TUI Γερμανίας – Νωρίτερα ξεκινά φέτος η καλοκαιρινή σεζόν σε Κρήτη, Ρόδο και Κω

4
6021

Η TUI Γερμανίας αναμένει μια καλή καλοκαιρινή σεζόν 2022 και επί του παρόντος δεν βλέπει θεμελιώδεις αλλαγές στη συμπεριφορά των κρατήσεων.

Μάλιστα, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά -στις αρχές Απριλίου– ξεκινά την σεζόν φέτος στην Ελλάδα ο ταξιδιωτικός οργανισμός.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Γερμανίας Stefan Baumert σε εκδήλωση της ΙΤΒ Berlin 2022 ο όμιλος ξεκινά πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο και Κω με την TUI Fly στις αρχές Απριλίου.

Συνολικά το Απρίλιο είναι προγραμματισμένες 120 επιπλέον πτήσεις, από τις οποίες 62 πτήσεις είναι Ελλάδα και 48 προς Μαγιόρκα. Υπάρχει επίσης πρόσθετη χωρητικότητα για το Πράσινο Ακρωτήριο, την Αίγυπτο και το τουρκικό Αιγαίο.

Στόχος της TUI 3 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το 2022
Η καμπύλη κρατήσεων δείχνει προς τα πάνω, σύμφωνα με τον Stefan Baumert, σε κλασικούς μεσογειακούς προορισμούς που «καταγράφουν ζήτηση που είναι ακόμη και πάνω από το επίπεδο του 2019».
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, με στόχο της TUI τα 3 εκατ. ταξιδιώτες, δηλαδή 200.000 περισσότερους έναντι του 2019

Τα ελληνικά νησιά ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς
Πρώτη σε ζήτηση στους κορυφαίους προορισμούς είναι η Μαγιόρκα, ακολουθεί η Τουρκική Ριβιέρα και τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος και Κως.
Η Κύπρος, τα νησιά του πράσινου ακρωτηρίου και η Αίγυπτος καταγράφουν επίσης σημαντική ζήτηση.
Αλλά και οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων όπως οι ΗΠΑ, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος, η δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό αυξάνονται σε ζήτηση.

Το κόστος πετρελαίου «φρενάρει» τις last minute προσφορές
Η αύξηση της τιμής πετρελαίου, η οποία από τις αρχές Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στο 60%, πρόκειται να επηρεάσει το κόστος των οργανωμένων διακοπών, υπογράμμισε ο Stefan Baumert.

Όπως εκτιμά λόγω αυτής της εξέλιξης, το καλοκαίρι θα υπάρξουν λιγότερες προσφορές στις κρατήσεις last minute, ωστόσο δεν θα υπάρξουν προσαυξήσεις στα ταξίδια για τα οποία έχει γίνει ήδη κράτηση. Και σύμφωνα με όσα δήλωσε, οι κρατήσεις αυτές είναι απίθανο να επηρεαστούν από οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.

Πολλοί Γερμανοί θα κάνουν και φέτος τις διακοπές τους με αυτοκίνητο, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας.
Σε Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και Μέκλενμπεργκ-Βορπορμεν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δύσκολα θα υπάρχει ελεύθερο κατάλυμα.
Ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας βλέπει επίσης υψηλή ζήτηση για άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς με αυτοκίνητο, όπως η Αυστρία, η Πολωνία, η Κροατία και η βόρεια Ιταλία.

Ξενοδοχεία με αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας
Η αειφορία διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο για τους παραθεριστές, επομένως υπάρχει μια αντίστοιχη τάση προς φιλικές προς το κλίμα ταξιδιωτικές προσφορές.

Για να καταστήσει τις αποφάσεις βιώσιμων διακοπών ακόμα πιο εύκολες, η TUI σηματοδοτεί ξενοδοχεία με αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας με νέα ετικέτα στα συστήματα κρατήσεων και στο TUI.com.

«Τα ξενοδοχεία με πιστοποιήσεις βιωσιμότητας είναι πολύ δημοφιλή στους επισκέπτες και έχουν περίπου διπλάσιο αριθμό τακτικών επισκεπτών από άλλα ξενοδοχεία», λέει ο Hubert Kluske, Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της TUI Γερμανίας.

Σε όλο τον όμιλο, πάνω από 45 εκατομμύρια παραθεριστές της TUI έχουν μείνει σε πράσινα ξενοδοχεία από το 2015.

Πηγή tourismtoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελα καλα σας ήταν το καθισιο να πατε δουλειά να ξεμουδιασετε λιγο σας έχει φάει η πλατεία και ο καφές.. Δουλέψτε υπάρχουν δουλειές κύριοι και κυρίες!!

  2. Ωραια τα λες λυριε Τρικαλιωτη αλλα κανενας δεν είπε το αντίθετο αλλά να πας στη δουλειά και να πληρωνεσε με το μισθό που πρέπει για να μπορείς να τα βγάλεις πέρα στην καθημερινότητα σου όχι να δουλεύεις για 700-750 ευρώ που ακριβώς θα πάνε αυτά τα λεφτά το νησί μας εφόσον είναι σεζον η δουλειά δεν έπρεπε να υπάρχει μισθός ξενοδοχουπαλληλου κάτω από 1200 ευρώ ώστε να μπόρεσε με κάποιο τρόπο να ανταπεξέλθει και το χειμώνα του που δεν υπάρχουν δουλειές

  3. σε κάθε επίπεδο, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω..

  4. Χοιρομέρι να έφτιαχνα μα και φρέσκο λουκάνικο…οι πατσές και τα κέρατα σ έναν δρόμο χωριάτικο..,»
    Λίγο από μεταποιημένη Άλκηστις…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ