Οι φόβοι για τον τουρισμό του 2023 | Τι θα συμβεί του χρόνου λόγω της κρίσης;

0
1310

Τι θα συμβεί του χρόνου λόγω της κρίσης;

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις και οι προειδοποιήσεις για την οικονομία, που περιέχονται στο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank. Υπάρχει, όμως, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και αφορά στον τουρισμό.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές: «Οι ενδείξεις για υψηλές επιδόσεις του τουρισμού, κατά το τρέχον έτος, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την άνοδο των επενδύσεων, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην επίτευξη ενός ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης περί του 4% το 2022 (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, European Economic Forecast, Summer 2022), με αποτέλεσμα ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ να προσεγγίσει το επίπεδο που είχε καταγράψει το 2019.

Η παράταση της διάρκειας του πολέμου και των πληθωριστικών πιέσεων επιτείνονται από την αδυναμία του ευρώ, καθώς μεγιστοποιεί την επίπτωση των ούτως ή άλλως αυξημένων τιμών των προϊόντων ενέργειας πoυ πληρώνονται σε δολάρια. Έτσι, ενδέχεται να πληγεί έτι περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των ευρωπαίων πολιτών που αποτελούν τα 2/3 της ταξιδιωτικής κίνησης στη χώρα μας, οδηγώντας πιθανόν σε μείωση των τουριστικών εισπράξεων το καλοκαίρι του 2023».

Αυτό που λένε οι αναλυτές, λοιπόν, είναι ότι μπορεί φέτος η Ελλάδα να καταγράψει ρεκόρ στις εισπράξεις, ίσως και στις επισκέψεις, όμως, το 2023 δεν θα είναι καλά τα πράγματα. Κι ο λόγος είναι ότι η παρατεταμένη κρίση στην Ευρώπη θα μειώσει τα εισοδήματα των πολιτών, επομένως και τις μετακινήσεις τους το επόμενο καλοκαίρι.

Κάτι που, ασφαλώς θα δούμε μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε γίνονται και τα πρώτα πακέτα κρατήσεων.

Τώρα, αν οι Αμερικανοί κατά κύριο λόγο και οι Αυστραλοί, Καναδοί, Ισραηλινοί, μπορέσουν να καλύψουν το κενό που θα αφήσουν το 2023 οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι κ.λπ., αυτό θα το δούμε…

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ