Infinity Project: Το νέο 5άστερο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα της Πελοποννήσου (pics)

0
3473

To project συνδέεται από το παρελθόν με γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται στον χώρο των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και ακινήτων, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro και ζητούμενο τη συμμετοχή επενδυτή

Ένα ακόμη βήμα στον μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων για τη νέα τουριστική επένδυση στον δήμο Ερμιονίδας, στην Πελοπόννησο γίνεται τώρα μετά το «πράσινο φως» που άναψαν το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και το υπουργείο Τουρισμού.

Ο λόγος για τη μετατροπή του υφιστάμενου πρώην ξενοδοχείου Costa Perla στον δήμο Ερμιονίδας σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα 5 αστέρων, με βάση τις σχετικές εγκρίσεις για την επένδυση που θα έχει την ονομασία “Infinity”.

To project συνδέεται από το παρελθόν με γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται στον χώρο των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και ακινήτων, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro και ζητούμενο τη συμμετοχή επενδυτή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, το παλιό ξενοδοχείο της δεκαετίας του ’70 Costa Perla, πρόκειται να μετατραπεί σε σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα (ΣΤΚ) με τον τίτλο “Infinity”.

Η επένδυση που τοποθετείται σε αξία ακόμη και πάνω από 40 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5*, κέντρο αναζωογόνησης ως ειδική τουριστική υποδομή, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες καθώς και υποστηρικτικά έργα σε έκταση εμβαδού 68 στρεμμάτων περίπου στην εκτός σχεδίου περιοχή “Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο”, του δήμου Ερμιονίδας της εταιρείας Utherton LTD.

Στην έκταση ήταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών, το οποίο είχε χτιστεί το 1973 με παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ύφος, ωστόσο λόγω και της εγγύτητας στη θάλασσα έχει υποστεί σημαντικές φθορές έχοντας λειτουργήσει έως το 2009.

Τώρα, με βάση την απόφαση για την μετατροπή του υφιστάμενου καταλύματος σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα (ΣΤΚ) προβλέπεται ότι το “INFINITY” θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), δυναμικότητας 171 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, δυναμικότητας 100 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης (spa) 100 ατόμων ως ειδική τουριστική υποδομή κ.α..

Επιπλέον στα λοιπά βοηθητικά και υποστηρικτικά έργα περιλαμβάνονται η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης, δίκτυο μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων κ.λπ.), κοινόχρηστοι χώροι, χώροι υποδοχής, εστίασης και αναψυχής, πισίνες, καφέ, εστιατόρια κ.λπ., αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα, χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Η συνολική επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 13.554 τ.μ., ενώ προβλέπεται επιπλέον των ανωτέρω, επιφάνεια δόμησης, πέραν της επιτρεπόμενης πραγματοποιούμενης, που αντιστοιχεί σε 950 τ.μ.(εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή) +2.158,70 (υπόσκαφα)= 3.109 τ.μ. κατ’ ισχύ των σχετικών άρθρων του Κώδικα Πολεοδομικής Νομοθεσίας.

Επομένως, η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση, συνυπολογίζοντας το σύνολο της επιφάνειας των υπόσκαφων κτιρίων και της εσωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής ανέρχεται σε 16.663 τ.μ..

Το ποσοστό πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος υπολογίζεται σε ποσοστό έως 50% της συνολικής πραγματοποιούμενης δόμησης. Επιπλέον, κατεδαφίζεται για λόγους στατικής ασφάλειας, λόγω παλαιότητας και σαθρότητας των υφιστάμενων κτιρίων, πλέον του 90% του υφιστάμενου τουριστικού καταλύματος.\

newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ