…Μαύρα μεσάνυχτα έχει η υπουργός Τουρισμού! Μόνο το 2,2% των ξενοδοχείων της χώρας έχουν all inclusive…

11
1452

Ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι μόνο το 2,2% των ξενοδοχείων της χώρας έχουν all inclusive

… Μαύρα μεσάνυχτα φαίνεται ότι έχει η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, για τις διαστάσεις του all inclusive και τις επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, που είναι ιδιαιτέρως σοβαρές.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερού, η υπουργός Τουρισμού ισχυρίστηκε ότι μόλις το 2,2% του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας (που αντιστοιχεί στο 13,6% της συνολικής δυναμικότητας σε δωμάτια) αντιπροσωπεύει ο τύπος διακοπών all inclusive.

Προφανώς είτε η κ. Κουντουρά έχει …μαύρα μεσάνυχτα για την επικρατούσα κατάσταση, είτε δεν παρουσίασε τα σωστά στοιχεία.

Το βέβαιο είναι ότι στη Ρόδο και γενικότερα στις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας το all inclusive  υπερβαίνει το 70% με τραγικές συνέπειες στις τοπικές οικονομίες (γι’ αυτό κατέθεσε και την επίκαιρη ερώτηση ο κ. Καματερός).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η κ. Κουντουρά είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού για τα προβλήματα που συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες ο τύπος των διακοπών all inclusive.

«Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη και εκτενής προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε με τους ιδιώτες, ιδιαίτερα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αλλά και με τους ιδιωτικούς φορείς, όπως ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΞ, να στηρίξουμε όλες τις τοπικές κοινωνίες με τον τουρισμό και τα οφέλη να διαχυθούν και στις τουριστικές επιχειρήσεις, εκεί όπου υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία έχουν το μοντέλο “all inclusive”», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού σημειώνοντας πάντως ότι το «all inclusive» σε όλη την Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόλις το 2,2% του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας και το 13,6% της συνολικής δυναμικότητας σε δωμάτια, βάσει των στοιχείων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

«Το Υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε όλα τα είδη τουρισμού. Ακόμα και στα “all inclusive” ξενοδοχεία πηγαίνουν ατομικά πάρα πολλοί τουρίστες, οι οποίοι, αν θέλετε, ενισχύουν τις πληρότητες των ξενοδοχείων αυτών», είπε η κ. Κουντουρά και πρόσθεσε:

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Η προσπάθεια που έχει γίνει, έγινε και από τους ιδιώτες. Οι ίδιοι οι ξενοδόχοι είδαν ότι όταν οι τουρίστες έρχονται και βγαίνουν έξω να φάνε σε μία ταβέρνα, να κάνουν τη βόλτα τους και να μην έχουν πλήρη διατροφή μέσα στο ξενοδοχείο, είναι πιο πιστοί και επαναλαμβανόμενοι τουρίστες. Έτσι και οι ίδιοι σιγά σιγά, έκαναν ένα είδος voucher, το οποίο τους δίνουν για να πάνε να φάνε έξω σε κάποια ταβέρνα και να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε εξάλλου ότι έχει γίνει το ελληνικό πρωινό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, για να παίρνουν προϊόντα από την τοπική αγορά, να εμπλουτίζουν και να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στους τουρίστες και να προωθήσουν και να ελληνικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνεται και στην επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου και του ΕΟΤ και προωθείται και σε τουριστικές εκθέσεις. «Είναι το δυνατό χαρτί μας για να τονώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα σε κάθε ελληνικό προορισμό με νέες προσπάθειες και σταθερές πηγές εσόδων και απασχόλησης. Είναι ένα είδος τουρισμού το οποίο στην Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει. Ίσα ίσα, θα έλεγα, είναι σε πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο της Ελλάδας και τα νούμερα αυτά είναι επίσημα», ανέφερε η κ. Κουντουρά.

Πηγή : rodiaki.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ…ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ… Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ…

  2. Αυτή την κυρία και τον εντελώς …….καμένο να τους κάνετε αγάλματα για την μεγάλη τους προσφορά στην ανάπτυξη του νησιού!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Αν ψάξετε με το booking.com για διάφορα ξενοδοχεία στην Κω θα δείτε ότι αυτά που προσφέρουν all inclusive προσφέρουν και πακέτα με πρωινό ή ημιδιατροφή (γι’ αυτό τους φοράνε και τα βραχιολάκια για να ξέρουν τι δικαιούται ο κάθε πελάτης). Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία να είναι all inclusive αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρει η υπουργός.

    • ΓΙ ΑΥΤΌ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΊΑ,ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ.

      ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ 5 ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΚΑΜΙΑ.Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΨΩΦΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΔΩ Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ.ΑΣΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΛΆ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.

      • Θεωρητικά έχεις δίκιο μόνο που ποτέ κανένας υπουργός τουρισμού δεν είχε πραγματική σχέση με τον τουρισμό, οπότε όλα αυτά που συζητάμε δεν τα κατέχουν. Μόλις αναλάβουν την καρέκλα τους μαθαίνουν τα βασικά για να μην γίνονται ρεζίλι αλλά κάπου εκεί σταματάει και το μάθημα. Βάζω μερικά ονόματα των τελευταίων 10 ετών Κεφαλογιάννη Όλγα , Αβραμόπουλος , Σπυλιωτόπουλος , Γερουλάνος

        • Γι αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει η Τοπική και Αυτοδιοικητική Ενημέρωση προς τα Κεντρικά

          Όμως στο νησί μας κύριο θέμα των μέσων,των αναγνωστών ήταν μέχρι πρόσφατα οι λακκούβες,οι ποδηλατόδρομοι,η πρόσβαση στις πλατείες (προσοχή δεν λέω ότι είναι επουσιώδη θέματα) και όχι η ΟΥΣΙΑ ,που είναι η καταστρατήγιση κάθε έννοιας ισονομίας,ίσης αντιμετώπισης επαγγελματιών,ο σεβασμός στο νησί γενικά,η σμίκρυνση της σαιζόν για τον κόσμο σε 1,3 μήνα ,αλλά και η πτώση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Ο κάθε επιχειρηματίας για να αντιμετωπίσει αυτήν την υπόγεια ,προσφέρει με τη σειρά του χαμηλής αξίας προϊόντα για να δελεάσει,για να κρατηθεί στη ζωή,με αποτέλεσμα αυτό το τραγικό και στρεβλό αντιτουριστικό καθεστώς,free το ένα.,free το άλλο,free χυμός,free πρωινά ,free το τρίτο ποτό,free το ένα απ τα 4 πιάτα,free coctails όλες οι γκόμενες,για να προσελκύουν παρέες ανδρών…και όλα ένας φαύλος κύκλος παρακμής του τουριστικού κυκλώματος .Ελπίζω να διαβάζουν οι υπεύθυνοι,

    • υπαρχουν οντως πελατες που κλεινουν με ημιδιατροφη η πρωινο μονο

      αλλά τη δεύτερη τρίτη ημέρα που βλέπουν αυτούς που φοράνε βραχιόλι να σκάνε απ το πολύ φαι κ ποτό,αλλάζουν κ γίνονται από half bought σε all incl,πληρώνοντας τη διαφορά κ αυτό δεν φαίνεται πουθενά.οι αλλαγές μένουν για τους μέσα.ακουτε κΚαματερε,κ.Μυλωνα.δεν κατονομαζψ άλλους αφού δεν νοιάζεται κανείς άλλος τοπικά για το θέμα,όλοι κοπτονται για το καλό του νησιού αλλά δεν παίρνουν θέση για τον δήμio του νησιού που είναι το all inclussive.

  4. ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ 17-27% ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΘΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Η ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ,ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ? ΚΑΤΙ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟΥ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ’…

  5. Εγώ πάντως δεν έχω παράπονο..Δουλευω δεκαωρο και πληρώνομαι για τετραωρο..Αλλοι δεν πληρώνονται καθόλου.. Για να μπορούν οι «επενδυτες» να διασκεδάζουν αμέριμνοι βρε αδελφέ με τον Ραμαζζοτι και τον Σαββόπουλο τον μπαλονατο.. σε λίγο θα πανε το μισθό 75 ευρω γιατι ειμαστε ανταγωνιστικοι και προσφερουμε καλες υπηρεσιες.οι τρελοι για δεσιμο και φιμωτρο.οι παπαρες που ελεγαν οτι στην κω φορτιζουμε με 5 ευρω τα κινητα των προσφυγων και πουλαμε 5 ευρω το μπουκαλι το νερο,κανοντας παγκοσμια ξεφτυλα τον 4ο τουριστικό προορισμο,οι ελεεινοι που κρατανε ακομα βεντετα με τους ντοπιους.οι αχρηστοι ηλιθιοι.

  6. Δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα..μεθαύριο που θα έρθει εδώ θα λέει όπως τον Μουζάλα ότι πρέπει να είμαστε και υποχρεωμένοι κι από πάνω.Υπάρχουν άνθρωποι παλιοί κυρίως που απορούν ποια η Διαφορά της Ιταλοκρατίας ,απ την ΣΥΡΙΖΟκρατία….Οι μεν άφησαν δρόμους ,υποδομές,κτίρια ,οι δεν Hot Spots,Μουσουλμανική Κοινότητα και καμένη γη…σου λένε κατάμουτρα ότι αν δεν πιστεύεις ότι πιστεύουν ,είσαι βαλτός και ψεύτης.Μιλάμε γράφουν Ιστορία..Ας κρατάνε αρχείο τα τοπικά ΜΜΕ άυλα και έντυπα,οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν να αφηγούνται πολλά.

  7. Για 30.000 χιλιάδες φιάλες την ημέρα και κάτι εκατοντάδες τόνων κρεατικών την εβδομάδα κάνετε έτσι;

    Σιγά τα λάχανα…όλα νομιμότατα κ.Καματερέ και κ.Κουντουρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ