιολογίας.
«Φανταστείτε να είστε σε ένα γήπεδο και να κάνετε μια βιντεοκλήση. Δίπλα σας είναι ένας άλλος που κατεβάζει μουσική, ενώ παράλληλα εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι μιλάνε στο κινητό, στέλνουν φωτογραφίες, σερφάρουν στο ίντερνετ κ.λπ. Η κεραία των 5G που θα είναι σχεδόν στα 100 μέτρα από εσάς (από τα 1.000 μέτρα που είναι η κεραία των 4G σήμερα) θα «εστιάζει» σε εσάς σαν μια «αόρατη δέσμη» ακτινοβολίας, που θα απορροφάει ο οργανισμός σας, ενώ κάνετε τάχιστα την κλήση σας. Ταυτόχρονα, μια άλλη «αόρατη δέσμη» ακτινοβολία θα εστιάζει στον διπλανό σας, άλλη στον τρίτο άνθρωπο κ.λπ.» μας εξηγεί ο ραδιοβιολόγος δρ. Λουκάς Μαργαρίτης, που ασχολείται επί δεκαετίες με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας που προέρχεται από τις σύγχρονες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, όπως τα κινητά τηλεφώνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
«Σήμερα έχουμε 7.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας. Με το 5G θα γεμίσουμε κεραίες» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο δρ Μαργαρίτης και συνεχίζει: «Με το 5G εκτιμάται ότι θα δεκαπλασιαστούν οι κεραίες, όταν ολοκληρωθεί το έργο σε περίπου τρία χρόνια, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και οι κεραίες 4G, ίσως και 2G και 3G με απρόβλεπτες συνέπειες».
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι Βρυξέλλες και η Ιαπωνία είπαν «όχι» στο 5G. Στην Κορέα λειτουργεί εν μέρει με 80.000 κεραίες, από τις οποίες οι 50.000 έχουν εγκατασταθεί στη Σεούλ, με το 77% χρηστών κινητών 5G παγκοσμίως (!), όπως και σε κάποιες επαρχίες της Κίνας.
Στη χώρα μας λειτουργεί πιλοτικά σταθμός 5G στον Δήμο Ζωγράφου και στον Δήμο Τρικκαίων, όπου πρόσφατα έγινε επίδειξη λειτουργίας τηλερομποτικής, τηλεκπαίδευσης και τηλεοδήγησης αυτοκινήτου χωρίς οδηγό, με τον χειριστή να κάθεται μπροστά σε κονσόλα σε άλλον χώρο. Σημειώνεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου διεκόπη η σύμβαση πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου 5G έπειτα από αντίδραση των κατοίκων και απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Καλαμάτας.
Το 1998 η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) κατέθεσε οδηγίες ορίων ασφάλειας για τον περιορισμό της έκθεσης σε χρονικά μεταβαλλόμενα ηλεκτρικά, μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία (300GHz).
Ο ΠΟΥ έστειλε στα κράτη κατευθυντήριες γραμμές για να κάνουν τις δικές τους επιστημονικές μελέτες και σήμερα τα όρια έχουν τροποποιηθεί προς τα κάτω. Το 2011 ο ΠΟΥ κατέταξε αυτές τις ακτινοβολίες ως δυνητικά καρκινογόνες, γι’ αυτό και διακεκριμένοι επιστήμονες προσέφυγαν στον ΟΗΕ ώστε να ηγηθεί της πρωτοβουλίας για την προώθηση τη θέσπισης νέων ορίων.
«Η πρόταση των ειδικών είναι ξεκάθαρη: Μείωση της ακτινοβολίας εντός των κατοικημένων περιοχών (νοσοκομεία σχολεία, γηροκομεία κ.λπ.) από 45 Volt που ισχύει σήμερα στα 0,5 Volt» μας είπε ο κ. Μαργαρίτης και συνέχισε: «Αυτό το έχουν πετύχει οι Ιταλία (0,6 v/m), Ρωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Σάλτσμπρουκ, Παρίσι και άλλες πόλεις και χώρες. Στην Ελλάδα τα όρια ξεκινούν από 33-51 V/m, όταν τα όρια πιθανής καρκινογένεσης από ακτινοβολίες στα οποία αναφέρεται ο ΠΟΥ αντιστοιχούν σε 6-27 V/m».
Πηγή: newsbreak.gr
Όλο ψέματα και παραπληροφόρηση σε αυτή την. Χώρα.. Είπε όχι η Ιαπωνία στο 5g ε; ενώ την ίδια στιγμή δουλεύουν στο 7g. Σας παρακάτω ρε παιδιά