«Κίνημα» τουριστών λέει «No» στη Μύκονο και δηλώνει πως δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους σε αυτό το πανάκριβο νησί

2
6250

Η Μύκονος είναι το μήλο της έριδος στην κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους τουρίστες, με εκείνους που απορρίπτουν το νησί λόγω ακρίβειας και τους άλλους που δεν το αλλάζουν, επειδή το θεωρούν ιδανικό για ξεφάντωμα.

Ειδικότερα, «όχι» στη Μύκονο λένε πολλοί τουρίστες, λόγω των πανάκριβων τιμών, την ίδια ώρα που οι παραδοσιακοί «Μυκονολάτρεις» δεν αλλάζουν το νησί των ανέμων με τίποτα και η κόντρα ξεκίνησε με τις δύο πλευρές να δίνουν μάχη.

Γνωστή Αμερικανίδα blogger, με το αναγνωριστικό στο TikTok «Sunday Travel», θα απορρίψει το νησί, λόγω του ότι «βουλιάζει» από τουρίστες που μένουν εκεί, αλλά και τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως υπογράμμισε «γιατί αυτό έχει σημασία; Τα πιο πολλά νησιά έχουν ένα όριο πόσο κόσμο μπορούν να ‘σηκώσουν’, επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές και μπορούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους τουρίστες. Για τα νησιά που πάνε κρουαζιερόπλοια, δεν υπάρχει όριο και στην υψηλή σεζόν τα πλήθη είναι πραγματικά απίστευτα».

Το νησί δέχεται κριτική, εδώ και χρόνια, εμφανίζοντας ρωγμές στην εικόνα του, λόγω των εξωφρενικών τιμών, αλλά και των άσχημων συμπεριφορών.

Μάλιστα, σε άρθρο του ο Guardian αναφέρει «Superyachts και κακή τέχνη: Πώς η Μύκονος έγινε το party island των υπερπλούσιων».

Οι εξωφρενικές τιμές απωθούν τους τουρίστες από τη Μύκονο

Εναλλακτικοί προορισμοί κερδίζουν ήδη έδαφος από πλούσιους και διάσημους, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και ν’ απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και όλες τις χαρές του ελληνικού καλοκαιριού.

Κατά συνέπεια, η πτώση στην τουριστική κίνηση, κατά 20%, είναι πλέον ορατή, με τους τουρίστες να προτιμούν εναλλακτικά το Τουλούμ του Μεξικού, μια παραλία δεκαπέντε χιλιομέτρων, που την περιβάλλει η προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα της ζούγκλας και οι πυραμίδες των Μάγιας.

Η Μύκονος στην προτίμηση των διασήμων

Στην αντίπερα όχθη, οι φανατικοί του νησιού που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο για να χαρούν τις παραλίες και να κάνουν το μπάνιο τους δίπλα σε πλούσιους και διάσημους, που έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, ανάμεσά τους η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Νικόλ Σερζίνγκερ, ο justin bieber, οι Πορτογάλοι διεθνείς Ρούμπεν Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα και Γκονσάλο Γκιέδες, και πολλοί άλλοι.

Επίσης, αμέτρητοι είναι και οι σταρ της εγχωρίας σόουμπιζ, αλλά και οι απλοί τουρίστες, οι οποίοι δεν αλλάζουν τη Μύκονο όσο και να κοστίζει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα μεταξωτά βρακιά είναι για μεταξωτούς κ…. Δεν είναι όλα για όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρονται ορισμένοι. Ενώ ξέρουν εκ των προτέρων τι συμβαίνει επιμένουν. Έχει και άλλα μέρη η Ελλάδα. Έχετε δει σε αντίστοιχη περίπτωση κόσμο να επισκέπτεται την Γαλλία και να κάνει διανυκτέρευση στο Monte Carlo; 😂. Άντε να δούμε έχετε φαγωθεί με την Μύκονο, αυτή είναι και τόσο πουλάει.

    • Υπερεκτιμημένη. Δίκιο έχουν όσοι παραπονιούνται. Αν σταματήσει να πηγαίνει ο κόσμος εκεί δεν θα είναι αυτή που λες και δεν θα πουλάει. Οι τουρίστες την έφτιαξαν. Ας το σεβαστούμε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ