Στις πωλήσεις πακέτων διακοπών επανέρχεται η Ryanair

0
1764

Ένα μήνα αφού είχε αναστείλει τη συγκεκριμένη υπηρεσία της, η Ryanair, με τη συνεισφορά της γερμανικής HLX Touristik, επανέρχεται στην πώληση πακέτων διακοπών.

Η εταιρία είχε σταματήσει προσωρινά να παρέχει πακέτα διακοπών μετά από ισχυρισμούς ιρλανδικής, αεροπορικής εταιρίας ότι ο τεχνολογικός συνεργάτης της έκανε «screenscraping» και μεταπωλούσε ναύλους.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους έχει υπογράψει συμφωνία με τη γερμανική εταιρία παροχής λογισμικού HLX Touristik.

Αυτό έρχεται ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της Travolution ότι η Ryanair είχε σταματήσει τη συνεργασία με την ισπανική Logitravel, η οποία ήταν η αρχική τεχνολογική εταιρία που συνεργαζόταν.

Η συμφωνία αυτή διήρκεσε λιγότερο από δύο μήνες, μέχρι η Ryanair να κατηγορήσει τη Logitravel, η οποία διαχειρίζεται μια σειρά από ιστοσελίδες ταξιδιωτικών γραφείων, για «παράνομο screenscraping και mis-selling».

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι όλες οι κρατήσεις για τα υφιστάμενα πακέτα διακοπών της είναι ασφαλή για την ώρα και δήλωσε ότι θα ανακοινώσει ένα νέο συνεργάτη ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η υπηρεσία αρχικά ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και προσφέρει πακέτα διακοπών 10% πιο οικονομικά, από τις ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρίες.

Εκπρόσωπος της Ryanair, μιλώντας σχετικά, είπε: «Αναστείλαμε προσωρινά το κομμάτι των πακέτων διακοπών τον προηγούμενο μήνα και τερματίσαμε τη συμφωνία μας με την εταιρία λογισμικού, η οποία βρέθηκε να κάνει παράνομο scraping στις χαμηλές τιμές της Ryanair. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πάροχο να κάνει «screenscraping» και παράνομη μεταπώληση στις χαμηλές τιμές της Ryanair.

Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να έχουμε ξανά διαθέσιμη την υπηρεσία διακοπών της Ryanair αυτή την εβδομάδα, αφού οριστικοποιήσαμε τη συμφωνία μας, με μια νέα εταιρία παροχής λογισμικού, την HLX Touristik, για να προσφέρουμε ακόμη μια φορά τις χαμηλότερες τιμές σε πακέτα διακοπών».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ