Κουντουρά: Η Κως ανέκαμψε πλήρως. Συνεχίζουμε! (ΒΙΝΤΕΟ)

6
1368

Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες φέτος στην Κω

Πλήρης η ανάκαμψη για τον τουρισμό της Κω το 2017, σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμό, κυρία Έλενα Κουντουρά. Την άποψη της ότι «η Κως ανέκαμψε πλήρως» διατύπωσε σε συνέντευξή της στο Δήμο Βερύκιο, η Υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας ότι το Υπουργείο από κοινού με τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού συνεχίζουν και κάνουν δράσεις με στόχο η τουριστική κίνηση να ξεπεράσει φέτος το 1 εκατομμύριο επισκέπτες στο νησί της Κω.

Alpha 989
Μ. Κόνσολας: Η Κυβέρνηση λειτουργεί με όρους δημιουργικής λογιστικής στο ζήτημα των τουριστικών αφίξεων

 

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τα όσα υποστήριξε για τον αριθμό των αφίξεων η Υπουργός Τουρισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λειτουργεί με όρους δημιουργικής λογιστικής στο ζήτημα του αριθμού των αφίξεων, όταν από όλους τους φορείς του τουρισμού έχει τεθεί, πλέον, επιτακτικά και εμφατικά η ανάγκη αξιόπιστης και δευτερογενούς επεξεργασίας των στοιχείων για τις αφίξεις.

Το Υπουργείο Τουρισμού επιμένει να χρησιμοποιεί στοιχεία που δεν είναι ακριβή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 1.043.078 Βούλγαροι τουρίστες.

Τα ελληνικά, όμως, στοιχεία ανεβάζουν αυτό τον αριθμό στους 1.900.000 τουρίστες. Έχουμε, δηλαδή, ένα “καπέλο” και μια διαφορά 900.000 αφίξεων. Προφανώς, προσμετρώνται ως τουρίστες, οδηγοί φορτηγών και εργάτες σε αγροτικές εργασίες.

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και επισκέπτονται την Ελλάδα δύο φορές, κατά μέσο όρο το χρόνο, θεωρούνται και αυτοί τουρίστες, σύμφωνα με τη λογική του Υπουργείου Τουρισμού και προσμετρώνται στις αφίξεις.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι αμείλικτες, καθώς η αύξηση του αριθμού των αφίξεων δεν αντιστοιχεί με ανάλογη αύξηση στα τουριστικά έσοδα.

Για όλα τα παραπάνω, επιβάλλεται μια ριζική αναθεώρηση του μοντέλου υπολογισμού των αφίξεων, με αξιόπιστη και δευτερογενή επεξεργασία όλων των στοιχείων για να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για τον ακριβή αριθμό των τουριστικών αφίξεων.

Ο τουρισμός μας χρειάζεται ένα νέο και αξιόπιστο μηχανισμό καταγραφής στοιχείων και έρευνας.

Όμως, η μόνη που δεν το αντιλαμβάνεται είναι η Κυβέρνηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυρία Κουντούρα ….ασχολιόμουν με κατι καλυτερο! Η. Λέγε σωστά τα πραγματα ! Οταν λες κατι να το λες οπως πρεπει χωρίς να προσβάλεις τουλαχιστον τη δίκη μου νοημοσύνη ! Αν ειναι να ανακάμψει κατι στο τουρισμό αυτα ειναι μόνον τα allin ! Και οχι οπως λες η ΚΩΣ ! Αυτο με τιποτα ! Οταν μιλάς λοιπόν να διαλέγεις και το κατάλληλο ακροατήριο ! Μπούρδα!

  2. Τι ακριβως εκανε αυτη για την Κω δεν μας ειπε.Αυτη και οι Συριζανελ τι ακριβως κανανε να ανακαψει η Κως?Μηπως γιαυτο θελουν να φερουν και αλλους μεταναστες εδω να βοηθησουν?Αληθεια υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ακολουθουν αυτους ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ