Ταξίδι στην Σαντορίνη: 4 δραστηριότητες που αξίζει να κάνετε

0
1738

Το κόσμημα των Κυκλάδων δεν είναι άλλο από το νησί της Σαντορίνης, το οποίο όσες φορές και αν επισκεφτείτε δεν είναι ποτέ αρκετές. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού και τα μοναδικά τοπία του δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ελληνικό νησί, ενώ η ατμόσφαιρα της Σαντορίνης θα σας παρασύρει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί. Αν σχεδιάζετε να κάνετε ένα ταξίδι στο ιδιαίτερο αυτό νησί και θέλετε να κάνετε ένα πλάνο των διακοπών σας, βρείτε παρακάτω ορισμένες δραστηριότητες που αξίζει να κάνετε στην Σαντορίνη και χαρείτε τις διακοπές σας.

  1. Δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Οία

Φυσικά δεν γίνεται να επισκεφτείτε την Σαντορίνη και να μην κάνετε μια βόλτα στην Οία, η οποία σίγουρα έχετε ακουστά πως φημίζεται για το σπάνιας ομορφιάς ηλιοβασίλεμά της. Η Οία εκ πρώτης όψεως μοιάζει με τα Φηρά, ωστόσο η πρώτη ξεχωρίζει για τις πολυτελείς κατοικίες της, τα ακριβά ξενοδοχεία και τις υπέροχες μπουτίκ όπου μπορείτε να βρείτε από μικρά αναμνηστικά, μέχρι διακοσμητικά για το σπίτι και κοσμήματα με πολύτιμους λίθους. Η περιοχή γεμίζει κόσμο κάθε καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως κατά την δύση του ηλίου γι’ αυτό σας προτείνουμε να είστε ώρα πριν εκεί αν θέλετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

  1. Κάντε μια εκδρομή με σκάφος

Η Σαντορίνη διαθέτει απόκρημνες παραλίες και κολπίσκους που δεν μπορείτε να ανακαλύψετε παρά μόνο αν διαθέτετε σκάφος. Και επειδή μπορεί να ανήκετε, όπως και εμείς, στους άτυχους που δεν έχουν ιδιωτικό σκάφος, σας προτείνουμε να κάνετε μια εκδρομή ενοικιάζοντας σκάφος. Μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο τις διαθέσιμες στο νησί υπηρεσίες Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/ και να κάνετε μια μονοήμερη ή ολιγόωρη θαλάσσια εκδρομή. Είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

  1. Πηγαίντε στο ηφαίστειο

Το νησί της Σαντορίνης δεν είναι φημισμένο μόνο για τις υπέροχες παραλίες του και την μαύρη άμμο που διαθέτουν, αλλά και για το ηφαίστειο. Μπορείτε να μεταβείτε εκεί με κάποιο μικρό σκάφος και να κολυμπήσετε στις θερμές πηγές που υπάρχουν γύρω από το ηφαίστειο.

  1. Πείτε ναι στο wine tasting

Μια επίσκεψη στην Σαντορίνη συνιστά μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να δοκιμάσετε τα πασίγνωστα κρασιά που παράγονται στο νησί. Τα οινοποιεία και ορισμένες κάβες της Σαντορίνης είναι επισκέψιμα και σας δίνουν την δυνατότητα να περιηγηθείτε στους χώρους τους, να ανακαλύψετε την διαδικασία και τα μυστικά παραγωγής κρασιού και φυσικά να δοκιμάσετε ορισμένες από τις εκλεκτές ποικιλίες όπως το Vinsanto.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ