Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ξενοδοχεία έχουν πάρει τον δρόμο για το σφυρί (pics)

0
4018

Περισσότερες από 35 μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας περιλαμβάνονται στη λίστα όσων έχουν προγραμματιστεί να βγουν μέχρι το φθινόπωρο – Το «θρίλερ» με το ημιτελές συγκρότημα των 13,4 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική

Ο ελληνικός τουρισμός προετοιμάζεται να καταγράψει ένα νέο θετικό ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων κατά τη φετινή θερινή σεζόν, σηματοδοτώντας, όπως όλα δείχνουν, την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα μετά την τεράστια περιπέτεια της πανδημίας.

Σε αντίθεση με αυτό το κλίμα, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που κυρίως λόγω των διαδοχικών κρίσεων, πρώτα με την πολυετή οικονομική κρίση και μετά με τον covid, οδηγήθηκαν στα… σχοινιά. Έτσι, ο χαμηλός τζίρος, σε συνδυασμό με τα δάνεια, έφεραν μια σειρά από μονάδες στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το αποτέλεσμα είναι ότι περισσότερα από 35 ξενοδοχεία,-μέχρι τώρα-, όλων των κατηγοριών, σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μονάδες που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν σε πλειστηριασμό καθώς δεν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και «νεοεμφανιζόμενες».

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η οποία δεν επηρεάζεται από τις εν λόγω διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης ενώ για αρκετά εξ αυτών έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

Το Five Senses Hotel

Το Five Senses Hotel βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Κάτω Γουβών, στη θέση «Προφήτης Ηλίας» ή «Πηγαδάκια», στις Γούβες Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Το συγκρότημα εντοπίζεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, σε μια περιοχή με σημαντική τουριστική δραστηριότητα, που απέχει 18 χλμ από το κέντρο του Ηρακλείου, 16 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 7 χλμ από τη Χερσόνησο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται μάλιστα η πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, η οποία πρόκειται να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια με προβλεπόμενες χρήσεις πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου, εμπορικών κέντρων, μαρίνας, και πιθανόν λειτουργία καζίνο.

Το ακίνητο της Five Senses Hotel προέρχεται από τη συνένωση δύο επιμέρους ξενοδοχείων που είχαν κατασκευαστεί, το ένα στο βόρειο τμήμα και το έτερο στο νότιο τμήμα του σημερινού συνολικού γηπέδου, επιφάνειας 9.014,59 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.426,73 τ.μ. είναι εντός ορίων οικισμού Κάτω Γούβες, τα 4.732,96 τ.μ, εκτός ορίων οικισμού και τα 854,90 τ.μ. αποτελούν ζώνη παραλίας.

Το συγκρότημα αποτελείται από τη λειτουργική συνένωση δύο αυτοτελών ξενοδοχείων, υπό τον διακριτικό τίτλο “Gouves Sea Hotel”. Είναι κλασσικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων, και η δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες. Συγκεκριμένα το (άλλοτε) ξενοδοχείο “Gouves Mare” με δυναμικότητα 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το (άλλοτε) ξενοδοχείο “Gouves Sea” που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες, συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017.

Επιπλέον, έχουν τακτοποιηθεί και χώροι 7 δωματίων, όποτε η συνολική δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια.

Σημειώνεται ότι το πρώτο ακίνητο κατασκευάστηκε αρχικά το 1980, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος το 1987. Το 2012 έγινε ριζική ανακαίνιση σχεδόν στο σύνολο του συγκροτήματος.

Το δεύτερο ακίνητο κατασκευάστηκε αρχικά το 2005-2006, και στη συνέχεια, ενώ έγινε ανακαίνιση το 2012 με αναδιάρθρωση των δωματίων εσωτερικά. Η ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζεται ως τυπική για τέτοιου τύπου κτίρια.

Εντός του γηπέδου υπάρχουν 6 μεγάλες και μικρότερες πισίνες επιφάνειας από 62,53 τ.μ. έως 138 τ.μ., γήπεδο αντισφαίρισης- καλαθοσφαίρισης διαμορφωμένης επιφάνειας περί τα 500τ.μ. κ.α. Επιπλέον, εντός της ζώνης παραλίας έχει κατασκευαστεί κτίριο με χρήση παρασκευαστηρίου με επιφάνεια 59,22 τ.μ., και στεγασμένη πέργολα με επιφάνεια 74,22 τ.μ., κάτω από την οποία λειτουργεί κυλικείο.

Καθοριστικό ρόλο για την πορεία της επιχείρησης έπαιξε αφενός η πανδημική κρίση, αφετέρου μια καταστροφή που έγινε προ τριετίας. Συγκεκριμένα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, το ξενοδοχείο πλημμύρισε σε ένα μέρος του και υπέστη σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης το κόστος αποκατάστασης υπολογίζεται σε περίπου 216.000 ευρώ, εκ των οποίων 116.000 ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και βελτιώσεις και 100.000 ευρώ για τον εξοπλισμό.

Κάπως έτσι το συγκρότημα σταμάτησε να λειτουργεί. Όπως αναφέρεται στην έκθεση «το ξενοδοχείο δεν φαίνεται να είναι σε πρόσφατη χρήση κάτι που φαίνεται και από το μηδενικό κύκλο εργασιών για τις οικονομικές χρήσεις 2020 και 2021, ενδεχομένως δε η έλλειψη συντήρησης να έχει ξεκινήσει προγενέστερα και να περιλαμβάνει και την περίοδο της καραντίνας».

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν στα δάνεια του παρελθόντος για τα οποία έχουν γραφτεί προσημειώσεις και υποθήκες. Έτσι για τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του συγκροτήματος, με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα και με τιμή πρώτης προσφοράς 5,89 εκατ. ευρώ.
Λίγες μέρες νωρίτερα, όμως, στις 6 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο θα βγει στο σφυρί, με επισπεύδοντα ιδιώτη για χρέος 32.135,88 ευρώ και με τιμή εκκίνησης στα 3,13 εκατ. ευρώ.

To “Lesse Hotel” στη Χαλκιδική

Για τις 16 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός που αφορά το 4 αστέρων “Lesse Hotel” στη δημοφιλή τουριστικά περιοχή Xανιώτη της Kασσάνδρας στη Xαλκιδική. Πρόκειται για ένα μεγάλο συγκρότημα που αποτελείται από 5 κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου μια τριετία.

Τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει τα 4.251 τ.μ..

Ο περιβάλλον χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. Όπως τονίζεται, η περιοχή έχει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 3,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν ανακοπής το δικαστήριο την αύξησε στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Το «Αντωνιάδης» στην Καλαμπάκα

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου, θα βγει για μια ακόμη φορά στο σφυρί ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα. Το «Αντωνιάδης», κατηγορίας 4 αστέρων, είναι ένα ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας και αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009.

Το συγκρότημα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα όμορα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 1.859 τ.μ. ενώ η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 3,28 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 800.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

Το «Royal Beach Hotel» και το «Rehymno Sunset Hotel»

Από το 2020 βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς το «Royal Beach Hotel» στην Αρκάσα της Καρπάθου. Έτσι, το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με επισπεύδουσα την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση και τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε το 2009, αποτελείται από πέντε κτίρια και είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών, ενώ τόσο η ποιότητα κατασκευής του όσο και η κατάσταση συντήρησής του χαρακτηρίζονται καλές. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει πάρκινγκ, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ. περίπου.


Στην περιοχή του οικισμού Αδελιανός Κάμπος της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου βρίσκεται το Rethymno Sunset Hotel το οποίο αναπτύσσεται σε γεωτεμάχιο 6.000 τ.μ. Εντός αυτού έχουν ανεγερθεί κτιριακά συγκροτήματα συνολικής επιφάνειας 3.820 τ.μ. που περιλαμβάνουν το κεντρικό κτίριο και 14 κτίρια δωματίων.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το Rethymno Sunset Hotel προσφέρει πανοραμική θέα στο Κρητικό Πέλαγος και στο Ρέθυμνο, διαθέτει εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, εξωτερική πισίνα με ευρύχωρες βεράντες και μπαρ δίπλα στην πισίνα.
Ο πλειστηριασμός για το εν λόγω συγκρότημα έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς 2,78 εκατ. ευρώ.

Το «Sunny Hill Studios» και το «Sandy Bay»

Στις 12 Ιουλίου έρχεται η σειρά του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων «Sunny Hill Studios» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και ειδικότερα στην περιοχή Σάνη, σε απόσταση 2,7 χλμ από το δημοφιλές Sani Beach και την ομώνυμη παραλία.


Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων και αποτελείται συνολικά από πέντε διώροφα κτίρια με studios και σουίτες, ενώ διαθέτει πισίνες και βοηθητικά κτίσματα. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με ασφαλτοστρώσεις, διάφορά φυτά και δένδρα.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η ποιότητα κατασκευής κρίνεται ως καλή και βαθμός συντήρησης ικανοποιητικός. Η τιμή εκκίνησης για το εν λόγω συγκρότημα έχει οριστεί στα 1,94 εκατ. ευρώ.

Για τις 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της ξενοδοχειακής μονάδας «Sandy Bay», καθώς και μίας ακόμη κάθετης ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρείας, στη Λέσβο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός του οικισμού του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι σε απόσταση 37 χλμ από την πόλη της Μυτιλήνης. Πρόκειται για παραθαλάσσιο οικισμό κυρίως παραθεριστικό με μέτριες προς υψηλές εμπορικές αξίες ακινήτων.

Το ξενοδοχείο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1579,28τ.μ. και αποτελείται από τρία συγκροτήματα δυναμικότητας 50 δωματίων (44 δίκλινα, 6 μονόκλινα) με 94 κλίνες και πισίνα, ενώ ως έτος αποπεράτωσης θεωρείται το 1992.

Η συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει τα 1,44 εκατ. ευρώ.

Το Skiathos Club Hotel

Για τις 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του «Skiathos Club Hotel» που βρίσκεται φυσικά στη Σκιάθο. Πρόκειται για ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας 4 αστέρων, με δυναμικότητα 31 δωμάτια και 70 κλίνες. Το ακίνητο είναι χτισμένο σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός οικισμού στην περιοχή Κατσαρός. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίσματα με συνολική επιφάνεια 1.584,72 τ.μ. Το ένα κτίσμα περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους σε τέσσερις στάθμες (ημιυπόγειο, ισόγειο, 1ος & 2ος όροφος) και το δεύτερο κτίριο τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε δύο στάθμες (ισόγειο και Α’ όροφος).

Το κτίριο 1 έχει συνολική επιφάνεια 710,28 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο 94,72 τ.μ., ισόγειο 286,17 τ.μ., στάθμη πρώτου ορόφου 192,17 τ.μ. και στάθμη δεύτερου ορόφου 57,22 τ.μ.. Το κτίριο 2 έχει συνολική επιφάνεια 874,25 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο 423,66 τ.μ. και πρώτο όροφο 439,61 τ.μ. πλέον της επιφάνειας κλεισμένου χώρου 10,98 τ.μ.

Οι πλειστηριασμοί για τη συγκεκριμένη μονάδα ξεκίνησαν από πέρυσι τον Οκτώβριο, ωστόσο υπήρξε αναστολή λόγω δικαστικής προσφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν ανακοπής το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου αποφάσισε την αύξηση της τιμής εκκίνησης από τα 1,19 εκατ. ευρώ στα 1,41 εκατ. ευρώ.

Το «Χελμός» στα Καλάβρυτα

Ένα από τα γνωστά ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, το «Χελμός» βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με πλειστηριασμό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου, με τιμή εκκίνησης 1,39 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα μετά των επ αυτών κτισμάτων για τα οποία εκδόθηκε μετά από τη συνένωση που πραγματοποιήθηκε οικοδομική άδεια για διαρρυθμίσεις και προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος με στόχο την μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Συγκεκριμένα οι επιφάνειες ανά στάθμη είναι στο υπόγειο 99,59 τ.μ κατασκευασμένο το 2005 που περιλαμβάνει τις Η/Μ εγκαταστάσεις, στο ισόγειο 497,70 τ.μ .εκ των οποίων τα 103,99 τ.μ. κατασκευάστηκαν το 2005 και τα 393,71 τ.μ. προϋπήρχαν που περιλαμβάνει την υποδοχή – ρεσεψιόν, εστιατόριο, καθιστικό, κουζίνα, wc, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α., στον πρώτο όροφο 389,77 τ.μ. που προϋπάρχει του 2005 και περιλαμβάνει 12 δίκλινα δωμάτια, χώρο υποδοχής, κλιμακοστάσιο και δύο εξώστες, στον δεύτερο όροφο 384,26 τ.μ. που επίσης προϋπάρχει του 2005 και περιλαμβάνει 14 δίκλινα δωμάτια εκ των οποίων τα 4 είναι μεζονέτες, και στη σοφίτα 151,64 τ.μ. κατασκευασμένο το 2005 και περιλαμβάνει δίκλινα δωμάτια καθώς και απολήξεις 4 δωματίων του Β’ ορόφου.

Το ιστορικό «Αλκυονίς» στον Ωρωπό

Στις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιστορικό. Πρόκειται για το γνωστό «Αλκυονίς» στον Ωρωπό, το οποίο πρωτολειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε έκταση 4.051 τ.μ. μπροστά στην Ακτή Αμφιαρείου και είναι κατηγορίας 2 αστέρων. Στην σημερινή του κατάσταση περιλαμβάνει 86 δωμάτια, με 158 κλίνες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.080,42 τ.μ.

Το υπόγειο, εμβαδού 359,22 τ.μ., περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθήκες ιματισμού κτλ. Το ισόγειο με χρήση χώρου υποδοχής, αίθουσας πρωινού, τουαλέτες και 8 μονόκλινα δωμάτια, είναι συνολικού εμβαδού 871,70 τ.μ. και αντίστοιχα οι τρείς όροφοι 616,50 τ.μ. έκαστος, οι οποίοι φιλοξενούν 2 μονόκλινα, 23 δίκλινα και 1 διαμέρισμα κάθε όροφος. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν ήταν Γ’ κατηγορίας, αλλά μετά από ανακαίνιση που έγινε το 2004, αναβαθμίστηκε σε ξενοδοχείο 2 αστέρων.

Σύμφωνα με την αυτοψία βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης εξωτερικά, αλλά υπάρχουν μερικές φθορές σε ορισμένα σημεία του κτιρίου. Ακόμη, τα δωμάτια με πρόσοψη προς την παραλιακή οδό διαθέτουν θέα προς τη θάλασσα, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πράσινο και φυτεύσεις. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,35 εκατ. ευρώ.

Το Stefania Hotel στην Αμάρυνθο

Άλλο ένα ξενοδοχείο με πολύχρονη διαδρομή έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 12 Ιουλίου. Πρόκειται για το Hotel Stefania στην Αμάρυνθο της Εύβοιας που αναπτύσσεται σε έκταση 7,5 στρεμμάτων στη θέση «Αμπολιά» ή «Βλυχό» και επί της παραλιακής οδού Αρτέμιδος.

Η μονάδα στεγάζεται σε τετραώροφο κτίριο αποτελούμενο από το ισόγειο και τέσσερις ορόφους, με συνολικό εμβαδόν 3.950 τ.μ. και είναι ξενοδοχείο Β’ τάξεως, δυναμικότητας 80 δωματίων και152 κλινών.

Πέραν των δωματίων περιλαμβάνει χώρο reception, μπαρ με σαλόνι, εστιατόριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο διευθυντή, κουζίνα, τουαλέτες, αποθήκες, πλυντήρια, μηχανοστάσιο, ψυκτικούς θαλάμους κ.α.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1976 ενώ από το 2003 έγινε ανακαίνιση μεγάλης έκτασης (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, χρωματισμοί κ.λπ). Στην πρόσοψη του γηπέδου έχει κατασκευαστεί, με σιδηροκατασκευή και επικάλυψη κεραμοσκεπή, ημιυπαίθριος χώρος – εστιατόριο επιφάνειας περίπου 315 τ.μ. Ο ακάλυπτος χώρος είναι εν μέρει ασφαλτοστρωμένος και διαθέτει ανοιχτές θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες του ξενοδοχείου και εν μέρει διαμορφωμένο σε κήπο με γκαζόν, δενδροφυτεύσεις και πισίνα. Ακόμα διαθέτει εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών, με γήπεδα τένις μπάσκετ και παιδική χαρά.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,23 εκατ. ευρώ.

Το μικρό χωριό στο Βροντάδο

Ένα… μικρό χωριό στο Βροντάδο της Χίου (στη θέση Πάτος), που ανήκει στην υπό εκκαθάριση τουριστική εταιρεία Argo Α.Ε., βγαίνει στο σφυρί, χωρίς αποτέλεσμα, από τα τέλη του 2021, με επισπεύδουσα την Amoeba lssuer Designated Activity Company και τιμή πρώτης προσφοράς 1,2 εκατ. ευρώ. Ο επόμενος πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 28 Ιουλίου και αφορά ειδικότερα την πλήρη κυριότητα (100%) ενός οικοπέδου επιφάνειας 2.015,01 τ.μ. επί του οποίου έχει ανεγερθεί ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με 5 κάθετες ιδιοκτησίες εμβαδού από 374,77 τ.μ. έως 436,62 τ.μ. Επίσης την κυριότητα όμορου οικοπέδου επιφάνειας 2.015,01 τ.μ. όπου έχουν ανεγερθεί άλλες 6 κάθετες ιδιοκτησίες εμβαδού από 217,20 τ.μ. έως 609,30 τ.μ.

Ιδιοκτήτης και εκκαθαριστής της εταιρείας είναι ο κ. Στέφανος Λιόβαρος, στον οποίο ανήκει και η νησίδα Μάκρη στο Ιόνιο που επίσης είχε βγει κατά το παρελθόν σε πλειστηριασμό.

Tο «Isthmia Prime Hotel»

Σε απόσταση 180 μέτρων από τη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το «Motel Isthmia» και πλέον το «Isthmia Prime Hotel», ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (138 κλινών). Το συγκρότημα περιλαμβάνει μία ισόγεια και μία τριώροφη πτέρυγα με υπόγειο και πιλοτή. Πέραν του κυρίως κτιρίου υφίσταται μπαρ, χώρος πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, περίπτερο πώλησης αναψυκτικών, καταλύματα προσωπικού αλλά και υπαίθριο χορευτικό κέντρο. Το ακίνητο έχει πρόσοψη 140 μέτρα επί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ.

Από την Κρήτη μέχρι το Νευροκόπι

Αρκετές ακόμη μονάδες από την Κρήτη μέχρι το ακριτικό Νευροκόπι, με τιμή εκκίνησης κάτω του 1 εκατ. ευρώ, έχουν προγραμματιστεί να βγούν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα, εάν δεν μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής.

ANDROMEDA CORFU

Ανάμεσα σε αυτές, το “Andromeda Corfu”, επί της Επαρχιακής Οδού Σιδαρίου – Περουλάδων, εντός του οικισμού Περουλάδες, του Δήμου Εσπεριών Κέρκυρας. Στους Περουλαδες βρίσκεται ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Κέρκυρας, το canal d’amour. Πρόκειται για ενετικό χωριό με αρχοντικά με βενετσιάνικα οικόσημα και ψηλές μάντρες, μεταξύ των οποίων και τα απομεινάρια του σπιτιού του ποιητή Ανδρέα Κάλβου.

Η ξενοδοχειακή μονάδα τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων αναπτύσσεται σε εκτός σχεδίου οικόπεδο 5.589,43 τ.μ. και περιλαμβάνει 27 διαμερίσματα (19 δίκλινα διαμερίσματα, 8 μεζονέτες) και 35 δωμάτια (62 κλινών). Αποτελείται από τέσσερα κύρια κτίρια και λοιπά βοηθητικά (συμπεριλαμβανομένου bar, εστιατορίου και mini market), πισίνα, τζακούζι, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις και δενδροφυτεύσεις. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 868.000 ευρώ.

Νωρίτερα θα βγει η ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων της εταιρείας «Νεονάκης ΑΕΞΤΕ», η οποία αναπτύσσεται σε ένα διώροφο, ένα τριώροφο και ένα ακόμη κτίριο επέκτασης, συνολικής επιφάνειας 839,31 τ.μ.,με υπόγεια 92,10 τ.μ. και εξωτερική πισίνα 89 τ.μ. Βρίσκεται στα Χανιά, στη θέση Βραχάκι, επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου και περιλαμβάνει 18 δωμάτια με 36 κλίνες. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 12 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης 800.000 ευρώ.

Επίσης στην Κρήτη και ειδικότερα στη θέση «Άγιος Γεώργιος» Μύρθιου, εντός του οικισμού «Πλακιά» Ρεθύμνου βρίσκεται η μονάδα Γ’ τάξεως με την επωνυμία «Μυρτίς», που διαθέτει 21 δωμάτια και πισίνα 300 τ.μ.

Περιλαμβάνεται σε ευρύτερο πλειστηριασμό που έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου ενώ η τιμή εκκίνησης για αυτή είναι 800.000 ευρώ

Πέταλο Resort

Για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το «Πέταλο Resort» στην κοινότητα Βώλακα του Κάτω Νευροκοπίου, με τιμή εκκίνησης 700.000 ευρώ. Πρόκειται για όμορα αγροτεμάχια σε μέρος των οποίων έχει κατασκευαστεί το συγκρότημα που περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο, καθώς και πέντε μικρότερα μεμονωμένα επιπλωμένα διαμερίσματα. Το συγκρότημα διαθέτει δύο πισίνες των 50 τ.μ. έκαστη, αλλά και ιπποστάσιο 8 θέσεων.

Στη Δημοτική Κοινότητα Λουτρών Αιδηψού βρίσκεται το ξενοδοχείο-υδροθεραπευτήριο της εταιρείας «Κνωσσός Α.Ε.» που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Ιουνίου με τιμή εκκίνησης 652.000 ευρώ. Πρόκειται για κτίριο με τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 1886 τ.μ. που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 402,58 τ.μ.

Στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στον οικισμό της Σκάλας, σε απόσταση 200 μέτρων από την βραβευμένη με γαλάζια σημαία ομώνυμη παραλία, τοποθετείται η ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων με την επωνυμία «Μεγάλο Χωριό».

Είναι κατηγορίας 3 αστέρων και αποτελείται από τέσσερα κτίρια με πισίνα, που περιλαμβάνουν 18 δωμάτια και 40 κλίνες. Έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 31 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς 646.000 ευρώ.

ASTROS BEACH

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 24 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το ξενοδοχείο «Astros Beach Boutique Hotel» (πρώην «Χρυσή Ακτή»), που βρίσκεται στην κοινότητα Παράλιου Άστρους, της Δημοτικής Ενότητας Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Είναι τριώροφο, κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 16 δωματίων (28 κλινών), ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 620.000 ευρώ.

Έρωτας

«Έρωτας» ονομάζεται το τριώροφο ξενοδοχείο Β΄ κατηγορίας που βρίσκεται στην κοινότητα Αγίου Δημητρίου στο Μούρεσι Πηλίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 513.000 ευρώ. Αναπτύσσεται μαζί με άλλα κτίσματα σε οικόπεδο εμβαδού 2.197,93 τ.μ., είναι συνολικής επιφάνειας 605,75 τ.μ, και κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, με επικάλυψη από πλάκες Πηλίου, ενώ διαθέτει 18 κλίνες.

Anastazia

Στον οικισμό του Πόρου στην Κεφαλονιά βρίσκεται το τριώροφο ξενοδοχείο “Anastazia”, κατασκευής του 2008, που περιλαμβάνει 12 δωμάτια και πισίνα. Έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 7 Ιουνίου με τιμή πρώτης προσφοράς 504.000 ευρώ.

Οι μικρότερες μονάδες

Στις μικρότερες μονάδες που έχουν οριστεί για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνονται η «Ίριδα» με 14 δωμάτια που βρίσκεται εντός του οικισμού της Αφύτου Χαλκιδικής και βγαίνει στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 448.000 ευρώ καθώς και υπό διαμόρφωση μισθωμένο ακίνητο επιπλωμένων διαμερισμάτων Γ’ τάξης στην Αρχαία Ολυμπία, ιδιοκτησίας της Letrina Travel που βγαίνει στις 7 Ιουνίου με τιμή 429.000 ευρώ.

Λίγο νωρίτερα, στις 31 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί το τουριστικό κατάλυμα κατηγορίας 3 αστέρων «Καταφύγι», στο κέντρο του οικισμού Χαριά στο Οίτυλο της Ανατολικής Μάνης. Έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου 216,80 τ.μ., είναι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 420.000 ευρώ.
Ακόμη, το Hotel Solon στο Ναύπλιο που βγαίνει στις 21 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης 387.200 ευρώ.

Hotel Gogos

Κάτω από την επιβλητική σκιά των Μετεώρων είναι τοποθετημένο το μικρό Hotel Gogos που έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου με τιμή 340.000 ευρώ. Βρίσκεται στη τοπική κοινότητα Καστρακίου Καλαμπάκας, του Δήμου Μετεώρων. Πρόκειται για ξενοδοχειακό κατάλυμα κλασικού τύπου που λειτουργεί από το 2004 και αποτελείται συνολικά από 19 δωμάτια.

ΠΛΕΙΑΔΕΣ – ΝΑΟΥΣΑ

Στη σχετική «λίστα» περιλαμβάνονται ακόμη το Nikolas Beach στην Παλαιόχωρα Χανίων, με 11 δωμάτια που βγαίνει στις 20 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 310.000 ευρώ, το διώροφο συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων «Πλειάδες» στο Ροδοχώρι Νάουσας για τις 10 Μαΐου με τιμή 304.000 ευρώ, αλλά και η ξενοδοχειακή μονάδα «Ακαλανθίς» που βρίσκεται στα Ριζώματα Βέροιας και έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή 274.000 ευρώ.

Για τις 24 Μαΐου και με τιμή εκκίνησης 270.000 ευρώ έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για την ξενοδοχειακή μονάδα, με ονομασία «Αρχονταρίκι Mountain Suites» στα Καλύβια Ελατοχωρίου στην Κατερίνη που αποτελείται από δύο υπερυψωμένα διώροφα κτίρια.

Ακολουθούν δύο μικρές μονάδες, η μία στην Πορταριά που βγαίνει στις 19 Ιουλίου με τιμή 238.000 ευρώ, καθώς και διώροφη πανσιόν στο Βουλγαρέλι Άρτας για τις 30 Ιουνίου με τιμή 160.000 ευρώ.

Το… θρίλερ της Χαλκιδικής

Μια από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις αφορά το υπό κατασκευή συγκρότημα της εταιρείας «Στεφανία Α.Ξ.Ε.Τ.Ε.», που μέχρι πρότινος οδηγούσε την κούρσα σε επίπεδο τιμήματος το οποίο είχε οριστεί στα 13,4 εκατ. ευρώ, αλλά πριν λίγες μέρες ο πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή.


Η συγκεκριμένη εταιρεία, που συστάθηκε το 2004, εδώ και χρόνια έχει υπό κατασκευή ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών αντιμετώπισε προφανώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα με συνέπεια τον περασμένο Δεκέμβριο να υποβληθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης που προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2023. Για τις 16 Φεβρουαρίου μάλιστα είχε συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ενόψει του γεγονότος ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες αναζήτησης σοβαρής επενδυτικής υποστήριξής της προς αντιμετώπιση της φθίνουσας οικονομικής πορείας της», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλα αυτά, για τις 10 Μαΐου 2023 είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός με επισπεύδοντα τον αλλοδαπό Μ.Ν., με το ποσό της κατάσχεσης να ανέρχεται σε… 36.336 ευρώ για ένα συγκρότημα με αγοραία αξία 13,4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 5 Απριλίου διατάχθηκε «η αναστολή κάθε ατομικού ή συλλογικού μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της οφειλέτριας, και μέχρι την έκδοση απόφασης επί της Αίτησης Επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης».

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση 68 στρεμμάτων στη θέση «Γυαλί» της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής επί της οποίας υφίσταται ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 201 δωματίων και 498 κλινών.

Ειδικότερα, με βάση οικοδομική άδεια του 2008, έχει κατασκευαστεί στο δυτικό τμήμα του όλου γηπέδου ξενοδοχειακό συγκρότημα 153 δωματίων και 372 κλινών. Στο δεύτερο στάδιο προς αποπεράτωση της ξενοδοχειακής μονάδας περιλαμβάνεται η υπόλοιπη ανάπτυξη έως τις 498 κλίνες στο ανατολικό τμήμα του αγροτεμαχίου.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα, με χώρο Spa, κλειστό εστιατόριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 42 δίκλινα δωμάτια και δέκα τρίκλινες σουίτες, διώροφο κτίριο με 14 δίκλινα δωμάτια καθώς και 48 μπανγκαλόου διαφόρων κατηγοριών, ορισμένα εκ των οποίων με ιδιωτικές πισίνες. Ασφαλώς υπάρχουν ακόμη εξωτερικές πισίνες, χώροι εστιατορίων-bar και πολλά άλλα. Σε βάρος της εταιρείας, όμως, υπάρχουν και πολλά βάρη με 11 προσημειώσεις συνολικού ύψους 31,3 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής και άλλες 4 υπέρ εταιρειών και ιδιωτών για μικρότερα ποσά συνολικού ύψους 139.000 ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ