Αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ανά τον κόσμο | Ποιές χώρες προχώρησαν σε άρση

0
1389

Μετά από δύο χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών και κλειστών συνόρων, η μία χώρα μετά την άλλη προχωρούν, είτε σε άρση, είτε σε χαλάρωση των κυβερνητικών μέτρων και κανονισμών που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο και τη διαχείριση της πανδημίας, δεδομένου, άλλωστε, ότι παρά τα υψηλά ποσοστά μολύνσεων με κορωνοϊό που καταγράφονται σε κάποιες χώρες, η παραλλαγή Omicron, που συνιστά και την κυρίαρχη παραλλαγή τους τελευταίους μήνες, δεν δημιουργεί αυξημένες νοσηλείες και θανάτους.

Οι πιο πρόσφατες μεγάλες αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς περιλαμβάνουν:

Η Γαλλία προχώρησε σε άρση της υποχρέωσης προσκόμισης πιστοποιητικού COVID για πρόσβαση στους περισσότερους χώρους και εκδηλώσεις, από τις 14 Μαρτίου

Η Ιρλανδία προχώρησε σε κατάργηση όλων των περιορισμών εισόδου για τον Covid-19 από τις 6 Μαρτίου.

Η Ρουμανία ήρε όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του Covid-19, από τις 9 Μαρτίου.

Η Ελλάδα κατάργησε τα έντυπα εντοπισμού επιβατών (PLF), από τις 15 Μαρτίου.

Η Καμπότζη άνοιξε τα σύνορά της σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες που δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρηση και την άφιξη και δεν υπόκεινται πλέον σε καραντίνα, από τις 17 Μαρτίου. Αποτελεί, μάλιστα, τον πρώτο προορισμό στη Νοτιοανατολική Ασία που ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατάργησε όλους τους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό, από τις 18 Μαρτίου.

Η Ολλανδία θα καταργήσει τους κανόνες εισόδου για όλους τους ταξιδιώτες από τις 23 Μαρτίου.

Το Χονγκ Κονγκ αίρει την απαγόρευση πτήσεων από εννέα χώρες, από την 1η Απριλίου, ως μέρος της χαλάρωσης ορισμένων από τους αυστηρότερους περιορισμούς κατά του Covid-19 στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η Ταϊλάνδη αίρει περαιτέρω τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, επιτρέποντας σε ξένους επισκέπτες να εισέλθουν χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR, από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), 25 αγορές που αντιπροσωπεύουν το 38% της διεθνούς ζήτησης του 2019 είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς καραντίνας ή εξετάσεις ανίχνευσης του ιού, από 18 αγορές (28% της διεθνούς ζήτησης 2019) στα μέσα Φεβρουαρίου.

Επίσης, 38 αγορές που αντιπροσωπεύουν το 65% της διεθνούς ζήτησης του 2019 είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα, από 28 αγορές (50% της διεθνούς ζήτησης 2019) στα μέσα Φεβρουαρίου.

Βεβαίως, έντονες παραμένουν οι περιφερειακές διακυμάνσεις όσον αφορά στο βαθμό “ανοίγματος” μεταξύ των διαφόρων αγορών.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) χαιρέτισε το άνοιγμα των συνόρων και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς ο Covid-19 περνά στην ενδημική φάση.

Η χαλάρωση των μέτρων αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη συναίνεση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπως το κλείσιμο των συνόρων και η καραντίνα, ελάχιστα βοηθούν στον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της OXERA και της Edge Health, που εξετάζει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στην Ευρώπη, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να καθυστερήσουν την κορύφωση ενός “κύματος” μόνο κατά μερικές ημέρες.

“Ο κόσμος είναι σε μεγάλο βαθμό ανοιχτός για ταξίδια. Καθώς η ανοσία του πληθυσμού αυξάνεται, περισσότερες κυβερνήσεις διαχειρίζονται τον κορωνοϊό μέσω επιτήρησης, όπως κάνουν και για άλλους ενδημικούς ιούς. Αυτά είναι καλά νέα για έναν αυξανόμενο αριθμό προορισμών που θα λάβουν την πολυπόθητη οικονομική ώθηση από την επερχόμενη περίοδο του Πάσχα και του καλοκαιριού”, λέει ο γενικός διευθυντής της IATA, Willie Walsh. Και συμπληρώνει: Ας ελπίσουμε ότι οι πρόσφατες χαλαρώσεις, όπως στην Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, τη Νέα Ζηλανδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, ανοίγουν το δρόμο προς την αποκατάσταση της ελευθερίας του ταξιδιού που απολαμβάνουν ευρύτερα σε άλλα μέρη του κόσμου.

Πηγή: https://money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ