ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ξεκίνησε η λειτουργία του Visa Center στην Αλικαρνασσό – Δ. Σαράντης: Ιδιαίτερα θετικό το κλίμα με πολλές επισκέψεις το Πάσχα παρά το δημοψήφισμα

4
2153

Ξεκίνησε κανονικά από 1/4/2017 η λειτουργία του Visa center στην Αλικαρνασσό.

Ένα από τα πλέον οργανωμένα γραφεία Visa center που λειτουργούν μετά την απόφαση έκδοσης visa στις πύλες εισόδου από τρίτες χώρες (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κω, Σύμη, Ρόδος, Καστελόριζο).

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο λιμάνι της Κω το 2014 είχαμε  3.300 εκδόσεις visa, το 2015 3.000 και το 2016 2.500. Ενώ, αντίστοιχα είχαμε το 2014 180.000 αφίξεις επισκεπτών από Τουρκία, το 2015 145.000 και το 2016 με την προσφυγική κρίση 112.000 αφίξεις επισκεπτών.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό καθώς πάρα πολλοί Τούρκοι πολίτες θέλουν να επισκεφτούν τα νησιά μας και ειδικά τις μέρες του Πάσχα  (παρότι εκείνες τις μέρες διεξάγεται και το δημοψήφισμα στην Τουρκία).

Το visa center στην Αλικαρνασσό είναι ένα από τα πρώτα που λειτούργησαν στην Τουρκία το 2011 και από τα καλύτερα οργανωμένα γραφεία με 4 άτομα προσωπικό για έκδοση κανονικής visa. Το 2011 λειτούργησε στα γραφεία του εκεί εμπορικού Επιμελητηρίου και σήμερα λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο Avenue έπειτα από προσπάθεια και συνεργασία όλων των φορέων μεταξύ των οποίων ο Εμπορικός Σύλλογος Κω και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες τιμής ένεκεν στα πρώτα ονόματα που φαίνονται εξωτερικά έχει την Ελλάδα.

Η Κως ως πύλη εισόδου είναι στις πρώτες θέσεις αφίξεων Τούρκων και Ευρωπαίων τουριστών.

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και της Λιμενικής Αρχής για την καλύτερη και ταχεία εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία, καλή τουριστική χρονιά και να μην ξεχνάμε την Ελληνική φιλοξενία και το χαμόγελο μας.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Σαράντης

Αναπληρωτής Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • …για σένα ειδικά, τις ημέρες του Πάσχα θα φέρουνε τσάρτερ με τουρίστες από το Πριγκιπάτο του Μονακό!!!

  1. ANONIME NA TOYS DIOKSOYME KE AYTOYS. DIOKSATE TIN RYANAIR KAMIA PROSPATHIA GIA FTHINA ISITIRIA STO ESOTERIKO PLIRONOYME HRISAFI TO KOS ATHINA PIOS THA ERTHI GIA DIAKOPES APO ELLADA ME TOSO AKRIVA ISITIRIA PIOYS THELETE TELIKA
    LAMOGIA

  2. ANONIME APO OTI KATALAVENO ISE KE ESI FAN TOY ALL INCLUSIVE.ISE APO AYTOYS POY DEN THELIS NA KINITE TIPOTA STIN AGORA KE MALLON PREPI NA ISE ISODIMATIAS. TOYLAHISTON VRE TA DILONIS STIN EFORIA ANONIME TOY GLIKOY NEROY

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ