Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες, με το πλάνο να περιλαμβάνει τη λειτουργία της νέας μονάδας το 2025
Με την οικοδομική άδεια να έχει εκδοθεί μόλις προ ημέρων στις 2 Ιουνίου, oι εργασίες για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο Κουκάκι ξεκινούν άμεσα, με το πλάνο της διοίκησης να παραπέμπει στη λειτουργία του το 2025, οπότε υπολογίζεται ότι θα δεχτεί και τους πρώτους επισκέπτες.
Πρόκειται για το ακίνητο που αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2018, το οποίο η εισηγμένη Επενδυτική Ακινήτων του ομίλου Ευμορφίδη σκοπεύει να αξιοποιήσει για τη δημιουργία ενός δεύτερου ξενοδοχείου στην περιοχή κάτω από την Ακρόπολη, σε μία επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ.
Κι ενώ οι δικαστικές εκκρεμότητες παραμένουν για το έτερο ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου, για το οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο στην Μπλέ Κέδρος ΑΕΕΑΠ λόγω του ύψους, τώρα το νέο ξενοδοχείο, των 114 δωματίων επί των οδών Φαλήρου 22- 22B και Δημητρακοπούλου 21-25, πρόκειται να δημιουργηθεί στη βάση του παλιότερου ακινήτου.
Στο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 821 τ.μ., αρχικά στεγαζόταν τριώροφο σχολικό κτίριο, με ενδιαφέροντα μορφολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, κάποια εκ των οποίων διαχρονικά προστατεύθηκαν και διατηρήθηκαν.
Επρόκειτο για τριώροφο λιθόκτιστο κτίριο των αρχών του προηγούμενου αιώνα (1908), με κάτοψη σε σχήμα Π από την οδό Φαλήρου και σχήματος Τ από την οδό Δημητρακοπούλου, ενωμένα μεταξύ τους με χαρακτηριστική αυλή στο κέντρο.
Σήμερα υπάρχουν μόνο οι όψεις αυτών των κτισμάτων, οι οποίες κρίθηκαν διατηρητέες. Αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατασκευάστηκε πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 5.830 τ.μ., ο οποίος υπάρχει μέχρι σήμερα. Ο σταθμός αποτελείται από οκτώ υπέργειους ορόφους και δύο υπόγεια από την οδό Δημητρακοπούλου και εννιά υπέργειους ορόφους και ένα υπόγειο από την οδό Φαλήρου.
Σύμφωνα με την άδεια που έχει λάβει η εισηγμένη Επενδυτική Ακινήτων, η συνολική δόμηση των σχεδόν 4.800 τ.μ. καταμερίζεται επί της οδού Δημητρακοπούλου σε τέσσερις ορόφους εντός του περιβλήματος της νεοκλασικής όψης και δύο ορόφους πάνω από αυτήν, ενώ επί της οδού Φαλήρου σε τέσσερις ορόφους εντός του περιβλήματος της νεοκλασικής όψης και τρεις ορόφους πάνω από αυτήν.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «η θέση του κτιρίου κάτω από την Ακρόπολη, στην περιοχή Μακρυγιάννη, υπαγορεύει στην πραγματικότητα και τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, ακολουθώντας το ρεύμα του Νέου Αστικού Σχεδιασμού και εντάσσοντάς το στην γειτονιά του.
Το όνομα του ξενοδοχείου, Phi Hotel, προέρχεται από τον “χρυσό” αριθμό Φ και μέσω του σχεδιασμού του επιχειρείται η αποτύπωση της αρμονίας που ενυπάρχει στη χρυσή αναλογία».
Η εταιρεία έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό τη στρατηγική της μετατροπής εμπορικών ακινήτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, σε ξενοδοχεία, έχοντας ήδη ανακατασκευάσει τρία κτίρια σε ξενοδοχεία στο Κολωνάκι, τα οποία βρίσκονται επί των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ 36, Υψηλάντου 2 και Ηροδότου 2.
Το σκεπτικό πίσω από τις εν λόγω επενδύσεις είναι ότι σε μια πόλη σαν την Αθήνα, η επένδυση στα τουριστικά ακίνητα και τη φιλοξενία, δηλαδή σε κτίρια με σύγχρονες υποδομές, με προνομιακή τοποθεσία, και σε κτίρια που έχουν ισχυρή ταυτότητα είτε μέσω της ιστορικότητάς τους, είτε μέσω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής τους, μπορεί να παράξει σημαντικές υπεραξίες.
Πηγή: https://www.newmoney.gr